به گزارش خبرگزاری مهر، با حضور دکتر ابراهیم آبادی ریاست پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، دکتر نبوی، سرپرست معاونت پژوهشی و آموزشی، دکتر بحرانی معاونت اداری و مالی و دکتر رحمانی مدیر گروه مطالعات فرهنگی و دکتر مریجی، رئیس دانشگاه باقرالعلوم(ع)، معاون اداری مالی دانشگاه، مدیران ارشد و جمعی از اعضای هیات علمی این دانشگاه تفاهم نامه ای میان این دو مرکز در محل دانشگاه باقرالعلوم(ع) به امضا رسید.
با توجه وجوه مشترک هر دو نهاد آموزشی و پژوهشی جلسهای برای امضا تفاهم نامه و گفتگو رو در رو میان مدیران دو مرکز در محل دانشگاه باقرالعلوم، برگزار شد. در ابتدای جلسه دکتر امامی به بیان روند تأسیس دانشگاه پرداخت و گفت: این دانشگاه 1370 تأسیس و از سال 1373 به طور رسمی از طریق سازمان سنجش دانشجو پذیرفت.
در ادامه احسانی مدیر آموزش اضافه کرد: با تغییر رویکرد، پذیرش دانشجو از کارشناسی به تحصیلات تکمیلی این دانشگاه هم اکنون نزدیک به 600 دانشجو در رشته های علوم سیاسی تاریخ و فلسفه و سیاستگذاری فرهنگی و... دارد و در سال حدود 90 پایان نامه کارشناسی ارشد و دکتری دفاع میشود.
دکتر امامی افزود: در دو سال اخیر نیز بحث مشارکت در تألیف کتابهای درسی و ایجاد مرکز تحقیقات و مطالعات برای جهت دهی پایان نامهها براساس نیاز جامعه و اولویتهای دیگر مراکز پژوهشی و أخذ مجوز برای انتشارات به طور جدی در این دانشگاه پیگیری میشود. همچنین تقدسی مدیر امور فرهنگی توضیحاتی در خصوص اردو های علمی و تفریحی برای دانشجویان و اساتید که در د اخل و خارج برگزار شده بود ارائه داد. دکتر پارسانیا نیز گزارشی از روند تأسیس رشته سیاستگذاری فرهنگی در دانشگاه باقرالعلوم(ع) و موانع و مشکلات پیشرو این رشته در ایران ارائه نمود و اظهار امیدواری کرد که دو مرکز بتوانند با کمک هم نسبت به گسترش کمی و کیفی این رشته هم افزایی داشته باشند.
در ادامه دکتر ابراهیم آبادی در خصوص ظرفیتهای پژوهشکده توضیحاتی ارائه و افزود: نحوه اجرا و پیگیری تفاهم نامه امر بسیار مهمی است و بهتر است روی چند موضوع که در تفاهم نامه آمده بیشتر تاکید شود و کار از آنجا شروع شود. سپس دکتر نبوی توضیحاتی در خصوص نحوه و چگونگی پذیرش دانشجو و همچنین چاپ و انتشار کتاب در پژوهشکده ارائه نمود.
در ادامه دکتر رحمانی و دکتر بحرانی به ارائه گزارشی در خصوص رشته های سیاستگذاری فرهنگی و اندیشه سیاسی اسلام در پژوهشکده پرداختند و اظهار امیدواری کردند که دو مرکز بتوانند در خصوص برگزاری نشستهای تخصصی و همچنین تبادل استاد و دانشجو و برگزاری کلاس های مشترک اقدام نمایند. با تاکید دو طرف به برداشتن گامهای کوچک اما با کیفیت بالا و انجام کارها در دو سطح نظری و کاربردی، در انتها مقرر شد کارگروهی با حضور دکتر رحمانی و دکتر هاشمیان برای عملی نمودن و اجرای تفاهم نامه تشکیل شود.
پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی که حدود 9 سال از تأسیس آن می گذرد دارای چهار گروه مطالعات فرهنگی، مطالعات اجتماعی، مطالعات زنان و گروه آینده نگر می باشد. این پژوهشکده به عنوان محلی برای پژوهش در خصوص مسائل و مشکلات آموزش عالی در حوز ه فرهنگی و اجتماعی تاکنون مبادرت به انجام طرحهای مختلف پژوهشی، تألیف کتاب و ترجمه و تولید ادبیات نموده است. از سه سال پیش در این پژوهشکده پذیرش دانشجو دکتری در دوره های پژوهش محور در سه رشته سیاستگذاری فرهنگی، جامعهشناسی فرهنگی و اندیشه سیاسی صورت میگیرد.
دانشگاه باقرالعلوم(ع) به عناون نهادی حوزی ـ آموزشی یکی از مراکز مهم وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی در قم میباشد که نزدیک به 10 سال است که نسبت به پذیرش دانشجو اقدام نموده است. ریاست این دانشگاه هم اکنون به عهده یکی از اعضای علمی همان دانشگاه حجتالاسلام دکتر مریجی میباشد.
نظر شما