محمد شريفي مقدم در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر افزود: آموزش گروه هاي پزشكي از اهميت زيادي برخوردار است ، بنابر اين آموزشها بايد به روز و مدون باشد اما عليرغم مصوبه مجلس در سال 75 مبني بر آموزش مدون گروه هاي پزشكي، پرستاران به عنوان يكي از افراد اين گروه از اين آموزشها محروم هستند.
وي اظهار داشت: خطاهاي گروه پزشكي نظير پزشك، پرستار، فيزيوتراپ و... نه تنها در ايران بلكه در كشورهاي پيشرفته نيز آمار بالايي را در بر مي گيرد اما در ايران درصد زيادي از خطاها ثبت نمي شود بنابراين آمار خطاهاي پزشكي كه در سيستم انتظامي مربوط به آن يعني سازمان نظام پزشكي كشور و پزشكي قانوني حتي از ميزان استاندارد دنيا كمتر است كه اين امر به علت كم بودن ميزان خطاها نيست بلكه چون مردم به حقوق خود آگاهي كامل ندارند، اين خطاها در كشور بروز نمي كند.
شريفي مقدم ادامه داد: بروز مشكل در حين عمل نظير ايست قلبي و مشكلات تنفسي كه مي تواند از سوي هريك از افراد گروه پزشكي حاضر در اتاق عمل نظير پزشك جراح، كاردان بي هوشي، پرستار و... صورت گرفته باشد، اغلب در كشور ثبت نمي شود .
وي گفت: علت بروز خاطاها به عوامل متعددي بستگي دارد و بروز برخي از آنها اجتناب ناپذير است چون فعاليت پرستاري پرخطر و با ريسك بالايي است بنابراين حتي در حالت طبيعي هم عليرغم رعايت تمامي تكنيك هاي علمي ممكن است عوارض دارويي موجب ايجاد مشكل براي بيمار شود كه اين ديگر خطا نيست.
شريفي مقدم تصريح كرد: كمبود نيروي انساني در سيستم پرستاري بيمارستان ها نيز مي تواند ميزان اين خطاها را افزايش دهد چون زماني كه وجود 4 پرستار در يك بخش از بيمارستان ضرورت دارد اما فقط 2 پرستار بايد اين مسووليت را به عهده گيرند بنابراين فشار و حجم كاري آنها چندين برابر مي شود كه نيارمند افزايش سرعت كار است و اين افزايش سرعت نيز زمينه بروز خطا را فراهم كند.
وي با بيان اينكه ورود تكنولوژي، بيماريهاي جديد، عمل هاي جراحي جديد و داروهاي جديد به كشور، ضرورت آموزش هاي مداوم به گروه هاي پزشكي را بيشتر نمايان مي كند و ارائه اين آموزش ها نيز وظيفه دولت است، گفت: خستگي مفرط ناشي از فعاليت هاي گروه هاي پزشكي به ويژه پرستاران در چند شيفت كاري به علت پايين بودن ميزان حقوق آنها، موجب كاهش دقت در اين فعاليت ها مي شود و ايجاد زمينه و بستر مناسب براي بروز خطاها را ايجاد مي كند.
نظر شما