علاءالدين بروجردي در گفتگو با خبرنگار سياسي "مهر"، در خصوص احتمال اتخاذ تصميماتي از قبيل از سر گيري غني سازي يا خروج از ان پي تي در پي افزايش فشار هاي سياسي يا تهديدات شوراي امنيت گفت : مجلس شوراي اسلامي نسبت به اين مساله حساس است و علي رغم تعطيلي تابستاني مجلس در روز هاي اخير نمايندگان در تماس با كميسيون امنيت ملي حساسيت هاي جدي خود را ابراز داشته و خواستار واكنش جدي مجلس به عنوان نهاد قانون گذاري شده اند .
وي با اشاره به تبليغات آمريكا در مورد آلودگي هاي اورانيومي يافت شده در ايران، تاييد منشا خارجي آنها را در گزارش البرادعي و اعلام قطعيت آن را در پي آزمايشات آژانس از نكات برجسته گزارش برشمرد و تاكيد كرد: آشكار شد كه ايران در اظهارات خود صادق بوده است و بر اين اساس حربه مهمي از دست آمريكايي ها به عنوان عاملان اصلي فشار سياسي عليه ايران گرفته شد .
متن پيش نويس گزارش البرادعي صرفا با گزارشات فني نوشته نمي شود ، بلكه بسيار متاثر از فشار ها و اعمال نظر هاي سياسي است كه طبيعتا باعث مي شود هميشه نقاط ابهامي در پرونده باقي بماند |
بروجردي با ياد آوري اين نكته كه در گزارش البرادعي به همكاري ايران براي رفع ابهامات اشاره شده است، افزود : در مذاكرات اخير دكتر لاريجاني دبير شوراي امنيت ملي با دكتر البرادعي نيز همكاري سازنده ايران با آژانس بين المللي انرژي اتمي مورد تاييد قرار گرفته است. وي در عين حال افزود : واقعيت اين است كه متن پيش نويس گزارش البرادعي صرفا با گزارشات فني نوشته نمي شود بلكه بسيار متاثر از فشار ها و اعمال نظر هاي سياسي است كه طبيعتا باعث مي شود هميشه نقاط ابهامي در پرونده باقي بماند.
رييس كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس اعلام كرد : تاقبل از اجلاس شوراي حكام استدلال هاي منطقي جمهوري اسلامي ايران و ايرادهاي فني و حقوقي گزارش البرادعي مشخص و اعلام خواهد شد و اميدواريم تغييرات لازم در آن براي طرح درنشست 19 سپتامبر شوراي حكام اعمال شود .
وي درخصوص طرح پيشنهادي رييس جمهور براي حل مساله هسته اي ايران كه قرار است در اجلاس نيويورك مطرح شود و همكاري مجلس در تهيه آن گفت : اين طرح طبيعتا در شوراي عالي امنيت ملي تهيه و تنظيم مي شود و رييس مجلس نيز در آن شورا عضويت دارد .
بروجردي در بخش ديگري از اين گفتگو در خصوص تغيير رويكرد ايران در مذاكرات هسته اي و گسترش دامنه آن در دولت جديد گفت : هرچند تاكنون نيز از غير متعهد ها به عنوان طرف مذاكره و مشورت استفاده شده است ولي به نظر مي رسد آنچه انجام شده متناسب با وزن اين كشور ها در مجامع بين المللي نبوده است .
وي با بيان اينكه در مرحله جديد وزن بيشتري به غير متعهد ها داده خواهد شد، در خصوص كنار كشيدن اروپايي ها از مذاكرات به بهانه هاي واهي گفت : همانطور كه بارها اعلام شده است ما هيچ گاه مخالف مذاكره با كشور هاي اروپايي نبوده ايم ولي مشروط به اينكه مذاكرات در چارچوب ان پي تي و حقوق شناخته شده جمهوري اسلامي ايران باشد .
رييس كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس در باره اخباري مبني بر درخواست ارجاع پرونده ايران يا ارائه گزارشي در اين خصوص به شوراي امنيت و همراهي اروپا با آمريكا در اين مسير گفت : اين گونه اقدامات مبناي حقوقي و قانوني ندارد بلكه صرفا نوعي فشار سياسي براي پيشبرد اهداف آمريكا است .
وي با بيان اينكه جمهوري اسلامي ايران بر اساس منطق شناخته شده بين المللي و قوانين مرتبط با فعاليتهاي هسته اي در قالب پادمان و ان پي تي عمل مي كند افزود : طبيعتا كشور ما زير بار فشارهاي بي منطق سياسي نخواهد رفت و عملكرد خود را پي خواهد گرفت .
بروجردي همراهي اروپا در استفاده از زبان تهديد عليه ايران را شكست سياست اروپا در برابر يكجانبه گرايي آمريكا دانست و با بيان اينكه اروپايي ها تا اين مقطع نشان داده اند كه نمي توانند استقلال خود را حفظ كنند گفت : اروپا بايد از فرصت كم باقيمانده در ترميم اشكالات عملكرد خود بهره جويد و به عنوان مجموعه اي با 25 كشور تحت فشار آمريكا قرار نگيرد و منطقي عمل كند.
نظر شما