به گزارش خبرنگار مهر، عبدالرضا چراغعلی عصر یکشنبه در جمع مدیران شهری استان گلستان گفت: همانطور که مقام معظم رهبری در نام گذاری سال جاری به مقوله فرهنگ تاکید داشتند و همچنین با توجه به اهمیت فرهنگ در توسعه شهرها به دنبال احیای فرهنگ محلات هستیم زیرا معتقدیم این اتفاق به توسعه زیربنایی فرهنگ شهرها کمک می کند.
وی ادامه داد: در نظر داریم ضمن هویت بخشی به نسل جوان و بهره گیری از ظرفیت فرهنگی محلات در ارتقای فرهنگ عمومی جامعه، با احیای فرهنگ محلات قدیمی، هویت تاریخی را به کالبد جدید شهرهای استان برگردانیم.
وی با بیان این که در گذشته نیز اقداماتی در این زمینه انجام شده بود تصریح کرد: یکی از مزایایی دیگر این طرح در بخش بودجه شهرداری ها است که باعث می شود این بودجه بعد از شناخت ظرفیت های هر محله به صورت عادلانه در سطح شهرها توزیع شود.
چراغعلی شارکت مردم به عنوان یک سرمایه اجتماعی را از دیگر رویکرد های محله محوری در مدیریت شهری دانست و خاطرنشان کرد: اگرچه محله محوری، به طور خاص تنها در چند سال اخیر مورد توجه برخی از شهرداری ها قرار گرفته است اما برآیند اقدامات انجام شده در شهرهای مختلف و همچنین نتایج بدست آمده از ارزیابی و ارزشیابی تاثیرگذاری، حاکی از اثربخشی مثبت این رویکرد بر بهبود شاخص هایی چون مشارکت، همبستگی و نوسازی اجتماعی و کالبدی، بازگشت یا ایجاد هویت های محله ای، رفاه و مدیریت غیرمتمرکز است.
به گفته وی شرایط کالبدی، پیشینه فرهنگی، مناسبات درون محلی، وزن جمعیتی و اصول برقراری تعادل از نظر جمعیتی با در نظر گرفتن امکانات و سرانه های موجود و آتی، از جمله عواملی هستند که در محله بندی شهر های استان مورد توجه بوده است.
مدیرکل دفتر شهری و امورشوراهای استانداری گلستان خاطرنشان کرد: این طرح زیربنایی مبنایی برای برنامه ریزی های آتی در شهر های استان خواهد بود و آثار مفید این اقدام اساسی در آینده بیشتر آشکار خواهد شد.
وی در پایان اذعان کرد: بهره مندی یکسان شهروندان از خدمات گوناگون، تقویت نهادهایی چون شورایاران محلات به عنوان یکی از بازوان مشورتی و تصمیم گیری، تخصیص عادلانه سرانه های عمومی و انتظام فیزیکی – کالبدی شهر در درازمدت از ثمرات این طرح خواهد بود.
نظر شما