۱۸ فروردین ۱۳۹۳، ۱۴:۲۵

رئیس حوزه هنری تاکید کرد:

فیلم‌های ضد انقلابی اکران نمی‌کنیم/ دولت فعلی وظیفه نظارتی خود را می‌داند

فیلم‌های ضد انقلابی اکران نمی‌کنیم/ دولت فعلی وظیفه نظارتی خود را می‌داند

رییس حوزه هنری با تاکید بر اینکه این نهاد انقلابی فیلم‌هایی که موجب تزلزل در خانواده‌ها باشد یا از خط قرمزها عبور کند در سینماهایش اکران نمی‌کند درباره تعامل با سازمان سینمایی فعلی و نظارت و ممیزی در دولت فعلی سخن گفت.

به گزارش خبرنگار مهر، محسن مومنی شریف رئیس حوزه هنری صبح امروز 18 فروردین ماه در نشست رسانه ای خود به مناسبت روز هنر انقلاب اسلامی به عملکرد چهارساله حوزه هنری اشاره و انفعال را یکی از بدترین آسیب‌های حوزه فرهنگ و هنر دانست و گفت: نگاه ما در سال های اخیر به این شکل بوده است که حوزه هنری منفعل نباشد و همانطور که رهبری از ما خواستند مدیریت جهادی داشته باشیم.

وی با اشاره به فعالانی چون زنده‌یاد امیرحسین فردی در حوزه هنری گفت: او  یکی از کسانی بود که حق مطلب را در حوزه فرهنگ و مدیریت جهادی بجا آورد، بخاطر این فعالیت ها رهبر معظم انقلاب از او به عنوان یک فرد جهادی و انقلابی یاد کردند. بر این اساس تلاش ما این بوده است که مدیریت جهادی برای همه مراکز حوزه هنری در سراسر کشور تبیین و تعریف شود تا امور در حوزه فرهنگ به شکلی جهادی انجام شود.

رییس حوزه هنری در ادامه به برنامه های متمرکز حوزه هنری اشاره و بیان کرد: از جمله برنامه‌هایی که ما در حوزه هنری داشتیم رسانه‌ای کردن هنر بود و استراتژی ما هم این بود که مخاطبان خود را توسعه دهیم برای این منظور سازمان سینمایی سوره، حوزه هنری کودک و نوجوان و حوزه هنری الکترونیک تاسیس شدند البته حوزه هنری الکترونیک کمتر از دو ماه دیگر به صورت رسمی افتتاح خواهد شد.

وی افزود: همچنین سیاست دیگر ما دسترسی آسان به محصولات فرهنگی است. سال گذشته رهبر معظم انقلاب دستور دادند که 27 سینما که در اختیار بنیاد شهید، بنیاد جانبازان و کمیته امداد امام خمینی(ره) قرار داشتند مدیریتشان به حوزه هنری منتقل شود اما هنوز بعضی از اینها انتقال داده نشده اند که من امیدوارم در سال جهاد فرهنگی این انتقال ها زودتر صورت بگیرد و تعداد سینماها افزایش پیدا کند. همچنین از دیگر فعالیت های حوزه هنری تاسیس 20 فروشگاه کتاب در استان ها و یک فروشگاه مرکزی بوده است و ما در تدارک تاسیس شرکت بزرگ پخش محصولات فرهنگی هستیم.

مومنی شریف با اشاره به موضوعات مورد نظر حوزه هنری عنوان کرد: انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، خانواده و سبک زندگی اسلامی- ایرانی و بخش هایی چون سینما، انیمیشن، کتاب و ادبیات، تجسمی، تئاتر و موسیقی، کودک و نوجوان از جمله موضوعات و بخش های مورد تمرکز حوزه هنری است. حوزه هنری کودک و نوجوان در سال 91 ایجاد شد و کارهای خوبی هم در آن صورت گرفت.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به شخصیت شهید آوینی اشاره و در مورد او گفت: شهید آوینی شخصی بود که باور داشت، مومن بود و به انقلاب اسلامی و باورهای دینی اعتقاد داشت او همچنین شخصیتی اخلاق مدار و اخلاق گرا بود و در کار خود دانشی وسیع داشت. وی نه تنها در سینما بلکه در حوزه های دیگر نیز اهل نظر بود.

این مدیر فرهنگی به همایش حوزه هنری برای روز هنر انقلاب اسلامی و بزرگداشت شهید آوینی اشاره و بیان کرد: امروز و فردا 19 فروردین همایشی برای روز هنر انقلاب اسلامی برگزار می شود. در آن تلاش می‌شود از مکتب ادبی و هنری انقلاب اسلامی سخن بگوییم زیرا ما در شعر انقلاب اسلامی دارای سبک شده‌ایم و این ایجاد سبک جدید در شعر صد سال یک بار اتفاق می‌افتد، اما خوشبختانه این اتفاق افتاده است. همچنین در این برنامه‌ها از برخی چهره‌ها تقدیر می‌شود و از سال آینده چهره‌های هنر و ادب انقلاب اسلامی معرفی می‌شوند و ساز و کارهایی برای انتخاب آن‌ها تدوین شده است.

مومنی شریف در این جلسه در پاسخ به سوالی درباره بودجه حوزه هنری و اینکه 64 درصد از بودجه به چه فعالیت هایی اختصاص داده شده است، عنوان کرد: گاهی روز 28 اسفند آخرین بخش بودجه داده می شود و شما باید فی الفور برای آن تصمیم بگیرید این 64 درصد از بودجه ای که عنوان شد به شکل بسیار باکیفیتی هزینه شد. درست است که در سال گذشته چهار جشنواره تعطیل شد اما 9 جشنواره برگزار شد همچنین قیمت ها در سال گذشته بسیار بالا رفت و می توان گفت قیمت برگزاری جشنواره ها دو برابر شد از طرف دیگر قیمت کاغذ نیز سه برابر شد که در بازار مخاطب بسیار موثر بود. ما فقط حدود 36 درصد برای هزینه های پرسنل و حقوق کارمندان در نظر گرفتیم و در کنار اینها تولیدات بیسار زیادی در حوزه سینما، انیمشین، انتشار کتاب و دیگر کارها داشتیم حتی ما بازار جدیدی در خارج از کشور داشتیم یعنی در خارج از کشور بسیاری از کالاهای حوزه هنری را خریداری می کردند.

وی به تفاوت هزینه های حوزه هنری در این سال ها اشاره و بیان کرد: در دوره های گذشته آموزش در حوزه هنری منبع درآمدزایی بود، اما هم اکنون این نگاه وجود ندارد.

این مدیر هنری همچنین در پاسخ به سوال دیگری درباره حذف نمایش فیلم‌های جشنواره عنوان کرد: ما سعی کردیم از کارهایی که وظیفه اصلی ما نبوده، پرهیز کنیم من به نمایش فیلم در زمان اجرای جشنواره مخالفم چون مخاطب با وجود سینماهای نمایش دهنده فیلم های جشنواره فجر اشباع می شود و به طور اصولی اینکه مردم در هنگام نمایش فیلم ها در جشنواره فجر بتوانند به طور رایگان این فیلم ها را در حوزه هنری ببینند خیلی خوب نیست و همانطور که گفتم نمایش این فیلم ها وظیفه اصلی ما نیست، با این حال ما سال گذشته هم نمایش فیلم ها را داشتیم که از طرف جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی منتخبی از فیلم های جشنواره فیلم فجر نمایش داده شدند خود ما هم برای برخی از مسئولان کشور فیلم ها را نمایش دادیم.

مومنی شریف در پاسخ به سوالی دیگر درباره تحریم بعضی از فیلم ها در سینماهای حوزه هنری عنوان کرد: بهتر است از این کلمه استفاده نشود چون ما فیلم ها را تحریم نکردیم در واقع جو رسانه‌ای به این سمت رفت که این تهمت ها به ما زده شود و آنجنان که بعضی می گویند این انتخاب ها سیاسی نبوده است بلکه دروغی بود که آنقدر تکرار شد که جا افتاد، ما هم نمی توانیم مدام به اینها پاسخ بگوییم اما این حق طبیعی ما است که فیلمی را که می پسندیم انتخاب کنیم و در سینمای خود نمایش دهیم.

رئیس حوزه هنری ادامه داد: ما فیلم هایی که موجب تزلزل در خانواده ها باشد یا از خط قرمزها عبور کرده باشد برای سینمای خود انتخاب نمی کنیم و همچنین فیلم هایی را که مخالف آرمان های انقلاب هستند در سینماهای خود نمایش نمی‌دهیم بلکه فیلم های مورد نظر ما باید وفادار به آرمان های انقلاب باشند و تا زمانیکه این وفاداری در این فیلم‌ها وجود داشته آنها را نمایش داده ایم.

مومنی تاکید کرد: مسئولان دولت فعلی کمابیش نظر ما را دارند و همین ما را امیدوار می‌کند تا وضع بهتر باشد. نظارت و ممیزی وظیفه ارشاد است و دولت فعلی وظیفه خود را به خوبی انجام می‌دهد و شاید دقیق‌تر از ما هم انجام دهد و ما هم با اجازه آنها فیلم می‌سازیم اما حق انتخاب را برای سینماهایمان داریم. در ماجرای سال ٩١، ما اعتقاد داشتیم و داریم كه ارشاد می توانست به گونه بهتری عمل كند كه شاهد آن تعداد فیلم ضدخانواده نباشیم و دیدید كه كار حوزه هنری موثر بود.

وی اضافه كرد: اول این نكته را باید متذكر شوم كه امروز ما تعامل خوبی با وزارت ارشاد داریم. در همین مدت استقرار دولت جدید، چند جلسه كاری بین ما برگزار شده و فضای جلسات مثبت بوده است. مسوولیت وزارت ارشاد، مسوولیت سنگین و مهمی است و ما خود را موظف به همكاری و كمك می دانیم.

وی ادامه داد: در نهایت ما حق انتخاب فیلم در سینماهای خود را برای خود محفوظ می دانیم و روی آرمان های خود ایستادگی می‌کنیم. برخی دوستان که نمی‌توانند از خودشان دفاع کنند، تهمت نگاه سیاسی را به ما می‌زنند. ما یک ارگان انقلابی هستیم و اصولی برای خود داریم و نباید از آن عقب نشینی کنیم. معتقدم کار ما موثر بود و از مخاطبانمان حمایت کردیم. خود آنها به برخی از فیلم‌ها اعتراض داشتند و با کار حوزه، جامعه هم متوجه شد و خود سینماگران مقابله کردند و راه بسته شد.

مومنی شریف در پاسخ به این سوال كه آیا در فیلم های جشنواره فجر امسال به مواردی این چنینی برخوردید؟ گفت: فیلم هایی كه در جشنواره اكران می شوند، لزوما كارهای نهایی نیستند. گاهی سازندگان فیلم ها پس از جشنواره بر اساس مشاهدات و یا آرای كارشناسان و مردم، تغییراتی در فیلم هایشان می دهند. ضمن این كه همه فیلم های جشنواره فجر هم لزوما متقاضی اكران در سینماهای حوزه نیستند.

وی تصریح كرد: ملاك تشخیص و انتخاب ما، نسخه هایی از فیلم هاست كه از طریق موسسه بهمن سبز به شورای اكران حوزه هنری ارائه می شود و در سال جاری، شورای اكران هنوز جلسه ای نداشته است.

این مسئول هنری خاطرنشان كرد: حوزه هنری وظیفه دارد در خصوص مهمترین مسائل و دغدغه های نظام به وظایف و رسالت هایش عمل كند. ما كماكان نسبت به فیلم هایی با موضوع خانواده و دستاوردهای نظام و مسائل مربوط به فتنه های دیروز و امروز، با حساسیت عمل می كنیم و حق انتخاب را برای خودمان محفوظ می دانیم؛ این كاری است كه از ما بر می آید.

مومنی شریف همچنین در پایان درباره فعالیت های حوزه هنری کودک و نوجوان نیز بیان کرد: حوزه هنری کودک و نوجوان در فعالیت های خود به بحث نوشت افزار ورود پیدا کرد و بیشترین مخاطب را هم داشت و این نوشت افزارها در تمام مراکز حوزه هنری مورد استقبال قرار گرفتند. استراتژی عملیاتی حوزه هنری برای جریان سازی در مصرف محصولات فرهنگی توسعه مخاطبان شامل: تأسیس حوزه هنری كودك و نوجوان، تأسیس سازمان تلویزیونی سوره، تأسیس حوزه هنری الكترونیك، ایجاد دسترسی آسان شامل: زنجیره ای كردن سینماهای حوزه هنری، تأسیس بیست فروشگاه كتاب در استانها و یك فروشگاه بزرگ در میدان انقلاب، تدارك تأسیس شركت پخش محصولات فرهنگی و تمركز بر مضامین شامل: انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، خانواده و سبك زندگی ایرانی اسلامی و كودك و نوجوان است.

کد خبر 2265905

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha