به گزارش خبرنگار مهر، واگذاری بسته های کالایی رایگان به برخی گروه های اجتماعی؛ طرحی بود که در سال گذشته از سوی رئیس جمهور مطرح شد و توزیع آن نیز در دو مرحله تا پایان سال جاری ادامه داشت و در روزهای گذشته نیز تا پایان فروردین ماه 93 تمدید شده است.
در این قالب، دولت تلاش کرد در جهت حمایت از معیشت خانوارهای ایرانی حرکتی انجام دهد، اما اشکالات فراوان اجرای این طرح و نحوه شناسایی گروه های اصلی هدف؛ به صورت کلی برنامه دولت را تحت الشعاع خود قرار داد و باعث نارضایتی بسیاری از مردم شد.
این مسئله به ویژه در مرحله اول توزیع بسته های رایگان کالایی خودنمایی می کرد که در مرحله دوم توزیع با ورود برخی گروه های جدید به لیست مشمولان از جمله کارگران و مشمولان قانون کار، تا حدودی نارضایتی ها نسبت به طرح توزیع سبد کالای رایگان دولت کاهش یافت.
ادامه توزیع سبدکالا در سال جاری
حالا در آستانه نام نویسی برای اجرای فازدوم هدفمندی یارانه ها و قرار گرفتن دوباره کشور در فضای یارانه ای؛ وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفته است دولت همچنان ادامه توزیع سبدهای رایگان کالایی را در دستور کار خود دارد.
علی ربیعی خاطرنشان کرد: دولت تلاش می کند تا مشکلات گام اول اجرای طرح واگذاری بسته رایگان کالایی را برطرف نماید و به صورت کلی بسته های کالایی سال 93 به نحوی توزیع شود که مردم بتوانند آزادانه و به شکل کارتی خرید کنند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: یکی از اهداف مرحله دوم هدفمندی یارانهها تامین امنیت غذایی است به نحوی که باید امنیت غذایی اقشار کم درآمد جامعه را تامین کنیم.
وی با اشاره به اینکه تمام کارگرانی که اطلاعات بیمه ای داشته اند در دو مرحله سال گذشته مشمول دریافت سبد کالا شدهاند، خاطرنشان کرد: تنها تعداد معدودی از کارگران که اطلاعات بیمه ای آنها موجود نبود، متاسفانه از دریافت سبد کالا محروم شدند.
در عین حال، مقامات کارگری می گویند دولت در واگذاری بسته های کالایی رایگان سال گذشته به دلیل عدم دسترسی به بانک اطلاعاتی دقیق از وضعیت نیروی کار شاغل در کشور، تنها با استفاده از بانک بیمه شدگان تامین اجتماعی اقداماتی را سازماندهی کرد.
فعالیت 6 میلیون کارگر به صورت ناشناس
آنان معتقدند: احتمالا منظور وزیر کار از عدم دریافت بسته های کالایی از سوی معدودی از کارگران فقط مربوط به بیمه شده هایی است که نتوانسته اند بسته کالایی بگیرند اما کارگرانی که در کارگاه های فاقد شناسنامه کاری و یا به اصطلاح زیرزمینی فعالیت می کنند، تعداد معدودی نیستند و تا 6 میلیون نفر تخمین زده می شوند.
هادی ابوی در گفتگو با مهر با بیان اینکه در سال گذشته قرار بود همه کارگران از سبد کالا بهره مند شوند گفت: اما به دلیل عدم وجود بانک اطلاعاتی دقیق از تعداد کارگران، آمار روشنی از کسانی که موفق به دریافت بسته های رایگان دولتی شده اند وجود ندارد و از سوی دولت نیز در مورد کارگرانی که توانسته اند سبد کالا بگیرند، آماری ارائه نشده است.
عضو هیئت مدیره کانون عالی انجمن های صنفی کارگران ایران اظهارداشت: ما در سال گذشته در فروشگاه ها شاهد بودیم که اغلب کارگران توانسته اند در فازدوم واگذاری ها موفق به دریافت بسته های رایگان کالایی شوند.
ابوی با تاکید بر تمدید واگذاری سبدهای کالایی سال گذشته تا پایان فروردین ماه سال جاری گفت: طبق برنامه دولت، قرار است از اواخر اردیبهشت ماه سال جاری و همچنین بعد از تعیین تکلیف نام نویسی ها برای دریافت یارانه های نقدی؛ کار واگذاری دور جدید سبد کالا در کشور آغاز شود.
این مقام مسئول کارگری کشور ادامه داد: هم اکنون با خلاء آمار واقعی از جمعیت کارگری کشور مواجه هستیم و متاسفانه اطلاعات و آمار روشنی از تعداد کارگران شاغل بیمه شده و نشده نداریم اما از طریق موافقت اولیه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در نظر است تا سامانه ای برای ثبت نام از کارگران از طریق همکاری معاونت روابط کار این وزارتخانه راه اندازی شود.
تشکیل بانک اطلاعاتی از کارگران کشور
وی خاطرنشان کرد: قرار است با هدف تشکیل یک بانک اطلاعاتی از کارگران شاغل در کشور، کار ثبت نام کارگران شاغل بیمه شده، بیمه نشده، کارگران واحدهای زیرزمینی فاقد مجوز و شناسنامه کاری که در حال حاضر مشغول به فعالیت هستند شناسایی و ثبت نام شوند.
به گفته ابوی، ایجاد این بانک می تواند کمک کند تا در مواقعی مانند توزیع بسته های کالایی رایگان دولت بتواند به راحتی به آمار کارگران دسترسی داشته باشد و دیگر آن مسائل فاز اول واگذاری ها در سال گذشته که باعث حذف گسترده کارگران و مشمولان قانون کار از دریافت سبد کالا شده بود، اتفاق نیافتد.
سخنگوی کانون عالی انجمن های صنفی کارگران ایران بیان داشت: همچنین قرار است کار ایجاد سامانه شناسایی و ثبت نام از کارگران کشور به تشکل های کارگری سپرده شود که البته همراهی و حمایت وزارت کار نیز خواهد بود.
این مقام مسئول کارگری کشور اظهارداشت: در حال حاضر تعداد کارگران زیرزمینی و فاقد شناسنامه کاری کشور 6 میلیون نفر تخمین زده می شود اما هیچ یک از این افراد نتوانسته اند در مرحله اول و دوم توزیع سبد کالا در سال گذشته، از کمک دولتی بهره مند شوند و تنها کارگران دارای لست بیمه که از سوی تامین اجتماعی ارائه شده بود توانستند سبد کالایی دریافت کنند.
وی تاکید کرد: متاسفانه بسیاری از کارگران در بخش هایی مانند حمل و نقل و کوره پزخانه ها هستند که به دلیل فقدان شناسنامه کاری نتوانسته اند از سبد کالا بهره مند شوند. در هر حال، قرار است از طریق وزارت کار برخی هماهنگی ها با دستگاه ها و وزارتخانه ها برای همکاری در ایجاد سامانه ثبت نام از کارگران انجام شود.
نظر شما