به گزارش خبرنگار مهر، جعفر پاشایی سه شنبه با حضور در دفتر خبرگزاری مهر سرپرستی آذربایجان شرقی، به اهداف و اولیت های آموزش و پرورش در سال جاری اشاره و اظهار داشت: امسال آموزش و پرورش در مقوله ترویج فرهنگ غنی اسلامی و تربیت دینی فرزندان میهن اسلامی تکلیف بسیار سنگینی دارد و همه باید کمر همت بسته و برای تحقق بیانات مقام معظم رهبری در پیام نوروزی سال کوشش کنند.
وی افزود: آموزش و پرورش در سال جاری چهار اولیت کاری را با عناوین توسعه مشارکت همه جانبه در امور آموزش و پرورش، بهسازی و ساماندهی نیروی انسانی، ارتقای کیفیت مدیریت آموزشگاهی و همچنین عملیاتی کردن بودجه آموزش و پرورش پیگیری می کند.
پاشایی در خصوص بحث مشارکت همه جانبه در امور آموزش و پرورش تصریح کرد: انجمن اولیای مدارس از جمله بحث هایی که باید مورد توجه قرار گیرد و از سوی دیگر، باید توجه کرد که مشارکت تنها به معنای پول نیست و اولیای دانش آموزان به همراه مدیران باید تصمیم گیری های لازم برای مدارس را صورت پذیرند.
وی با بیان اینکه 48 هزار پرسنل در اداره کل آموزش و پرورش استان در حال فعالیت هستند، افزود: با توجه به این مسئله، ساماندهی و بهسازی نیروی انسانی به منظور رفع نیازها و کمبود امری ضروری است و می تواند بهترین راهکار برای صرفه جویی در هزینه کردها باشد.
وی در ادامه با بیان اینکه 99 درصد بودجه آموزش و پرورش در استان صرف حقوق پرسنل می شود، ادامه داد: تنها یک درصد از بودجه صرف سایر فصول می شود که امیدواریم با برنامه ریزی دقیق کیفیت بخشی در امر آموزش را افزایش دهیم.
تغییرات در بدنه آموزش و پرورش با طمانینه صورت می گیرد
مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجان شرقی در خصوص روند کند تغییر مدیران در سطح نواحی و مناطق آموزش و پرورش استان، اظهار داشت: تاکنون سه معاونت آموزش و پرورش تغییر یافتند که در پست ها از افراد متخصص و کاردان استفاده شده است و همچنین یکی از مدیران نواحی تغییر یافته است.
وی افزود: تغییرات در بدنه آموزش و پرورش با طمانینه و آرامش خاصی صورت خواهد پذیرفت و به احتمال زیاد تغییرات جدی در تابستان امسال، پس از اتمام فصل امتحانات صورت گیرد.
پاشایی در ادامه شاخص ترین عملکرد آموزش و پرورش را تکریم مقام و منزلت معلم عنوان کرد و گفت: مهم ترین عملکرد آموزش و پرورش توجه و تکریم مقام معلم است چرا که معلم دارای بالاترین مفاهیم و دانش است و تمامی افراد موفق از زیر دستان این عزیزان به جامعه تحویل داده شده است.
وی کیفیت بخشی به مسائل آموزشی را از سایر عملکردهای این اداره کل عنوان کرد و گفت: آموزش و پرورش در نظر دارد از کارهای حاشیه ای به دور باشد و با برنامه ریزی دقیق به سوی کیفیت بخشی به مسائل آموزشی و تربیتی حرکت کند.
جعفر پاشایی در خصوص هوشمندسازی مدارس نیز تصریح کرد: مدارس تنها با تجهیز امکانات نرم افزاری و سخت افزاری و همچنین نگهداری این سیستم ها هوشمند نمی شوند بلکه باید دانش آموزان با این امکانات و مکانیزم کار کنند و به همین سبب سطح علمی خود را افزایش دهند؛ چرا که بهره گیری از این امکانات موجب تأثیرگذاری بیشتر به دلیل آموزش شنیداری و دیداری می شود.
برد علوم انسانی از برد علوم تجربی و ریاضی بسیار بالاست
مدیرکل آموزش و پرورش استان در خصوص مدارس معارف اسلامی صدرا نیز اظهار داشت: متأسفانه رشته های علوم انسانی به دلیل باورهای غلط برخی از خانواده ها محصور مانده است و بسیاری از دانش آموزان به سمت و سوی علوم تجربی و ریاضی کشیده می شود، این در حالی که برد علوم انسانی از سایر علوم بیشتر است.
وی افزود: آموزش مهارت های اجتماعی، چگونگی زندگی در اجتماع و سایر مسائل اجتماعی از بطن علوم انسانی خارج می شود که امیدواریم خانواده ها به رشته های انسانی روی آوردند.
پاشایی همچنین در این خصوص اظهار داشت: بخشی از وظایف مدارس صدرا به عهده آموزش و پرورش است که این اداره کل در نظر دارد، اداره کل تبلیغات اسلامی استان را در جهت ارتقای سطح کیفی و کمی این مدارس یاری کند.
وی در ادامه به ساعات پرورشی در مدارس اشاره کرد و گفت: ساعات پرورشی با توجه به اینکه با افق روشن خود فاصله گرفته است ولی آرام آرام درحال احیاست و امیدواریم ساختار آموزشی ساعات پرورشی اصلاح شود و غیر از این ساعات نیز باید به مسائل پرورشی در مدارس توجه ویژه ای داشت.
مدیر سیاسی نیستم
مدیرکل آموزش و پرورش استان در ادامه با بیان اینکه مدیر سیاسی نیستم، تصریح کرد: آموزش و پرورش سعی دارد کارهای خود را به دور از هرگونه حاشیه پیش ببرد و با برنامه ریزی دقیق و تخصصی موجب پیشرفت علمی دانش آموزان شود چرا که امکان برگشت زمان به هیچ عنوان وجود ندارد.
وی در ادامه اراده قوی انسان ها را در رسیدن به قله های ترقی و پیشرفت با اهمیت دانست و افزود: با عزم ملی و مدیریت جهادی می توان گره های پیدا و پنهان را شناسایی کرده و با دقت نظر و برنامه ریزی مطلوب مشکلات را مرتفع کرد.
پاشایی نقش آموزش و پرورش را در حوزه فرهنگ اساسی برشمرد و گفت: آموزش و پرورش بزرگترین مخاطب حوزه فرهنگ بوده و با نفوذ گسترده ای که در جامعه دارد می تواند با یک حرکت انقلابی و عزم ملی و مدیریت جهادی در عرصه اقتصاد و فرهنگ نقش بی بدیل ایفاء کند.
--------------------------
گفتگو از: شاهین بدرحیدری
نظر شما