۲۷ فروردین ۱۳۹۳، ۱۲:۳۷

بزرگداشت خوشنویسی که در آرزوی کتابت کامل قرآن ماند

بزرگداشت خوشنویسی که در آرزوی کتابت کامل قرآن ماند

خانه هنرمندان میزبان مراسم یادبود حمید غبرانژاد، هنرمند خوشنویسی است که سال پیش در ایام نوروز درگذشت و اجل به او مهلت نداد خطاطی جزء سی‌ام قرآن را به پایان رساند.

مانی غبرانژاد، فرزند زنده‌یاد حمید غبرانژاد در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد مراسم بزرگداشت پدرش گفت: پدرم از شاگردان بزرگانی چون محمد احصایی بود و خوشنویسی را از وی و با شیوه میرزا غلامرضا دنبال می‌کرد.

وی افزود: کتابت قرآن به خط نستعلیق از مهم‌ترین دغدغه‌های هنری زنده یاد غبرانژاد بود و او در آخرین روزهای زندگی‌اش قصد داشت با به پایان رساندن خوشنویسی جز سی‌ام، این قرآن نفیس را برای چاپ آماده کند ولی متاسفانه در روزهای آخر تعطیلات نوروز سال 92 درگذشت.

فرزند حمید غبرانژاد در مورد مراسم یادبود پدرش در خانه هنرمندان توضیح داد: در این مراسم که روز جمعه برگزار می‌شود، نمایشگاهی از آثار پدرم به نمایش درخواهد آمد.

وی در پایان سخنانش گفت: خانه هنرمندان روز جمعه همین هفته، 29 فروردین از ساعت 16 تا 20 میزبان آثار پدرم است. در این نمایشگاه حدود 30 اثر از آثار کلاسیک زنده‌یاد غبرانژاد به نمایش درخواهد آمد که از جمله این آثار مصرعی از ترکیب‌بند محتشم کاشانی است که پدرم آن را در روزهای آخر عمر خود نوشت.

نمونه‌ای از آثار زنده‌یاد غبرانژاد

این خوشنویس که به سبک میرزا غلامرضا اصفهانی می‌نوشت، شاگردی محمد احصایی را هم تجربه کرده بود. او اگر چه به شیوه سنتی خوشنویسی می‌کرد، اما به دلیل تحصیل در رشته معماری داخلی در ترکیب‌بندی آثارش نوآوری به چشم می‌خورد.

برگزاری نمایشگاه‌های متعدد در داخل و خارج از کشور و کتابت آثار کهن ادبیات فارسی از جمله فعالیت‌های هنری غبرانژاد بود. در این میان می‌توان به نسخه نفیس رباعی‌های حکیم عمر خیام اشاره کرد که سال گذشته با خوشنویسی این هنرمند از سوی موسسه فرهنگی یونسکو عرضه شد.

پیکر زنده یاد غبرانژاد صبح روز چهارشنبه 14 فروردین سال 92 در بهشت زهرا تشییع و در قطعه هنرمندان به خاک سپرده شد.

غبرانژاد همچنین برای سریال‌های تلویزیونی «امام علی(ع)»، مستند «منطق‌الطیر» و روزنامه «جامعه» و انتشارات کارنامه(نشرکارنامه) لوگو طراحی کرده و رباعی‌های خیام را در کتابی نفیس خوشنویسی کرده و با تذهیب و چاپ فاخر با همکاری کمیسیون ملی یونسکو انتشارداده است.

کد خبر 2271886

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha