به گزارش خبرنگار مهر، محسن رضایی پنچشنبه شب در همایش بزم اندیشه با عنوان اقتصاد مقاومتی از تحریم تا هدفمندی، در مؤسسه جوانان آستان قدس رضوی با اشاره به راهکار مبارزه با مفاسد اقتصادی، اظهار کرد: برای مقابله با مفاسد اقتصادی باید کارهای ریشهداری انجام و شیوههای جدیدی برای مبارزه طراحی شود که در این راستا می توان با طراحی سامانه الکترونیکی بازار پول 50 درصد از مفاسد اقتصادی را کاهش داد.
انقلاب اقتصادی هرگز بدون مدیریت جهادی امکان پذیر نیست
وی با تاکید بر اینکه انقلاب اقتصادی هرگز بدون مدیریت جهادی امکان پذیر نیست؛ افزود: برای تحول در عرصه اقتصاد نیازمند این هستیم که مسیر انقلاب به سرعت طی شود و به مقوله اقتصاد مقاومتی که از سوی رهبری ارائه شده به دقت توجه کنیم.
وی تصریح کرد: اقتصاد مقاومتی که توسط رهبر معظم انقلاب از 3 سال پیش مطرح شد امروز به عنوان یک سند ملی به قوای سهگانه کشور ابلاغ شده و می تواند در صورت تحقق به بهبود وضعیت کشور کمک کند.
رضایی یادآور شد: اقتصاد یکی از مسائلی است که برای همه افراد جامعه قابل درک و لمس است بنابراین از بُعد اجتماعی نیز مسئله اقتصاد بسیار مهم است.
جمهوری اسلامی در عرصه های سیاسی پیشرفت های بسیاری را بدست آورده است
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام یادآور شد: جمهوری اسلامی در عرصه های سیاسی پیشرفت های بسیاری را بدست آورده اما در عرصه اقتصاد موفق نبوده و نتوانسته ایم نظام اقتصادی را تغییر دهیم لذا هنگامی که از انقلاب سخن گفته می شود درمی یابیم که ما در تمامی عرصه ها شاهد انقلاب نبوده ایم.
وی با بیان اینکه البته در اقتصاد ایران ترمیمهایی صورت گرفته، افزود: بیش از 10 سال است که رهبر معظم انقلاب همت بلندی در عرصه اقتصاد داشته اند طوری که نخستین آن چشمانداز 1404 است؛ سیاستهای اصل 44 و چشمانداز 1404 و اقتصاد مقاومتی 3 گام یک منظومه را در کنار هم تشکیل میدهند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: در چشمانداز بیشتر اهداف تعیین شده است و قلمرو حرکتی دولت، بخش خصوصی و تعاونیها در این بخش مشخص شده است و در حقیقت این چشم انداز می تواند ما را به پیشرفت برساند زیرا در حال حاضر اقتصاد ایران به جای اینکه 8 ستون داشته باشد تنها یک ستون با عنوان نفت دارد.
این نفت یکی از اهرمهای وابستگی به جوامع غربی
وی ادامه داد: این نفت یکی از اهرمهای وابستگی به جوامع غربی است و در این راستا باید گفت که برای تحول در عرصه اقتصاد نیازمند مدیریت جهادی و عملگرا هستیم؛ مدیریت جهادی به معنای به هم ریختن کشور نیست چرا که برخی تصور میکنند مدیریت جهادی یعنی اینکه وضعیت کشور خراب می شود.
رضایی مدیریت جهادی را دارای یک نظریه دانست و افزود: به همین منظور باید اقدامات و فعالیتها مردمی و به اقتصاد مقاومتی توجه شود و با این دو عامل می توان در مقابل شوکها ایستادگی کرد اما برای ایستادگی و موفقیت در عرصه اقتصاد نیازمند پیاده سازی مدیریت جهادی هستیم.
تفاوت اقتصاد مقاومتی و ریاضتی
وی عنوان کرد: در مقوله اقتصاد مقاومتی باید تمام توانمندیهای کشور بسیج شود و اگر بنا به تحول اقتصادی است باید در یک چارچوب مشخص از تمام تواناییها استفاده کرد.
وی با اشاره به تفاوت اقتصاد مقاومتی با اقتصاد ریاضتی، گفت: در اقتصاد ریاضتی مردم باید هزینه های خود را کاهش دهند و در اقتصاد مقاومتی ما به دنبال این هستیم که در مقابل تحریم ها مقابله کنیم.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری از سخنانش در زمینه عملکرد دولت احمدی نژاد تاکید کرد: در دولت گذشته 700 میلیارد دلار درآمد داشتیم که این امر بسیار خوب است و از سویی تلاش شد تا نیروهای حزب اللهی دوباره احیا شوند بنابراین باید فارغ از حب و بغض دولت او را از سر فرصت نقد کرد.
مذاکرات و توافقات ژنو مفید بود
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در زمینه توافقات ژنو و دستاوردهای این توافق اظهار کرد: بنده مذاکرات را مفید می دانم و معتقدم حداقل دستاورد مذاکرات این است که وحدت و اتحادی در جامعه ایجاد شد و از سویی عده ای دریافتند که مذاکرات کمکی به رونق اقتصاد و بهبود شرایط ایران نکرد
رضایی یکی دیگر از دستاوردهای این مذاکرات را وحدت 2 گروه دانست و اظهار کرد: برخی دریافتند که با شکست در مذاکرات جمهوری اسلامی می تواند به سر جای خود باز گردد اما آمریکا دیگر نمیتواند به جای خود باز گردد و از سویی دیگر می توان مهمترین دستاورد این مذاکرات را بهم خوردن آرایش غرب دانست.
تصویب طرح رسیدگی به اموال مسئولان تا پایان خردادماه
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام از تصویب طرح رسیدگی به اموال مسئولان تا پایان خردادماه خبر داد و افزود: این طرح در مجمع تشخیص مصلحت نظام به تصویب میرسد.
وی در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به عملکرد دولت یازدهم در سفرهای استانی تصریح کرد: در حال حاضر نمیتوان در مورد سفرهای استانی دولت اظهار نظر کرد اما در مجموع رویکرد تمام دولتها مردمی بوده است.
به گفته وی باید دید این سفرهای استانی مورد بررسی و واکاوی قرار بگیرد تا دستاوردهای آن مشخص شود.
نظر شما