۳۰ فروردین ۱۳۹۳، ۱۱:۵۰

اجرای طرح شفاء در حمایت از بیماران صعب العلاج/ ازدواج مجدد سه هزار زن سرپرست خانوار

اجرای طرح شفاء در حمایت از بیماران صعب العلاج/ ازدواج مجدد سه هزار زن سرپرست خانوار

معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد امام خمینی (ره) از اجرای طرح شفاء برای حمایت از 20 هزار بیمار صعب العلاج تحت پوشش این نهاد خبر داد و گفت: تا کنون دو هزار نفر از این بیماران دارای حامی شده اند.

به گزارش خبرنگار مهر، علی محمد ذوالفقاری در نشست خبری روز شنبه در جمع خبرنگاران افزود: در حال حاضر یک میلیون و هفتصد هزار خانوار به طور دائم تحت پوشش کمیته امداد هستند و همچنین سه میلیون خانوار نیز به صورت موردی از خدمات این نهاد بهره مند می شوند.

وی با اشاره به اینکه یکصد هزار دانشجو تحت پوشش کمیته امداد هستند گفت: 500 هزار دانش آموز نیز از کمک هزینه تحصیلی و سایر خدمات کمیته امداد بهره مند می‌شوند و همچنین خدماتی مانند مشاوره در خصوص ازدواج و ازدواج مجدد در دستور کار کمیته امداد قرار دارد که در این راستا دو بسته تشویقی نیز در نظر گرفته شده است.

معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد امام خمینی (ره) با اشاره به اینکه 700 هزار حامی مسئولیت حمایت از 250 هزار یتیم را به عهده دارند گفت: در سال گذشته حامیان بیش از 200 میلیارد تومان به طور مستقیم به خانواده های ایتام کمک کردند.

به گفته ذوالفقاری در حال حاضر بیش از 200 هزار خانواده کمیته امداد فاقد مسکن بوده و 400 هزار خانواده نیز مسکن نامناسب دارند و همچنین دو میلیون و 300 هزار خانواده نیز در مناطق محروم زندگی می کنند که کمیته امداد طرح هایی در جهت رنگ، نوسازی و بازسازی خانواده های مددجویان در دستور کار خود دارد.

وی با اشاره به اینکه در صورتی که مددجویان در محیط های سالم زندگی کنند کمتر دچار مشکل آسیب می شوند گفت: برخی از مددجویان در حاشیه شهرها زندگی می کنند به همین دلیل کمیته امداد قصد دارد این افراد را به مناطقی که محیط آن سالم باشد هدایت کرده تا کمتر دچار مشکل شوند.

وی به طرح اشتغال مددجویان اشاره کرد و گفت: علاوه بر حمایت و توانمندسازی فکری و اجتماعی کمیته امداد در راستای اشتغال مددجویان نیز اقداماتی انجام می دهد به طوری که آموزش، کاریابی، اشتغال و سرمایه گذاری مواردی است که کمیته امداد به آن ورود پیدا کرده است.

معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد امام خمینی (ره) با اشاره به اینکه سال گذشته بیش از صد هزار مورد وام قرض الحسنه از طریق صندوق داخلی کمیته امداد پرداخت شد گفت: یکی از وام هایی که مددجویان برای تامین نیازهای زندگی خود از کمیته امداد دریافت می کنند وام قرض الحسنه حداکثر تا 30 میلیون ریال است که در برخی از موارد برای تامین اقساط وام از حامی استفاده می شود.

ذوالفقاری در خصوص خروج مددجویان از چرخه حمایت گفت: برخی مددجویان با ازدواج برخی دیگر با اشتغال و کاریابی تعدادی با سرمایه گذاری در حوزه سلامت و رفع مشکل بیماری برخی با فارغ التحصیل شدن فرزندانشان مواردی نیز با رفع مشکل مسکن و تعدادی از سالمندان نیز با مرگ و میر از چرخه حمایت کمیته امداد خارج می شوند به طوری که سالانه 100 هزار جهزیه به مددجویان تحت پوشش پرداخت می شود.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر یک میلیون و 500 هزار سالمند تحت پوشش کمیته امداد است گفت: یکی از سیاستهای امداد ارائه خدمات در مناطق دور افتاده ای است که هیچ خیری در آنجا ورود پیدا نکرده است و امداد تلاش می کند عدالت را رعایت کرده و خدمات خود را به دور افتاده ترین مناطق ببرد.

وی با اشاره به اینکه مددجویان خواستار این هستند که خدمات این نهاد غیر آشکار به دستشان برسد گفت: کمیته امداد نیز این موضوع را رعایت کرده و تلاش می کند با این کار عزت مددجو از بین نرود.

به گفته ذوالفقاری قطع کردن ارتباط بین النسلی در فقر یکی از اقدامات کمیته امداد است به این منظور که فقر از والدین به فرزندان منتقل نشود و از طریق توانمندسازی، سرمایه گذاری و سایر اقدامات این موضوع را محقق می کند.

معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد امام خمینی (ره) گفت: توسعه مواد مخدر صنعتی، افزایش طلاق، کودکان خیابانی، تصادفات و غیره باعث می شود به تعداد مددجویان کمیته امداد افزایش پیدا کند و در همین راستا اقدامات ما نیز با گذشته تفاوت خواهد داشت به دلیل اینکه در گذشته مشکلات اقتصادی باعث تولید مددجو می شد اما امروزه نوع آن متفاوت شده است.

ذوالفقاری در خصوص هدفمندی یارانه ها نیز گفت: تمامی آمار و اطلاعات چهار میلیون مددجو مستمر و سه میلیون مددجوی موردی در اختیار دولت قرار داده شده است و همچنین با استقرار چهار هزار کارورز نسبت به ثبت نام رایگان مددجویان اقدام شده است.

وی گفت: همچنین در بحث ثبت نام مرحله دوم هدفمندی یارانه ها کمیته امداد در مناطق دور افتاده هزینه ثبت نام مددجویان را تامین می کند و مددکاران امداد تلاش خود را انجام دادند تا هیچ یک از مددجویان از ثبت نام جا نمانند.

وی با اشاره به اینکه سال گذشته بیش از سه هزار ازدواج مجدد زنان سرپرست خانوار در کمیته امداد به ثبت رسیده است گفت: باید نسبت به دید جامعه برای ازدواج مجدد اقدامات لازم انجام شود و کمیته امداد نیز در این راستا هم با فرزندان و هم خانواده های این زنان صحبت های لازم و مشاوره های لازم را انجام داده است.

وی در مورد بیمه زنان سرپرست خانوار نیز گفت: 340 هزار مددجوی امداد تحت پوشش بیمه های اجتماعی قرار دارند که بخشی از اعتبار مورد نیاز آن از طریق سازمان هدفمندی یارانه ها تامین شده است.

معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد امام خمینی (ره) به طرح شفاء اشاره کرد و گفت: در حال حاضر حدود 12 هزار بیمار صعب العلاج در مناطق شهری داریم که تعداد آنها با بیماران صعب العلاج روستایی به 20 هزار بیمار می رسد که با اجرای طرح شفاء توانستیم برای دو هزار نفر از این بیماران حامی پیدا کنیم و در تلاش هستیم که تمامی بیماران دارای حامی شوند.

ذوالفقاری با تاکید بر اینکه از میان دو میلیون و 500 هزار زن سرپرست خانوار در کل کشور یک میلیون نفر آنان تحت پوشش کمیته امداد هستند گفت: این زنان بیش از 50 و یا کمتر از 50 سال سن دارند که کمیته امداد تلاش می کند در راستای رفع مشکل معیشت و همچنین مشکلات حقوقی و ازدواج این افراد اقدامات لازم را انجام دهد.

وی در مورد ازدواج دختران در شرایط ازدواج کمیته امداد نیز گفت: دختران کمیته امداد به دلیل مشکلات اقتصادی که دارند سازگاری بیشتری در زندگی خواهند داشت و همچنین به دلیل متانت طبع و سازگار بودن ازدواج بسیاری موفقی خواهند داشت به طوری که کمترین آمار طلاق در میان این افراد بوده است.

وی به بحث سالمندی نیز اشاره کرد و گفت: از میان 6 میلیون و 200 هزار سالمند در کشور یک میلیون و 500 هزار نفر این افراد تحت پوشش کمیته امداد هستند که کمیته امداد به این افراد خدمات ویژه و بسته های حمایتی ارائه می کند که البته باز هم نیاز به حمایت و کمک دولت در این زمینه وجود دارد به طوری که در حال حاضر 41 هزار بیمار سالمند زمینگیر تحت پوشش کمیته امداد هستند.

کد خبر 2273573

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha