به گزارش خبرنگار مهر، علی اصغرفانی ظهر شنبه در مراسم روز زن که در مرکز آفرینشهای هنری حجاب برگزار شد با بیان این مطلب افزود: زنان در شهرها و روستاها و در پستهای اجرایی برنامه ریزی و در مقام معلم و مدیرمعین و همکار ما در آموزش و پرورش هستند و با توجه به این تعداد از حضور پرسنل زن در آموزش و پرورش دفتر امور زنان و خانواده نیز فعالیت سنگینی را برعهده دارد.
وی ادامه داد: دفتر امور زنان آموزش و پرورش باید حضور جدی و برنامه داشته باشد هرچند که تمامی وزارتخانهها دارای مرکز امور زنان برای رسیدگی به امور اداری کارکنان زن هستند، اما تفاوت آموزش و پرورش با سایر وزارتخانهها در تعداد پرسنل زن و همچنین جامعه هدف دانش آموزان دختر است.
فانی با بیان اینکه در سطح کشور کمتر از 50 درصد دانش آموزان دختر تحت پوشش آموزشی هستند تصریح کرد: به همین دلیل موضوع افزایش پذیرش آنها در مدارس مناطق مختلف یک تکلیف مهم حوزه امور زنان آموزش و پرورش است.
تعصبات قومی مانع از تحصیل دختران شده است
وزیر آموزش و پرورش به تعصبات قومی در برخی از مناطق کشور اشاره کرد و گفت: در برخی از مناطق به ویژه در مقطع راهنمایی و دبیرستان به علت تعصبات قومی و محلی از حضور دختران دانش آموزدر مدارس جلوگیری میشود. باید شرایط ادامه تحصیل همه دختران دانش آموز در این گونه مناطق پس از دوره ابتدایی فراهم شود و در کنار سایر معاونتهای آموزش و پرورش از جمله معاونت ابتدایی و متوسطه مرکز امور زنان آموزش و پرورش نیز باید به دنبال جذب حداکثری دانش آموزان دختر در دورههای تحصیلی باشد.
فانی ادامه داد: همچنین از معاونت زنان ریاست جمهوری درخواست کردهام تا همکاری بیشتری را در زمینههای مختلف امور زنان با آموزش و پرورش داشته باشند تا در توسعه کمی دانش آموزان دختر، موفقیت بیشتری داشته باشیم.
تدوین محتوای تربیتی ویژه دختران
به گفته وزیر آموزش و پرورش، بحث محتوای آموزشی و تربیت دختران از مهمترین موضوعات مرکز امور زنان و خانواده آموزش و پرورش است، چرا که باید با محتوای آموزشی و تربیتی بتوانند حضور دختران را برای ورود به صحنههای اجتماعی و آینده و همچنین تربیت نسل آینده فراهم کند.
به گفته وی، مشارکت جدی سازمان پژوهش و برنامه ریزی، معاونت پرورشی و فرهنگی و سایر معاونتها با مرکز امور زنان وزارتخانه یک اصل است و باید تمام بخشهای آموزش و پرورش به دنبال تدوین محتوای تربیتی و فرهنگی ویژه دختران باشند.
فانی با اشاره به اینکه یکی از کارکردهای جدی آموزش و پرورش در دنیا انتقال فرهنگ است، گفت: آموزش و پرورش در عین حال که به دنبال نوآوری و به روز کردن خود است باید مباحث انتقال فرهنگ را نیز در دستور کار خود داشته باشد و با توجه به اینکه ایران دو سرشاخه فرهنگ ایرانی اسلامی را دارد باید بتوانیم با همفکری هم آموزش و پرورش بهتری را ارائه کنیم.
نظر شما