۱ اردیبهشت ۱۳۹۳، ۱۴:۱۲

دین پرست:

تحصیلات 75 درصد معتادان کشور دیپلم به بالا است

تحصیلات 75 درصد معتادان کشور دیپلم به بالا است

بیرجند- خبرگزاری مهر: معاون کاهش تقاضا ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور 75 درصد معتادان در کشور را دارای مدرک تحصیلی دیپلم به بالا دانست.

به گزارش خبرنگار مهر، بابک دین‌پرست صبح دوشنبه در جلسه کمیته تخصصی فرهنگی پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر خراسان جنوبی اظهار داشت: طی بررسی‌های به عمل آمده 53 درصد معتادان شاغل، 75 درصد دیپلم به بالا، 65 درصد متاهل و 21.5 درصد را افراد لیسانس به بالا تشکیل می‌دهند.

وی گرایش به مواد مخدر در دانش‌آموزان، دانشجویان و به ویژه دانشجویان علوم پزشکی را روز به روز در حال افزایش دانست و افزود: افراد در جریان مضرات مواد مخدر هستند اما مشکل عمده آنها باور نکردن این موضوع است.

دین‌پرست با بیان اینکه روزانه هفت تا هشت نفر به دلیل اعتیاد به مواد مخدر در کشور جان خود را از دست می‌دهند، بیان کرد: کشور با تغییر الگوی مصرف مواجه شده و افراد معتاد بیشتر از مواد صنعتی استفاده می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه 40 درصد از جمعیت کشور ‌زیر پوشش برنامه‌های استاندارد پیشگیری از اعتیاد قرار گرفته‌اند، گفت: از آغاز برنامه پنج ساله پیشگیری اولیه از اعتیاد تا‌کنون 40 درصد از جمعیت کشور، ز‌یر پوشش برنامه‌های استاندارد پیشگیری از اعتیاد قرار گرفته‌اند.

سند جامع پیشگیری از مواد مخدر نخستین سند بالادستی بعد از سیاست‌های کلان است

معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور سند جامع پیشگیری اولیه از مواد مخدر را نخستین سند بالا دستی بعد از سیاست‌های کلان دانست و ادامه داد: کاهش بار اعتیاد در جامعه از اهداف غایی این سند است.

دین‌پرست مصون‌سازی آحاد مردم جامعه در مقابل این پدیده شوم را یکی از وظایف عمده سند عنوان و تصریح کرد: این سند، ‌طی برنامه پنجم توسعه، به‌عنوان نقشه راه فعالیت‌های فرهنگی و پیشگیری در کانون‌های هدف همچون خانواده، محیط‌های کاری و آموزشی و محله‌ها در حال اجرا است.

وی مواد مخدر را واقعیت بسیار سختی دانست و بر شناسایی عوامل بازدارندگی در ارتباط با این پدیده شوم تاکید کرد.

وی امسال را سال چهارم اجرایی شدن سند جامع پیشگیری اولیه از اعتیاد دانست و افزود: اقدامات انجام شده دیر بازده هستند اما طی این مدت راه‌حل‌های زیادی را به دست آوردیم.

دین‌پرست گفت: بازسازی این سند حدود یک سال به طول انجامید اما دیدگاه‌های برخی از استان‌ها و نقطه نظرات مطلوبشان برای این سند دریافت و در آن اعمال می‌شود.

باورهای غلط مصرف شیشه را بیش از گذشته افزایش داده است

معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور از افزایش بیش از پیش مصرف شیشه در بین جوانان و خانواده ها خبر داد و بیان کرد: باورهای غلط و منفی در این قشر از جامعه سبب گرایش آنها به سمت شیشه و مواد صنعتی می‌شود.

 دین پرست همچنین به اختصاص 20 میلیارد تومان اعتبار به پیشگیری از مواد مخدر اشاره کرد و اظهار داشت: سال گذشته مبلغ 20 میلیارد تومان اعتبار در راستای پیشگیری از مواد مخدر مصوب شده بود که 80 درصد اعتبارات در این زمینه باید توسط دستگاه‌های مربوطه و 20 درصد توسط ستاد تامین شود.

وی با بیان اینکه متاسفانه برخی از دستگاه‌ها به وظایف خود در این حیطه به درستی عمل نمی‌کنند، ادامه داد: اگر در این ارتباط دستگاهی کوتاهی کرده و در این بخش مشارکت نداشته باشد به طور قانونی با دستگاه مربوطه برخورد شده و از دریافت اعتبار ساقط می‌شود.

معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور یادآور شد: اعتقاد بر پیشگیری از پدیده شوم اعتیاد در بسیاری از مسئولان وجود دارد اما اهتمام وجود ندارد.

دین پرست گفت: در راستای پیشگیری از مواد مخدر به ظرفیت‌های علمی و تخصصی زیاد اشاره نمی‌شود در صورتی که این ظرفیت‌ها می‌توانند به ما کمک شایان توجهی داشته باشند.

3 هزار نفر سالانه بر اثر مصرف مواد مخدر در ایران فوت می‌کنند

وی با بیان اینکه سالانه 200 هزار نفر معتاد در دنیا جان خود را از دست می‌دهند، گفت: سال گذشته 3 هزار و 56 نفر در ایران به علت اعتیاد فوت کردند.

دین‌پرست افزود: خراسان جنوبی در ارتباط با رواج اعتیاد رتبه 13 را داشته و با نرخ 2.53 درصد در مرز 12 استان دیگر قرار گرفته است.

وی از بازدید چهار روستای مرزی این استان خبر داد و گفت: اجرای دو طرح فرهنگی و پیشگیری در این چند روز با چتر هدف شناسایی افراد در معرض خطر، برنامه‌ریزی در راستای برگزاری دوره‌های آموزشی در این مناطق و علت‌یابی گرایش افراد در روستاهای مجاور مرز به مواد مخدر در برنامه کاری این دوره قرار گرفته است.

تلاش می‌کنیم مواد مخدر صنعتی به روستاها نفوذ نکند

دین پرست هدف از این بازدیدها را جلوگیری از ورود مواد مخدر صنعتی دانست و تصریح کرد: تلاش می‌کنیم مصرف مواد مخدر در روستاهای مناطق مرزنشین دچار تغییر الگو نشده و حداقل مواد مخدر صنعتی به این مناطق نفوذ پیدا نکند.

وی به عدم استقبال از کمپ‌های ترک اعتباد در این استان اشاره کرد و ادامه داد: در برخی از شهرستان‌های خراسان جنوبی با وجود 5 هزار معتاد در شهرستان تنها 300 نفر تحت درمان اعتیاد قرار دارند.

دین پرست اعتیاد را دومین عامل مرگ و میر بعد از تصادفات دانست و ادامه داد: خراسان جنوبی در حوزه مرگ و میر ناشی از اعتیاد رتبه 30 کشور را دارد.

وی با بیان اینکه در سال گذشته هشت نفر شامل هفت مرد و یک زن در خراسان جنوبی به دلیل گرایش به مواد مخدر جان خود را از دست دادند، گفت: در خراسان جنوبی در سال 91 تعداد 16 نفر شامل 11 مرد و پنج زن به دلیل اعتیاد فوت کرده‌اند.

دین‌پرست از برگزاری طرح پایلوت پیشگیری از اعتیاد در روستاهای مرزی خراسان جنوبی را به مدت شش ماه به صورت ارائه خدمات رایگان به مردم در ارتباط با ترک اعتیاد، اشتغال‌زایی برای افراد منطقه، برگزاری دوره‌های آموزشی روانی برای دانش‌آموزان در معرض خطر خبر داد.

معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور بر ضرورت پیگیری استانداران در راستای اختصاص 10 درصد بودجه در ارتباط با پیشگیری از اعتیاد برای استان خود تاکید کرد.

کد خبر 2275299

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha