به گزارش خبرنگار مهر، دکتر علیرضا زالی در مراسم اعطای نشان ایمنی سلامت که روز سه شنبه در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد، افزود: توجه ویژه باید به تولید غذای سالم شود، اما توجه صرف به تولید غذای سالم کافی نیست. بلکه شرط لازم این است که مواد غذایی به گونهای باشد که علاوه بر تضمین سلامت، آن را ارتقاء هم بدهند.
وی گفت: مواد غذایی سالم، بسیاری از نیازها و کاستیهای هرم غذایی جامعه را برطرف کند و باید از مزرعه تا سفره محصولات غذایی سالم تولید شوند.
زالی ادامه داد: محصولات غذایی باید به ذائقه فرهنگی و بومی هر منطقه توجه کند و با آن همخوانی داشته باشد. این در حالی است که در سالهای اخیر ذائقه غذایی در نسل جوان در حال تغییر است و اقبال بیشتر به سمت فستفودها رفته که بسیار خطرناک است.
رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران ادامه داد: در تولید مواد غذایی باید به مسائل فرهنگی آن و ذائقه بومی توجه شود، بنابراین ذائقه بومی ایرانی باید شناسایی شود.
وی تصریح کرد: بنابراین علاوه بر اصلاح هرم غذایی باید آسیبشناسی شود تا تولید غذا با استانداردها همگام شود.
زالی افزود: در حال حاضر روزانه هر ایرانی 15 گرم نمک مصرف می کند. در حالی که باید 6 گرم در روز باشد. در مورد مصرف قند و شکر هم 20 درصد از میانگین جهانی مصرف بیشتر داریم و هرم غذایی ما در مقایسه با سایر کشورها در مورد مصرف نان و غلات 40 درصد بیشتر است.
وی گفت: همچنین در مقایسه با کشورهای خاور دور 4 برابر مواد شکری در کشور بیشتر مصرف میشود و مصرف اسیدهای ترانس و چرب هم باید مورد توجه قرار گیرد.
زالی افزود: در حال حاضر در بین شیرخواران 15 تا 23 ماه شاهد این هستیم که 25 درصد دچار کمبود روی هستند و طبق مطالعات بین سرطانهای گوارش و کمبود روی ارتباط مؤثر وجود دارد و این در حالی است که سرطانهای گوارش در کشور بالاست.
رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران گفت: همچنین در دو دهه گذشته سرطان روده در کشور کمتر از الان بود در حالی که اکنون این طور نیست و آمار پایین سرطان روده به دلیل مصرف فیبرها بوده است.
نظر شما