۱۸ شهریور ۱۳۸۴، ۱۱:۰۲

با نهايي شدن انتخاب از سوي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي صورت مي گيرد ؛

احمد خادم المله در ايرنا ؛ خبرنگاري كه پس از 25 سال مديرعامل مي شود

احمد خادم المله در ايرنا ؛ خبرنگاري كه  پس از 25 سال مديرعامل مي شود

انتخاب "احمد خادم المله " به عنوان مدير عامل خبرگزاري جمهوري اسلامي "ايرنا" قطعيت يافته و اين حكم طي روزهاي آينده رسما از سوي محمد حسين صفارهرندي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي ابلاغ خواهد شد.

به گزارش خبرنگار سياسي  "مهر" ، احمد خادم المله در 21 سالگي و در سال 1359 فعاليت خود را به عنوان "خبرنگار" در خبرگزاري جمهوري اسلامي ايران آغاز كرد.

با شروع جنگ تحميلي وي در عمليات هاي مختلف به عنوان مسئول گروههاي خبري ، عازم جبهه ها شد. وي پس از فعاليت در رده هاي مختلفي چون سردبير اجتماعي ، شيفت شب  و مدير كل اخبار داخلي خبرگزاري جمهوري اسلامي ، به عنوان نماينده ايرنا عازم نيويورك و مقر سازمان ملل متحد شد.

وي كه فوق ليسانس مديريت است ، در كارنامه فعاليت هايش همچنين سوابقي چون مشاور مديرعامل خبرگزاري جمهوري اسلامي ، مدير كل اخبار نخست وزيري در زمان مهندس ميرحسين موسوي و نيز مدير كل اخبار نهاد رياست جمهوري تا سال 1376به چشم مي خورد.

وي در اين سالها در دانشكده خبر و نيز دانشكده مديريت صنعتي تدريس داشته است. او همچنين در سال هاي اخير به عنوان مشاور مطبوعاتي مدير عامل گروه صنعتي ايران خودرو فعاليت كرده است.

خادم المله رياست چند همايش بين المللي را نيز در زمينه هاي مختلف بر عهده داشته است.

وي در راه اندازي روزنامه ايران هم نقش داشته كه در حال حاضر با انتصاب خادم المله  به عنوان مديرعامل خبرگزاري جمهوري اسلامي ، او به عنوان عضو هيات امناء موسسه فرهنگي مطبوعاتي ايران نيز شناخته مي شود.

وي متاهل و داراي دو فرزند است.

گفتني است با استعفاي "عبدالله ناصري" ، "غلامحسين اسلامي فرد" از 12 مرداد ماه سرپرستي خبرگزاري جمهوري اسلامي را بر عهده گرفته بود.

مديريت و كاركنان خبرگزاري مهر ضمن تبريك اين انتصاب به جناب آقاي خادم الملله ، اميدوارند انتخاب شايسته عضوي توانمند و با سابقه از نيروهاي متعهد و حرفه اي عرصه خبر ، خبرگزاري ملي كشور "ايرنا" را به جايگاه موثري در عرصه تحولات بين المللي ارتقا بخشد.

سازماني با 71 سال تجربه

در سال 1313 اداره ‌اي به نام "آژانس پارس" در وزارت امور خارجه تشكيل شد تا اخبار كشور را گردآوري و در دسترس مردم و مطبوعات قرار دهد و علاوه بر اين دو نشريه "صبح و عصر" به زبانهاي فارسي و فرانسه براي مسوولان و خبرگزاري‌هاي خارجي وروزنامه‌ها منتشر و ارسال مي‌كرد.

آژانس پارس به ترتيب با خبرگزاريهاي فرانسه، رويتر، آسوشيتدپرس و يونايتدپرس و آناتولي قرارداد خبري منعقد كرد و از سال 1332 اخبار خبرگزاريها و راديو تلويزيون‌ها و مطبوعات را به زبانهاي مختلف ترجمه و منتشر مي‌كرد.

در سال 1342 همزمان با تاسيس وزارت اطلاعات، خبرگزاري به نام "خبرگزاري پارس" به اين وزارت خانه ملحق و به صورت 24 ساعته فعاليت خود را آغاز كرد.

پس از پيروزي انقلاب اسلامي در سال 1360 نام سازمان خبرگزاري پارس به خبرگزاري جمهوري اسلامي تغيير يافت. 

ايرنا همچنين با برخورداري از 30 دفتر خارجي در كشورهاي مختلف ، در مجامع بين‌المللي همچون خبرگزاري بين المللي اسلامي (IINA) سازمان خبرگزاريهاي آسيا و اقيانوسي آرام (OANA) خبرگزاري‌هاي غير متعهد (NANAP)خبرگزاري اوپك (OPECNA)، اتحاديه خبرگزاريهاي درياي خزر(ACSNA) وخبرگزاري‌ اكو (ECONA) عضويت دارد و رياست دوره‌اي چندين اجلاس مجامع بين‌المللي را به عهده داشته و دارد.

ايرنا در جهت تحقق سياستهاي خود فعاليتهاي ذيل را به انجام رسانده است : انتشار اخبار كشورهاي جهان بخصوص كشورهاي اسلامي، جهان سوم و كشورهاي حوزه آسياي ميانه و توسعه روابط خبري با جهان. شركت فعال در كنفرانسها و مجامع حرفه‌اي و ديدار از خبرگزاريها، عقد قرارداد  دو جانبه و چند جانبه با بيش از 70 خبرگزاري كشورهاي خارجي براي مبادله مستقيم اخبار به ويژه با كشورهاي مسلمان دوست و همسايه، تقويت دبيرخانه و تداوم رياست خبرگزاريهاي كشورهاي عضو جنبش عدم تعهد، ايجاد ائتلاف آكسنا (خبرگزاري‌هاي حاشيه درياي خزر) و رياست نخستين دوره آن، مشاركت در ايجاد و رياست دوره‌اي خبرگزاريهاي عضو سازمان همكاري اكو (اكونا) و رياست خبرگزاريهاي كشورهاي آسيا و اقيانوس آرام تا سال 2000.

کد خبر 227657

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha