كانديداي نهمين دوره انتخابات رياست جمهوري كه در شب آخر انتخابات "به نفع ملت ايران و براي كمك به حضور حداكثري مردم" از ادامه رقابت كناره گيري كرد"، گفت: اگرچه بنده از انتخابات كنار كشيدم و انصراف دادم ، اما با دست خالي از اين صحنه بيرون نيامدم، مهمترين دستاورد من اين بود كه ثابت كردم كه "ما با فكر و برنامه ايراني مي توانيم اين كشور را به بهترين شكل درست كنيم تا ايراني پيشرفته و مقتدر داشته باشيم.
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام افزود : اگرچه هنوز بخشهاي زيادي از برنامه ها و ديدگاههاي من وجود دارد كه در جامعه منعكس نشده است اما تلاش مي كنم در آينده آنها را بازگو نمايم و گمان مي كنم همان مقداري كه فرصت كردم توانستم ديدگاههايم را درباره مديريت اجرايي كشور تشريح كنم.
- صاحبان قدرت و ثروت در انتخابات نهم شكست خوردند - حدود هشت گروه سياسي كه در انتخابات درست شده بود مثل جبهه نسل سوم و چند تشكل ديگر ارتباطشان با من حفظ شده است و اكنون نيز با من رابطه دارند، شايد خودشان در آينده بخواهند حزبي درست كنند، اما من چيزي به آنها تحميل نكرده ام |
محسن رضايي تصريح كرد: "اما كنار كشيدن من از انتخابات رياست جمهوري به معناي كنار كشيدن از سياست نيست، بلكه بالعكس من براي اينكه بتوانم تاثيرگذاري خودم را در صحنه سياست حفظ كنم از انتخابات رياست جمهوري كنار كشيدم و فكر مي كنم الان نسبت به قبل از انتخابات بيشتر مي توانم در صحنه سياسي موثر باشم".
وي افزود: البته درباره شكل و قالب فعاليت سياسي ام هنوز به اين نتيجه نرسيده ام كه بخواهم حزبي تاسيس نمايم .
رضايي با رد اين مطلب كه عدم تمايلش به تشكيل حزب به معناي نفي تحزب در كشور نيست، تاكيد كرد: من حزب را يكي از ضروريات دموكراسي در ايران مي دانم، دموكراسي بدون احزاب در حقيقت مبارزه بدون ابزار است .
دموكراسي ابزار مي خواهد و مهمترين ابزارش حزب است و حزب بايد وجود داشته باشد ولي اينكه من خودم حزبي تشكيل دهم، هنوز به چنين نتيجه اي نرسيده ام. البته ممكن است دوستان ما در آينده به چنين نتيجه اي برسند و من هم آنها را تشويق كنم.
محسن رضايي بر ارتباط مستمر خود با برخي گروههاي حامي خود در انتخابات نهم تاكيد كرد و گفت: حدود هشت گروه سياسي كه در انتخابات شكل گرفته بود مثل جبهه نسل سوم و چند تشكل ديگر ارتباطشان با من حفظ شده است و اكنون نيز با من رابطه دارند، شايد خودشان در آينده بخواهند حزبي درست كنند، اما من چيزي به آنها تحميل نكرده ام .
وي در ادامه گفتگوي خود با "مهر" و در پاسخ به سوالي درباره جزييات و كيفيت فعاليتهاي سياسي آتي اش چنين گفت: من به اين نتيجه رسيدم كه فعاليت فكري و فرهنگي خود را مقداري سازمان يافته تر انجام دهم ، لذا با عده اي از دوستان صحبت مي كنيم و اگر به نتيجه برسيم كه به شكل خاصي اين فعاليتهاي علمي و فرهنگي را ادامه بدهيم ، من حتما آن را اعلام مي كنم ولي ارتباطم را با مردم حتما حفظ خواهم كرد.
فرمانده سابق سپاه پاسداران درمورد چگونگي ارتباط خود با مردم توضيح داد كه اين رابطه را به صورت ارتباطات مردمي يا از طريق دوستاني كه در سراسر كشور دارد و همچنين ارتباط با دانشگاهها ادامه مي دهد.
وي تصريح كرد: من قطعا در دانشگاه ها حضور خواهم داشت ، در سطح رسانه ها و مطبوعات نيز سعي مي كنم به طور مداوم حرفها و نظراتم را ارائه دهم ، درهمايش هاي علمي به طور جدي شركت خواهم كرد و برنامه هايي را كه نتوانستم در دوره انتخابات اعلام كنم درهمايش هاي علمي و اقتصادي خواهم گفت و سعي مي كنم از اين طرق با مردم ارتباطم حفظ شود.
محسن رضايي در ادامه تشريح برنامه هاي آينده خود به تاسيس "بنياد توسعه پايدار" اشاره كرد و گفت: اين بنياد به پيشنهاد جمعي از دوستان مبني بر گردآوري نخبگان سياسي، اجرايي وعلمي قرار است تشكيل شود اگر چنين بنيادي شكل بگيرد از آنها حمايت خواهم كرد.
- هنوز براي تشكيل حزب به نتيجه قطعي نرسيده ام - كنار كشيدن من از انتخابات رياست جمهوري به معناي كنار كشيدن از سياست نيست، بلكه بالعكس من براي اينكه بتوانم تاثيرگذاري خودم را در صحنه سياست حفظ كنم از انتخابات رياست جمهوري كنار كشيدم و فكر مي كنم الان نسبت به قبل از انتخابات بيشتر مي توانم در صحنه سياسي موثر باشم |
رضايي بر حمايت خود از تشكيل اين بنياد تاكيد كرد و گفت: ايده اين است كه پلي بين دولت و نخبگان به وجود بيايد كه اگر به نتيجه برسد كمك موثري براي دولت، مجلس و حكومت خواهد بود.
خبرنگار خبرگزاري "مهر" از رضايي پرسيد آيا در مجمع تشخيص مصلحت خواهيد ماند و يا اينكه قصد داريد برنامه هاي خود را در جاي ديگري دنبال كنيد، و وي پاسخ داد: بله، من در مجمع حضور جدي خواهم داشت و مطالعات و پژوهش هاي علمي و اقتصادي را دنبال خواهم كرد.
وي در پاسخ به اين سوال كه به چه شكل پيشنهادات و ديدگاههاي خود را درباره مديريت اجرايي كشور به دولت جديد منتقل مي كنيد؟ گفت: اكنون تعدادي از دوستان من در دولت جديد وزير هستند، برخي دوستان ديگر نيز كه اصلا از دبيرخانه مجمع به دولت راه يافته اند از جمله آقاي دانش جعفري كه عضو موثري در مجمع بودند و همچنين با خود آقاي احمدي نژاد نيز ارتباط خوبي دارم. جلساتي داشته ايم و در آينده نيز خواهيم داشت و پيشنهادات خود را منتقل مي كنيم، بناي ما كمك به دولت است تا كارنامه قوي تري در چهار سال آينده ارايه دهد.
رضايي درباره عدم حضور خود در كابينه احمدي نژاد؛ عليرغم شايعات قبلي گفت: من براي حضور در كابينه رايزني نكردم ولي ديدارهايي داشتيم، مكتوب هم ديدگاههاي خود را براي آقاي احمدي نژاد مي فرستم و هرگاه ايشان مشورت بخواهند دريغ نمي كنم.
وي با تاكيد بر اينكه در خارج از كابينه با دولت همكاري مي كند اظهار داشت : من كنار نمي كشم ، دلم مي خواهد تا هر مقداري مي توانم به دولت كمك كنم البته اين بستگي به تفاهمي دارد كه چگونه ايجاد شود.
نامزد نهمين دوره انتخابات رياست جمهوري در پاسخ به اين سوال كه آيا در دوره بعد نيز خود را كانديداي انتخابات رياست جمهوري خواهيد كرد يا نه ، پاسخ داد: هنوز تصميم نگرفته ام در آينده دوباره كانديدا شوم يا خير. مهم براي من اين است كه بتوانم از توانايي خود به نحو مطلوب استفاده كنم . براي من، رييس بودن و يا مرئوس بودن فرقي نمي كند مهم خدمت به كشور و اسلام است.
به نظر من مردم ايران قصد انتقام گيري از نسل اول انقلاب را ندارند اما در اين انتخابات گفتند كه 25 سال قدرت براي اين نسل كافيست و بهتر است قدرت به نسل دوم منتقل شود. مردم جايگاه و زحمات آقاي هاشمي را در انقلاب قبول دارند. |
خبرنگار سياسي " مهر " از رضايي سوال كرد بعضي ها مي گويند در جريان انتخابات رياست جمهوري ، طيفي از اصولگرايان ، با به ميدان فرستادن و تبليغ قاليباف، اصلاح طلبان را فريب دادند و باعث شدند كه احمدي نژاد در حاشيه امني كه از تخريب قاليباف ايجاد شده بود، رشد كند و نهايتا با جهش روزهاي آخر به دور دوم برود، آيا شما اين تحليل را قبول داريد ، و رضايي با لبخند پاسخ داد: من اين تحليل را قبول ندارم كه برنامه ريزي خاصي شده بود تا احمدي نژاد رئيس جمهور شود. اين انتخابات هيچ برنامه ريزي مشخصي پشت آن نبود، اگر هم بود همه برنامه ها شكست خورد. يعني هر كسي كه از صاحبان قدرت براي فردي برنامه ريزي كرده بودند ناكام شدند ، لذا صاحبان قدرت و ثروت در اين انتخابات شكست خوردند و مردم پيام دادند كه تصميم گيرنده اصلي ما هستيم نه صاحبان قدرت و نه صاحبان ثروت .
رضايي افزود: مردم بسيج شده بودند كه در اين انتخابات بگويند ما تعيين كننده هستيم و هيچ كس نمي تواند جاي ما را بگيرد. اين پيام را به داخل و خارج دادند كه ما هستيم . مردم گوش به تبليغات نكردند، آنها تصميم گرفته بودند كه ثابت كنند ما تصميم گيرندگان اصلي ايران هستيم.
وي در عين حال افزود: اگر رقيب آقاي احمدي نژاد ، آقاي هاشمي نبود، شايد اتفاق ديگري مي افتاد و نتيجه انتخابات چيز ديگري مي شد.
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام در پاسخ به اين سوال كه آيا ناكامي هاشمي رفسنجاني در انتخابات نهم به معناي بازنشستگي سياسي و به حاشيه رفتن اين شخصيت سياسي است يا خير؛ گفت: كه قطعا تخريب هاشمي و رئيس جمهور نشدنش به معناي پايان فعاليت سياسي او نيست .مردم ايران انتقام گير نيستند، يعني مردم ايران بسياري از تغييرات را با احترام انجام مي دهند، لذا كم محلي، بي محلي و يا راي ندادن با انتقام گيري متفاوت است به نظر من مردم ايران قصد انتقام گيري از نسل اول انقلاب را ندارند اما در اين انتخابات گفتند كه 25 سال قدرت براي اين نسل كافيست و بهتر است قدرت به نسل دوم منتقل شود. مردم ايران زحمات آقاي هاشمي و امثال ايشان را فراموش نمي كنند.
رضايي در پاسخ به اين سوال خبرنگار "مهر" كه پرسيد : فكر مي كنيد مظلوم ترين كانديداي انتخابات نهم رياست جمهوري كه بود؟ گفت: كسي كه كمترين هزينه ها را داشت و رسانه ها هم با او همكاري نكردند و بيشترين برنامه و طرح براي اداره كشور داشت.
نظر شما