به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پولیتیک نیوز، انتشارات دانشگاه هاروارد با انتشار کتاب استفن جی گولد با عنوان «دایناسورها در کومه علف خشک به تاریخ طبیعی واکنش نشان می دهند» و کتاب چارلز تیلور با عنوان «دوران سکولار» در اولین سال انتشارشان بیش از 60 هزار نسخه فروش را ثبت کردهاند، سالی موفقیت آمیز را شروع کرده است، اما بی شک موفقیت اصلی انشتارات دانشگاه هاروارد را کتاب دیگری رقم زده است.
این کتاب، کتاب توماس پیکتی با عنوان «سرمایه در قرن بیست و یکم» است که در کمتر از دو ماه موفق شده تا بیش از 80 هزار نسخه فروش کند و اکنون چاپ اول آن تقریبا به پایان رسیده است. این در حالی است که 12 هزار نسخه از کتاب الکترونیک این کتاب نیز از سوی آمازون به قیمت نزدیک به 22 دلار به فروش رسیده است. علاوه بر این یک چاپ دیگر با شمارگان 80 هزار نسخه از این کتاب در دست انتشار قرار دارد و انتظار میرود پس از آن چاپ سومی با تیراژ 35 هزار نسخه نیز وارد بازار شود.
این در حالی است که بیشتر این موفقیت در 10 روز اخیر حاصل شده و یک تور معرفی کتاب که از سوی پیکتی هفته پیش در آمریکا برگزار شد این موفقیت را تثبیت کرد. به گفته دست اندرکاران این برنامه ظرف دو روز بیش از 25 هزار نسخه از این کتاب فروش رسید و موجب شد تا این کتاب روز پنج شنبه به کتاب شماره یک آمازون در میان پرفروش ها بدل شود و به دنبال آن وارد فهرست پرفروشهای نیویورک تایمز نیز بشود. گفته میشود حدود 14 هزار نسخه از این کتاب در بریتانیا و اروپا به فروش رسیده است.
از عواملی که گفته می شود موجب فروش این کتاب در آمریکا شده دو مصاحبه با «تایمز» و «پست» بوده است.
پابلیشرز ویکلی در این باره می نویسد، کتاب پیکتی که درباره نابرابری ثروت جهانی معاصر نوشته شده، هر چند با فروش کتاب جدید مایکل لوییز با عنوان «پسرهای برق آسا» که 130 هزار نسخه در یک هفته فروش کرد برابری نمی کند، اما آن کتاب نیز در حجم 700 صفحه نیست و در ضمن از زبان فرانسوی به انگلیسی ترجمه نشده و قیمت آن نیز 39 دلار و 95 سنت نیست.
توماس پیکتی استاد اقتصاد فرانسوی و 42 ساله است و این کتاب را به زبان فرانسوی نوشته و سپس به انگلیسی ترجمه شده است.
تایم نیز مینویسد این کتاب اولین کتاب دانشگاه هاروارد است که به کتابی پرفروش بدل شده است. در حالی که نسخه الکترونیک این کتاب موجود است، طالبان نسخه چاپی آن باید در فهرست سفارش آمازون منتظر بمانند تا چاپ جدید آن وارد بازار کتاب شود.
پیکتی در تور خود در آمریکا از سازمان ملل، سازمان جهانی پول و مدرسه کندی در هاروارد بازدید کرد و در نیویورک نیز با جوزف استیگلیتس و پل کروگمن برندگان جایزه اقتصادی نوبل ملاقات کرد.
در همین حال نیویورک تایمز کتاب پیکتی را با کتاب «ارزش ملی» آدام اسمیت و «سرمایه» کارل مارکس یعنی دو کتابی که به عنوان مشهورترین کتابهای اقتصادی دنیا شناخته می شوند، مقایسه کرده و کروگمن ستون نویس تایمز آن را کتابی خوانده که هم روش تفکر ما درباره جامعه و هم راهی را که به اقتصاد نگاه میکنیم، تغییر می دهد.
در حالی که این موفقیت برای دانشگاه هاروارد باور نکردنی و غیرمنتظره است، این کتاب در آمازون 3 و نیم ستاره از 5 ستاره را دریافت کرده است و اقتصاددانان آن را بیانگر آمار و حقایق تکراری جهان سرمایه داری می دانند.
نظر شما