۹ اردیبهشت ۱۳۹۳، ۱۱:۲۹

خرم مطرح کرد:

پنج محور دستاوردهای هسته ای/ به نتیجه مذاکرات خوشبین هستم

پنج محور دستاوردهای هسته ای/ به نتیجه مذاکرات خوشبین هستم

اصفهان – خبرگزاری مهر: نماینده سابق ایران در سازمان ملل با تشریح دستاوردهای هسته ای کشور در پنج محور گفت: من شخصا به نتیجه مذاکرات خوشبین هستم.

به گزارش خبرنگار مهر، علی خرم شامگاه دوشنبه در نشست «بررسی حقوقی دستاوردهای مذاکرات هسته ای» در دانشگاه اصفهان به تبیین دستاوردهای هسته ای اخیر در پنج محور عمده پرداخت و اظهار داشت: بیش از 15 کشور در وضعیت مشابه هسته ای ایران قرار گرفتند و تنها تفاوت آنها با ایران آن بود که از سوی شورای امنیت هیچ قطعنامه ای دریافت نکردند ولی ایران از طرف شورای امنیت چندین قطعنامه دریافت کرد که از آن میان 4 قطعنامه لازم الاجرا بود.

پرونده هسته ای ایران تا آخرین روز دولت قبلی

خرم در تشریح محور اول موضوع مورد بحث ضمن اشاره به دریافت اولین قطعنامه از سوی آژانس بین المللی انرژی اتمی در مهر سال 84 که در آن ایران متهم به نقض صلح شده بود ابراز داشت: در فاصله 6 ماه بعد از سرکار آمدن دولت نهم به علت موضع گیری های تند در سیاست خارجی پرونده ایران از سوی آژانس بین المللی انرژی اتمی به شورای امنیت آژانس سازمان ملل متحد ارائه شد.

وی با بیان این مطلب که در فاصله حدود دو سال ایران 4 قطعنامه از شورای امنیت دریافت کرد تصریح کرد: دوستانی که برسر کار بودند یکنواخت می گفتند ما را از رفتن به شورای امنیت نترسانید و متاسفانه نتیجه آن شد که این قطعنامه ها ایران را مورد انواع تحریم ها قرار داد و ایران مدام به حمله نظامی از سوی آمریکا تهدید می شد.

نماینده سابق ایران در سازمان ملل در ادامه افزود: در انتخابات سال گذشته مردم نشان دادند که سیاست خارجی بر پایه تعامل را می خواهند؛ مردم می خواهند صنعت هسته ای باقی بماند.

تبیین متن تفاهم نامه ژنو

علی خرم در راستای تبیین متن تفاهم نامه ژنو به نام «برنامه اقدام مشترک» با اشاره به مراحل سه گانه این تفاهم نامه بیان داشت: در مرحله اول و مقدماتی دو طرف توافق کردند به مدت 6 ماه تمامی اقدامات خود را متوقف کنند.

وی در این باره به توقف تولید اورانیوم 20 درصد از سوی طرف ایرانی و آزاد کردن بخشی از دارایی های بلوکه شده ایران و لغو بخشی از تحریم ها از سوی طرف دیگر به عنوان حسن نیت اشاره کرد و گفت: در مرحله اول این تفاهم نامه هیچ کدام از طرفین هیچ اجباری برای امتیاز دادن به طرف مقابل نداشتند و قرار فقط به توقف اقدامات بوده است.

عضو هیئت علمی حقوق بین الملل دانشگاه تهران در رابطه با مرحله دوم طرح اقدام مشترک عنوان داشت: در این مرحله که از بهمن ماه آغاز شده و در خرداد به پایان می رسد، دو طرف درباره موضوعات مورد بحث و دستور کار مذاکرات به توافق می رسند و در مرحله سوم وارد دور اصلی مذاکرات می شوند.

خرم ادامه داد: انجام این مراحل برای اثبات این مطلب است که ایران به دنبال تولید سلاح هسته ای نیست تا بتواند در آینده مجوز غنی سازی با هر درصد، در هر زمان و به هر مقدار را به دست بیاورد و آن را در عرصه بین المللی به فروش بگذارد.

نماینده سابق ایران در سازمان ملل با اشاره به این نکته که حتی برخی از مسئولان گمان می کنند که این فقط ایران است که در مقابل اتهام قرار گرفته اظهار داشت: تاریخ هسته ای نشان می دهد بیش از 15 کشور در دنیا وجود دارند که همگی این مراحل را طی کرده اند و تنها تفاوت ما با آنها این است که به دلیل محاسبات غلط و سو مدیریت، در طول 8 سال ایران چندین قطعنامه از سوی شورای امنیت گرفت که چهار مورد از  آنها لازم الاجرا بود و باعث تسلط تحریم های سنگین بر ما شد.

وی ضمن ابراز امیدواری از روند سریع مذاکرات ایران به نسبت دیگر کشورها افزود: من شخصا به نتیجه مذاکرات خوشبین هستم چرا که به فتوای مقام معظم رهبری ساخت سلاح هسته ای حرام است و همین مسئله باعث می شود ما با شجاعت درها را برای تیم بازدید کننده آژانس باز کنیم.

پرونده هسته ای ایران در بستر سیاست بین الملل

علی خرم با اشاره به مسئله انتقال نیرو توسط آمریکا از خاورمیانه به خاور دور تصریح داشت: آمریکا با توجه به این نکته که روسیه دیگر حریف غرب نخواهد بود در صدد انتقال نیرو به خاور دور است زیرا اعتقاد دارد به زودی چین حریف اصلی غرب و آمریکا محسوب خواهد شد.

وی با بیان این نکته که هیچ کشوری بیش از عربستان و همچنین رژیم صهیونیستی  از این موضوع نگران نیست گفت: این نگرانی به این دلیل است که در صورتی که ایران بتواند از ظرفیت های اقتصادی، سیاسی و نظامی خود بهره کافی را ببرد به زودی قدرت اول خاورمیانه محسوب می شود.

پرونده هسته ای در سیاست داخلی

خرم در ادامه به جریان های بحران ساز اخیر در رابطه با سیاست های خارجه اشاره کرد و ابراز داشت: این جریانات مانع از اقدام موثر تیم مذاکره کننده می شوند و این در صورتی است که در شرایط فعلی برای صلاح کشور نباید در تقابل با یکدیگر قرار بگیریم.

کد خبر 2280784

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha