۹ اردیبهشت ۱۳۹۳، ۲۱:۳۳

جعفری:

ملخ های مراکشی تبدیل به بومیان منطقه شده اند/ پیگیری احداث پایگاه ملی ملخ

ملخ های مراکشی تبدیل به بومیان منطقه شده اند/ پیگیری احداث پایگاه ملی ملخ

گنبدکاووس - خبرگزاری مهر: معاون عمرانی فرماندار گنبدکاووس با بیان این که ملخ های مراکشی سال ها است در این منطقه سکونت کرده اند گفت: با گذشت این همه سال می توان گفت دیگر این ملخ ها مراکشی نیستند و بومی منطقه شده اند.

به گزارش خبرنگار مهر، نور محمد جعفری عصر سه شنبه در جمع مدیران شهرستان گنبدکاووس گفت: گذشت چندین سال از عمر ملخ مراکشی در منطقه ما می توان گفت بومی منطقه و ملخ ایرانی شده اند و طی این سالها مشکلات ما را دو چندان کرده اند و جمعیت آنها هرروز رو به افزایش است.

وی بیان کرد: آفات ملخ اهمیت غذایی شهرستان را تهدید می کند تا حدی که غیر از گندم حتی به باغات ما هم خسارت می رساند.

وی ضمن تاکید بر این که اگر همراهی و همکاری مردم نباشد مبارزه ما راه به جایی نخواهد برد، تصریح کرد: با توجه به خشک سالی و کم آبی منطقه مبارزه طبیعی و مبارزه بیولوژیکی آن مانند، سارگلوقرمز به این منطقه وارد نمی شود.

جعفری خاطرنشان کرد: طی بازدید های استانی و شهرستانی مشخص شده که نیاز به راهکارهای خاصی است زیرا این آفت در گذشته فقط در منطقه داشلی برون بود که تاکنون به بخش مرکزی کشیده شده و اگر وضعیت به همین منوال باشد به مرکز شهر کشیده خواهد شد.

وی اظهار کرد: 70 کیلومتر از مرز ترکمنستان که در مرز ما قرار دارد زراعی نیست و آن کشور مفهوم خاصی برای مبارزه احساس نمی کند و مشکل مهم ما همین است.

معاون فرماندار گنبدکاووس اذعان کرد: حفظ مرتع می تواند کمک بزرگی به مبارزه کند، احداث پایگاه ملی ملخ که طی چند سال گذشته در حال پیگیری است می تواند مبارزه را در طول سال دائمی نماید و این امیدی است برای ریشه کن شدن آن.

غلامعلی نورا مدیر جهاد کشاورزی نیز گفت: مبارزه با ملخ از سال گذشته آغاز شده است با توجه به کاهش 60 درصد بارندگی نسبت به بلند مدت و همچنین سال جاری حجمه ملخ به علت خشکسالی به دیگر کانون ها کشیده شده است.

وی بیان کرد: در حال حاضر 20 کانون ملخ با GPS  و حدود 20 هزار هکتار سطح آلوده اعلام شده است، در حال حاضر ده نفر از پرسنل ما به همراه 3 دستگاه  ULV  و 3 دستگاه دیگر در حال بررسی و سمپاشی هستند.

وی اظهار کرد: 6800 لیتر سموم مختلف در مساحت 6145 هکتار مورد استفاده قرار گرفته است، یکی از پر حجم ترین منطقه ملخ "چوپان جق" می باشد و امروز منطقه "چپرقویمه" پاکسازی می گردد و به منطقه چوپان جق و "قره ماخر" برای سم پاشی وارد خواهیم شد.

نورا تصریح کرد: ان شاء الله با 7300 لیتر سموم سطح 11 هزار هکتار را سم پاشی خواهیم کرد، وی باتوجه به استقرار اکیپ در منطقه 5 مرزی برای سم پاشی خواستار همکاری هنگ مرزی شد.

محمد حمیدی فرماندار نیز خواست : مبارزه با برنامه ریزی دقیق از مردم بومی منطقه استفاده شود و در قالب گزارش کامل و مدونی از وضعیت ملخ مراکشی کبارزه آن و تخریب و خسارت ارائه شدهو به مراجعه مربوطه مکاتبه و پیگیری شود وی گفت: مشکلات را درست انعکاس دهیم و استمداد طلب نماییم که تا به امروز اثرات ویرانگر تخریب به طور کامل منعکس نشده است.

کد خبر 2281503

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha