به گزارش خبرنگار مهر، میر هاشم سید احمدی صبح چهارشنبه در بازدید از دوره هاي آموزش ضمن خدمت كاركنان گمرك اروميه با اشاره به اینکه دوره هاي آموزشي بايد موجب بهبود و افزايش كيفيت خدمات گمركي شود، افزود: به روزرساني اطلاعات و افزايش دانش تخصصي كاركنان و همچنين پيگيري براي استمرار دوره هاي آموزشی، از وظايف اصلي واحد آموزش حوزه نظارت گمرکات استان آذربایجان غربی است.
وی ضمن تاکید بر اینکه باید آموزشهای تئوري شركت كنندگان در اين دورهها و روند اجرای آنها در گمرکات استان پیگیری شود، ادامه داد: باید میزان تاثیر گذاری آموزش ها در ارائه خدمات به ارباب رجوع و تسهيل كار ارباب رجوع سنجش شود تا نکات ضعف و قوت دوره ها و نیازسنجی لازم انجام شود.
ناظر گمرکات آذربایجان غربی با اعلام اينكه در اين راستا طي سال گذشته بیبش از 70 هزار نفر ساعت دوره آموزشی جهت کارکنان این حوزه نظارت برگزار شده، عنوان كرد: برگزاری دوره حفاظت در برابر اشعه به مدت 8 روز به میزبانی گمرک ارومیه، کارگاه آشنایی با مواد مخدرصنعتی و سنتی و آشنایی با قوانین و مقررات مربوط به تخلفات گمرکی از مهمترین دوره های آموزشی است.
سيد احمدي در ادامه در خصوص اقدامات انجام شده برای تسهیل امورات گمرکی در گمرکات بازرگان، تمرچین، سرو، رازی و ... اظهار داشت: با تمهیدات فراهم شده از سوی حوزه نظارت گمرکات استان کار مربوط به تشریفات گمرکی کامیونهای حامل مواد سوختی و کالا در مرز تمرچین در داخل کشور انجام می گیرد.
وي با اشاره به نقش بی بدیل گمرکات در توسعه همه جانبه آذربایجان غربی با توجه به همجواری با 3 کشور ترکیه، عراق و جمهوری آذربایجان عنوان کرد: با این تصمیم نوبت های طولانی و صف های تشکیل شده کامیونهای حامل کالا در پشت مرزهای ورودی به کشور جمهوری اسلامی ایران در گمرک تمرچین برطرف شد.
وی هوشمندسازی تشریفات گمرکی، تجهیز دستگاههای کنترلی و ارتقای سطح علمی کارکنان و فراهم کردن امکانات معیشتی پرسنل در توسعه و تعالی جایگاه گمرکات را مهم دانست و اضافه کرد:باید در رویههای مختلف گمرکی، اجرای یک رویه واحد از سوی گمرکات مختلف جهت انجام تشریفات گمرکی برای تسریع در امورات اتخاذ شود که براي ارتقاي جايگاه واقعي گمرك، تعالي سازماني و تحقق اهداف مورد نظر، كاركنان بايد خدمت رساني صادقانه به مراجعهكنندگان را در سرلوحه كار خود قرار دهند.
وی ادامه داد: پایانههای مرزی بستر توسعه اقتصادی و دستیابی به زمینه های توسعه پایدار از طریق جابجایی کالا و مسافران بین المللی محسوب شده و بهره برداری از طرحهای عمرانی در مبادی ورودی و خروجی در افزایش تعاملات با کشورهای همسایه، ایجاد اشتغال پایدار، رشد درآمدهای ارزی و کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی تاثیربسزایی دارد.
وجود 9 گمرک فعال که در نوار مرزی شمال و غرب آذربایجان غربی هستند در کنار فعالیت بازارچه های مرزی افق های روشنی را در زمینه صادرات و توسعه روابط اقتصادی بین المللی ایجاد کرده، با اجرای سیاست و برنامه های مربوط به تقویت صادرات کالاهای غیر نفتی در سالهای اخیر ارزش کل صادرات از مبادی مرزی استان همواره سیر صعودی داشته است.
عمده کالاهای صادراتی آذربایجان غربی شامل کنسانتره، آبمیوه، محصولات غذایی، سیب، انگور و کشمش است که بیش از 70 درصد ارزش کل صادرات استان را به خود اختصاص داده اند و اقلام عمده وارداتی استان محدود به ماشین آلات صنعتی و مواد اولیه شیمیایی است.
نظر شما