به گزارش خبرنگار مهر، ظهر چهارشنبه معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران از برخی از واحد های صنعتی همدان به همراه نمایندگان مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی، مدیر عامل شرکت شهرک های صنعتی استان همدان و رئیس اداره صنعت و معدن استان همدان بازدید کرد و پس از بازدید از واحد های تولیدی با جمعی از صنعت گران استان همدان نشست داشت که در این نشست نمایندگان شهرک های صنعتی استان همدان مشکلات خود را بازگو کردند.
در ابتدا رئیس اتاق بازرگانی همدان به عنوان نماینده صنعتگران گفت: استان همدان با توجه به توانمندی ها و پتانسیل ها مشکلات عدیده ای را در بخش صنعت و معدن و کشاوری دارد و امروزه صنعت کشور با مشکلات مختلفی روبرو بوده که تاثیر نامطلوبی بر روی واحدهای صنعتی گذاشته است.
شهرک های صنعتی استان همدان محلی برای دفع زباله های صنعتی ندارند
سید مجید موسوی ادامه داد: از جمله مشکلات می توان به محدودیت تجاری برای واردات اقلام مورد نیاز، افزایش هزینه تولید، افزایش نرخ ارز، افزایش عرضه و تقاضا، افزایش دسترسی به بازارهای صادراتی و غیره اشاره کرد که واحد های صنعتی استان همدان نیز از این موارد متثنی نیستند.
وی به مشکلات صنعت گران استان همدان در مورد برخورد با معوقات بانکی اشاره کرد و ابراز داشت: در حال حاضر واحد های تولیدی مشکل نقدینگی دارند که آیا این نقدینگی از سوی بانک ها پرداخت می شود.
در ادامه نشست رئیس حانه صنعت و معدن استان همدان اظهار داشت: در حال حاضر هزار و 600 واحد تولیدی در استان همدان وجود دارد که تنها هزار واحد آن فعال یا نیمه فعال هستند و 600 واحد آن تعطیل شده است.
علی اکبر فلاح در ادامه سخنانش به مشکلات موجود در شهرک های صنعتی استان همدان اشاره کرد و گفت: متاسفانه در استان همدان محلی برای دفع زباله های صنعتی وجود ندارد و جایی در شهرک ها برای این موضوع تعبیه نشده و این زباله ها را در زمین های اطراف می ریزند.
وی به مشکل کمبود آب شهرک های صنعتی استان همدان اشاره کرد و ابراز داشت: مشکلات سرمایه در گردش و بحث پایش حاصل از صادرات، افزایش قیمت حامل های انرژی و عوارض از دیگر مشکلات موجود در شهرک های صنعتی استان همدان و صنعتگران است.
نماینده شهرک صنعتی بوعلی همدان نیز به مشکلات شهرک صنعتی بوعلی اشاره کرد و بیان داشت: مشکلاتی مانند نبود آتش نشانی، امنیت و رفاه و مشکلات آسفالت خیابان ها و فضای سبز از جمله مشکلات این شهرک صنعتی است.
تولید سالانه 21 هزار تن پسماند صنعتی جامد در شهرک صنعتی لالجین
نماینده شهرک صنعتی لالجین در ادامه نشست افزود: 21 هزار تن پسماند جامد صنعتی سالانه در این شهرک تولید می شود که متاسفانه محلی برای دفن آن وجود ندارد و در حال حاضر 167 واحد تولیدی چینی آلات بهداشتی در این شهرک فعالیت می کند که 80 درصد محصولات آنها صادراتی است.
علی جوانمردی با بیان اینکه این شهرک صنعتی رتبه سوم صادرات در استان همدان را دارد، بیان داشت: در حال حاضر چهار هزار و 250 نفر در این شهرک مشغول کار هستند و 95 درصد شهرک فعال است اما با مشکلاتی مانند برند سازی و سرمایه در گردش روبرو هستیم و مشکل دیگر در این ناحیه نبود خوشه صنعتی است.
نماینده شهرک صنعتی ویان نیز از مشکلات این شهرک نام برد و گفت: این ناحیه صنعتی 380 هکتار بوده که 20 واحد آن به دلیل مشکلات چراغ خاموش هستند و مشکل کمبود و نبود آب از مشکلات اصلی در این منطقه است.
نبود آب مشکل اصلی شهرک های صنعتی همدان
محمد ارشادی ادامه داد: در شهرک صنعتی ویان 11 حلقه چاه وجود داشت که 9 چاه خشک شده و در حال حاضر دو حلقه چاه وجود دارد که تنها هفت لیتر در ثانیه آب دارد و با وجود این همه مشکلات و تعطیلی واحد های تولیدی نباید در اطراف آن دیگر واحد صنعتی ساخته شود اما به نظر می رسد این کار در حال انجام است.
احمد سپیدواری نماینده شهرک صنعتی رزن نیز از مشکلات برق این ناحیه گلایه کرد و گفت: نبود جایگاه مشخص دفع زباله، نداشتن حصار در اطراف شهرک و غیره از مشکلات این ناحیه است.
محسن نوری نماینده شهرک صنعتی قهاوند گفت: مشکل قطعی برق به طور گاه و بی گاه و بدون اطلاع قبلی و شفاف نبودن بودجه سالیانه تعلق گرفته به این ناحیه از مشکلات صنعتگران در منطقه قهاوند است.
علی بهران نماینده شهرک صنعتی بهاران نیز اظهار داشت: افزایش بدهی های صنعت گران بر اساس نرخ تورم و افزایش مالیات ها از جمله مشکلات صنعتگران است.
700میلیار دلار از اعتبارات بخش صنعت ضایع شده در هفت سال گذشته است
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران نیز پس از سخنان نمایندگان صنعتگران استان همدان اظهار داشت: بنده و همکارانم اینجا آمدیم تا مشکلات استان همدان را بررسی و پیگیری کنیم و تا جایی که توان داریم برای رفع این مشکلات تلاش خواهیم کرد.
سید محمد علی سید ابریشمی با بیان اینکه دولت تدبیر و امید تنها شش ماه است که کار خود را آغاز کرده است، ابراز داشت: در شش و هفت سال گذشته لطمات شدیدی به صنعت وارد شده است و اعتباراتی که باید در صنعت قرار می گرفته است ضایع شده است.
وی ادامه داد: 700 میلیارد دلار از اعتباراتی که باید صرف صنعت می شده است در طی این هفت سال گذشته ضایع شده است و امیدوار هستیم که با برنامه ریزی در این حوزه بتوانیم چرخه را برگردانیم.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران با اشاره به اینکه متاسفانه تولید خودرو در کشور کاهش پیدا کرده است، ابراز داشت: متاسفانه در طول این هفت سال هیچ واحد تولیدی اضافه نشده و هیچ طراحی جدیدی نیز انجام نشده است.
سید ابریشمی با بیان اینکه باید تولید ناخالص داخلی را در کشور افزایش دهیم، بیان داشت: تخریب کردن کار بسیار راحتی بوده اما ساختن کار سخت و زمانبری است و متاسفانه با این شرایط روبرو شدیم.
وی در مورد سخنان صنعتگران استان همدان افزود: مشکلاتی که وجود دارد مشکلاتی است که به ما تجمیل شده و در حال حاضر چهار و نیم میلیارد یورو در حساب کشور در بانک های خارجی وجود دارد که حق ما بوده و در بانک هایی قرار دارد که به راحتی نمی توانیم از آن برداشت کنیم.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران ادامه داد: متاسفانه در چند سال گذشته با ارز هزار تومانی کالای وارداتی وارد کشور می شد و این طبیعی است که تولید کنندگان داخلی نتوانند با این کالا ها رقابت کنند.
سید ابریشمی در این مورد بیان داشت: در حال حاضر فنر ها باز شده و قیمت ارز بالا رفته و این طبیعی است که تورم نیز بالا برود و باید توجه کنیم که مطابق با امکانات موجود در کشور برنامه ریزی انجام شود.
وی در ادامه سخنانش بیان داشت: علارغم مشکلات موجود 13 میلیارد و 700 میلیون تومان برای ساماندهی سیستم تصفیه خانه های شهرک های صنعتی کشور در نظر گرفته شده است که سهم استان همدان از این مقدار 800 میلیون تومان است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران اظهار داشت: از 58 میلیارد تومان منابع دولتی 3/8 میلیارد تومان در اختیار استان همدان قرار گرفته است.
سید ابریشمی در مورد واگذاری زمین به سرمایه گذاران و صنعتگران در نواحی صنعتی گفت: در واگذاری زمین به صنعتگران و سرمایه گذاران به آنها 50 درصد تخفیف داده می شود در حالیکه قیمت زمین برای دولت بالا تمام می شود.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران با اشاره به اینکه کار های خدماتی همواره با مشکلات زیادی روبرو بوده است، بیان داشت: برای روشنایی و برق شهرک های صنعتی قرار است که با وزارت نیرو توافق نامه های اجرا شود.
سید ابریشمی در مورد خرید خودرو آتش نشانی برای شهرک های صنعتی گفت: برای 26 استان در کشور این امکان فراهم شده اما برای استان همدان چون بودجه ای در این مورد تعریف نشده بود خریداری نشده است.
معاون برنامه ریزی استاندار همدان نیز در پایان این نشست بیان داشت: شهرک های صنعتی استان همدان دو سه مشکل مهم دارند که یکی از آنها نبود آتش نشانی و امنیت در این شهرک ها است و خواهشمندیم که اعتبارات ویژه برای این بخش در نظر گرفته شود.
خسرو سامری عنوان داشت: حدود 300 واحد تولیدی که بالای 100 میلیون تومان معوقات بانکی داشتند تعیین تکلیف شدند و هیچ بانکی حق افزایش سود معوقات را ندارد.
نظر شما