۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۳، ۱۰:۳۵

قاسمی:

دشت قزوین را به امان خدا رها نکنید/ بحران نزدیک است

دشت قزوین را به امان خدا رها نکنید/ بحران نزدیک است

قزوین- خبرگزاری مهر: کارشناس و پیش کسوت آب استان قزوین گفت: موضوع بحران دشت قزوین جدی است و اگر بدون توجه به ظرفیت های موجود، میزان برداشت بی رویه و کشت محصولات پر آب تداوم یابد این دشت حاصلخیز در 10 سال آینده نابود خواهد شد.

به گزارش خبرنگار مهر، اتاق فکر آب استان قزوین چهارشنبه شب با حضور استاندار و کارشناسان حوزه آب در استانداری قزوین تشکیل شد.

در این جلسه که متفاوت از جلسات رسمی دولتی که با دادن آمار و ارقام شرایط بسیار مطلوب و ایده آل ترسیم می شود کارشناسان خبره استانی و کشوری که مدتهاست با پیگیری استانداری و نمایندگان مطالعه وضعیت دشت قزوین را در دستور کار خود قرار داده اند با ارائه گزارش های نگران کننده ای وضعیت آبی استان را بحرانی اعلام کردند و گفتند اگر دشت به حال خود رها شود سرنوشت دشت اسفراین و ارومیه در انتظار آن است.

علی قاسمی از مدیران سابق حوزه آب استان و کارشناسان پیش کسوت فعلی در این زمینه در این جلسه با ارائه گزارشی از گذشته دشت قزوین گفت: امروز با کاهش 25 متر از سطح آبهای زیرزمینی استان و پیش روی شوری آب و افزایش EC  آب به 1800 اوضاع نگران کننده ای در پیش داریم که اگر دیر بجنبیم و دشت را به حال خود رها کنیم آینده نگران کننده ای خواهیم داشت.

وی افزود: به نظر می رسد دشت قزوین به امام خدا رهاش شده است در حالی که باید راهکارهای نجات دشت را بسرعت عملیاتی کنیم.

قاسمی بیان کرد: استمرار وضع موجود مرگ دشت قزوین و آبخوان را در 10 سال آینده حتمی می کند و اگر اقدامات موردی انجام دهیم می توانیم دو تا 5 سال این مرگ را به تاخیر بیندازیم و بحران را به 15 سال آینده منتقل کنیم.

قاسمی یادآورشد: تنها با مدیریت یکپارچه منابع و مصارف آب و مثبت شدن بیلان آبخوان قادریم ضمن احیاء آبخوان زمینه توسعه پایدار و نجات دشت قزوین را فراهم کنیم.

وی تصریح کرد: طرح احیاء آبخوان در دنیا تجربه شده و باید با استفاده از ظرفیت مردم و تشکل های بخش خصوصی و مدیریت مشارکتی آبیاری زمینه افزایش بهره وری و اقتصادی شدن کشاورزی را با مدیریت جامع نگر محقق کنیم که در این مسیر تثبیت مدیریت یکپارچه منابع آب ضروری است.

این کارشناس یادآورشد: ظرفیت سازی، انتقال مدیریت و برون سپاری تصدی ها، استفاده از کنتور هوشمند و رعایت متوازن جنبه های سلامت و تدوین و توسعه مدیریت دانایی محور از طرق جلب مشارکت مردمی در بخش های حفاظت و بهره برداری از راهکارهای نجات دشت قزوین است.

در ادامه پیمان دانش کار آراسته استاد یار گروه مهندسی آب دانشگاه بین المللی امام خمینی قزوین و سید مجتبی نبوی مدیرکل دفتر بهبود بهره وری و اقتصاد وزارت نیرو دیدگاههای کارشناسی خود را برای برون رفت از بحران دشت قزوین ارائه کردند.

کد خبر 2282497

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha