مصطفی طائی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه میزان سطح زیر کشت محصولات زراعی در سال گذشته و امسال شهرستان سمیرم به ترتیب برابر پنج هزار و یکصد هکتار و 10 هزار و 500 هکتار بوده است، اظهار داشت: امسال در مقایسه با سال زراعی گذشته سطح زیر کشت محصولات زراعی این شهرستان 102 درصد افزایش یافته است.
وی افزود: با توجه به نیاز جامعه به محصولات زراعی از جمله گندم و جو به نظر می رسد که بکارگیری روش هائی مانند کاشت با دستگاه های دیمکار ، کاشت با دستگاه های مستقیم نقشی اثرگذار در افزایش کمی و کیفی محصول داشته باشد.
کارشناس زراعت اداره جهاد کشاورزی شهرستان سمیرم تصریح کرد: تراکم کاشت یکنواخت بذور و گیاهان هم از دیگر دلایل برتری کاشت با دستگاه های جدید در مقایسه با کاشت به روش سنتی محسوب می شود.
طائی با تاکید بر اینکه زراعت منطقه پادنا عمدتا در پادنای وسطی و سفلی متمرکز است، گفت: در حال حاضر بیشترین میزان زراعت در منطقه پادنای علیا و در بخش پادنای وسطی است.
وی یادآور شد: به کارگیری دستگاه های مستقیم کاشت محصولات زراعی در منطقه پادنا با ایجاد تحول و انقلاب در پادنا و کمه می تواند گامی موثر برای ترغیب کشاورزان برای عمل آوری محصول بهتر باشد.
این کارشناس متذکر شد در حالیکه زراعت در منطقه پادنای وسطی کشت دیم است و پادنای علیا قطب باغبانی محسوب می شود مشکل اصلی دو منطقه مذکور مربوط به موانع موجود بر سر راه کاشت به روش ستنی است.
طائی با بیان اینکه قرار گرفتن بذر در عمق یکنواخت، کاهش ضرورت استفاده از نیروی دست و رشد یکنواخت محصول از جمله مزایای بکارگیری روش های جدید در زراعت است، اذعان داشت: قرار گرفتن بذر در عمق یکنواخت ضمن اینکه بذور را از حمله پرندگان و مورچه ها و نور مستقیم خورشید محافظت می کند موجب می شود گیاه بهتر بتواند قبل از فرا رسیدن فصل رشد کند و به این ترتیب گیاه یخ کش می شود.
نظر شما