محمد یوسف ملازهی در گفتگو با مهر عنوان کرد: خوشبختانه با فرهنگی که در بین اقشار مختلف در شهرستان سراوان وجود دارد نیازی به تاسیس خانه سالمندان در این شهرستان تا کنون احساس نشده است و سالمندان با تکریم فراوان در کنار فرزندانشان و نوه هایشان زندگی می کنند.
وی افزود: در همین راستا مرکز خدمات در منزل احسان شهرستان سراوان با تحت پوشش قرار دادن 30 نفر از سالمندان خدمات فیزیوتراپی، پزشکی و پرستاری را به سالمندان نیازمند به این دست از خدمات در منازل ارائه میدهد.
ملازهی ادامه داد: با توجه به ریشه های مذهبی و سنتی در این شهرستان، سالمندان از جايگاه والایی برخوردارند و مجموعه افراد فاميل برای بزرگان خود احترام خاصی قائل می شوند.
وی گفت: در این منطقه همه خانواده در امورات جاری با سالمندان مشورت کرده و در اختلافات به رأي و داوري آنان احترام میگذارند.
ملازهی بیان داشت: گاهي يک سخن از طرف بزرگان و پيران فاميل آتش فتنه اي را خاموش مي سازد يا تفرقه و کدورتي را که ریشه کرده است به همدلي و آشتي تبدیل میکند.
وی با تاکید بر تکریم و احترام به بزرگان و سالمندان بیان داشت: سالخوردگان تا زمانی که در قید حیات هستند نعمت وجودشان ناشناخته است و چه بسيار اختلاف ها و نزاع هاي خانوادگي که پس از درگذشت بزرگ فاميل در این منطقه چهره نشان داده است.
وی گفت: انسان طی فرایند رشد تجربیات مختلفی را به دست می آورد و سالمندی مرحله انباشته شدن اين تجربیات است.
ملازهی توصیه کرد: سالمندان باید سعی کنند به زندگی خود معنای مثبت ببخشند به طور صحیح اوقات فراغت خود را پر کنند و در امور اجتماعی و کارهای داوطلبانه مشارکت داشته باشند.
وی برقراری و ارتباط با دیگران و عضویت در گروه های اجتماعی را برای روحیه سالمندان بسیار مناسب خواند و از جوانان خواست تا از تجربیات این دائره المعارف های انسانی بهره ببرند.
نظر شما