به گزارش خبرنگار مهر، در این هفته معلمان نمونه کشوری در دیدار با مقام معظم رهبری دغدغه ها و مشکلات نظام آموزشی کشور را مطرح کردند. رهبر معظم انقلاب صبح امروز چهارشنبه در دیدار معلمان تاکید کردند: جلسه هرساله با معلمان یک هدف اصلی دارد و آن تکریم نمادین معلم است.
حضرت آیت الله خامنه ای در دیدار با معلمان تاکید کردند: آموزش و پرورش با دهها میلیون نفر بطور مستقیم و غیرمستقیم ارتباط دارد، در نیروهایی که در این شبکه عظیم بکار گرفته می شود باید اولویت با نیروهای متدین، بانشاط و انقلابی باشد. مسئله سند تحول که بحمدالله در این سالها تنظیم شد،جزو آرزوها بود، این را باید فراتر از اظهارات رسمی جدی گرفت.
رهبر معظم انقلاب خطاب به مسئولان نیز تاکید کردند: مدیرانی انتخاب کنید که اهتمامشان به مسئله اصلی آموزش و پرورش باشد، داشتن نگاههای سیاسی و جناحی برای آموزش و پرورش سم است.
هدیه ویژه رئیس جمهور به معلمان نمونه کشوری
همچنین تعدادی از معلمان نمونه کشوری در دیدار با حسن روحانی رئیس جمهور دغدغه و مشکلات نظام آموزشی کشور را مطرح کردند. رییس جمهور نیز در این دیدار گفت: جامعه ما در برخی موارد بی تحمل شده و آستانه تحمل پایین است. زود رودرروی هم قرار می گیریم و ما باید به نوجوانان و جوانان مدارا، تحمل و سعه صدر را آموزش دهیم. همچنین در گزارشی که به دست من رسیده اعلام شده است که برخی از کتب درسی ما کسالت آور و خسته کننده است و دانش آموزان با ذوق مدرسه را ادامه نمیدهند و شما معلمان نمونه در این زمینه باید چاره ای بیاندیشید که آیا بعضی از علوم خسته کننده است یا در حد هوش دانش آموز نیست.
به گفته روحانی، با توجه به مشکلاتی که دولت در سال گذشته داشت، اما یک هزار و 900 میلیارد تومان کسری های گذشته را پرداخت کرد و همچنین برای حل و فصل پاداش بازنشستگان 700 میلیارد سازمان مدیریت اختصاص داد و امیدواریم هر چه قدر که دولت توان دارد در این زمینه انجام خدمت کند.
همچنین رئیس جمهور یک هدیه ویژه برای معلمان نمونه کشوری در نظر گرفت و به هر کدام از معلمان یک خودرو هدیه کرد.
در این مراسم همچنین وزیر آموزش و پرورش خبر از پرداخت ۵۰۰ میلیارد تومان از مطالبات بازنشستگان فرهنگی داد و گفت: سازمان مدیریت تمام اعتبار لازم را به خزانه واریز کرده که امیدواریم خزانه به زودی تمام این اعتبار را در اختیار آموزش و پرورش قرار دهد تا معوقات خود را به فرهنگیان پرداخت کنیم.
مشکلات بیمه طلایی فرهنگیان به قوت خود باقی است
فرهنگیان بسیاری تاکید بر مشکلات بیمه طلایی فرهنگیان دارند. این در حالی است که آموزش و پرورش بتازگی خبر از حل مشکلات بیمه طلایی فرهنگیان داده است. علی پورسلیمان کارشناس آموزشی با انتقاد از نحوه اجرای بیمه طلایی فرهنگیان گفت: فرهنگیان در طول دو تا سه سال گذشته حق الزحمه بیمه طلایی فرهنگیان خود را پرداخت کرده اند اما آموزش و پرورش سهم خود را از بیمه طلایی فرهنگیان پرداخت نکرده است.
به گفته او در دوران وزارت حاجی بابایی قول هایی مبنی بر این که بازنشستگان نیز می توانند از خدمات بیمه طلایی فرهنگیان استفاده کنند داده شد اما هنوز اجرایی نشده است. باید برای حل مشکلات بیمه طلایی فرهنگیان در انتظار تفاهم نامه جدید آموزش و پرورش با بیمه ایران باشیم که آیا مشکلات درمانی فرهنگیان از جمله بیمه دندانپزشکی در فهرست ارائه خدمات قرار می گیرد یا نه؟!
دلایل کند شدن روند هوشمندسازی مدارس
توقف هوشمندسازی مدارس یکی از دغدغه های نمایندگان مجلس بود و در تذکراتی به وزیر آموزش و پرورش این نکته را تاکید کرده بودند. اما رئیس مرکز برنامه ریزی منابع انسانی و فناوری اطلاعات آموزش و پرورش معتقد است هوشمندسازی متوقف نشده بلکه روند آن کند شده است.
به گفته خسرو نظری، روند کند شدن به دلیل محدودیت ها و کمبود اعتبار است. آموش و پرورش درصدد است در این دوره هوشمند سازی را به عنوان یک بسته آموزشی شامل آموزش معلمان، تهیه محتوا، تهیه بسته تکنولوژی، تهیه تجهیزات سخت افزاری، شبکه اینترانت تعریف کند.
او همچنین به عدم دریافت پول توسط مدیران به بهانه هوشمندسازی تاکید کرد و گفت: آموزش و پرورش هیچگاه اجباری برای دریافت پول از والدین و کمک اولیا نداشته است اما اجرای این طرح ها و اثرات و پیامدهای حاصل از آن همواره به گونه ای بوده که والدین خود به صورت داوطلبانه تمایل به کمک به مدارس داشته اند.
تشکیل جلسه ستاد ساماندهی جوانان پس از هفته جوان
جلسه ستاد ساماندهی امور جوانان که وعده برگزاری آن را در اسفند ماه سال گذشته داده بودند، بالاخره پس از ماه ها به تعویق افتادن قرار است پس از هفته جوان برگزار شود. این خبر را معاون ساماندهی امور جوانان داده و گفته است:پیگیر تشکیل جلسه ستاد ساماندهی و شورای عالی جوانان پس از هفته جوان هستیم البته در این مدت با وزرا و معاونان وزرا جلسات تخصصی و مختلفی برای حل معضلات و مشکلات جوانان داشته ایم.در واقع نمی توان گفت که جلسات ستاد ملی تشکیل نشده است، چرا که در این مدت با 10 وزیر و 25 نفر از معاونان وزیر در وزارتخانه های مربوطه همچون آموزش و پرورش و تعاون و کار جلسات تخصصی را برای حل مشکلات و معضلات جوانان داشته ایم و به صورت تخصصی به معضلات و مشکلات این قشر پرداخته ایم.
به گفته محمود گلزاری، اما با این وجود، جلسه رسمی ستاد ساماندهی قرار است پس از هفته جوان برگزار شود.
درخواست برای تفکیک وزارت جوانان از ورزش
در این هفته یکی از مهمترین اخبار، مربوط به ارائه پیشنهاداتی مبنی بر جدا کردن بخش ورزش از جوانان است. این موضوع در نخستین جلسه راهبری شورای جوانان اعلام شد و وزیر ورزش و جوانان در کنار سایر کارشناسان خواستار جدا کردن وزارت جوانان از ورزش بودند.
رحیم عبادی رئیس اسبق سازمان ملی جوانان در این زمینه گفت: در دولت گذشته متاسفانه یک تصمیم اشتباه منجر به ادغام دو سازمانی شد که هیچ ارتباطی با هم نداشتند و فعالیت های مربوط به امور جوانان همگی متوقف شد. چگونه می توان در ساختاری که ابهام در آن وجود دارد تعامل و همکاری میان 18 دستگاه را ایجاد کرد.
شرط جدا کردن وزارت جوانان از ورزش
البته وزیر ورزش و جوانان برای احیای دوباره سازمان ملی جوانان شرطی گذاشته است. محمود گودرزی معتقد است: هنوز مطالعه میدانی درباره تفکیک این وزاتخانه انجام نشده، و باید به دور از نظرات عجولانه تصمیم گیری شود. نظر نهایی برای جداسازی را شورای راهبری جوانان اعلام می کند و پس از آن درخواست ما به دولت داده می شود.
ضرورت احیای تشکیلات تربیت بدنی دختران دانش آموز
تشکیلات تربیت بدنی به دلیل خطراتی که سلامت دانش آموزان دختر را تهدید می کند، باید احیا شود. این نظر مشاور امور ورزش بانوان معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری است که می گوید: متاسفانه عدم تحرک و بی توجهی به ورزش بانوان به دلیل نبود فضاهای ورزشی ویژه بانوان و یا اشتغال زنان در محیط های کاری باعث ایجاد مشکلات سلامت برای زنان جامعه هم در کلانشهرها و هم در مناطق محروم شده است.
به گفته طاهره طاهریان در حال حاضر دانش آموزان به دلیل نداشتن فضاهای آموزشی مناسب در شرایط بسیار بدی تنها هفته ای یک روز ورزش می کنند که این می تواند برای سلامت دختران به ویژه در سنین ابتدایی خطرناک باشد.یکی از مشکلات ورزش دانش آموزی دختران نبود ساختار است که در کارگروه ویژه ورزش بانوان معاونت ضرورت احیای تشکیلات تربیت بدنی در آموزش و پرورش برای دختران اعلام شده است.
درخواست از دولت برای ارائه لایحه تشکیل مرکز فراقوه ای زنان
تشکیل مرکز فرا قوه ای زنان مورد تاکید رهبری از موضوعات و دغدغه های اخیر زنان به حساب می آید و این روزها فعالان حوزه زن هر کدام پیشنهاداتی را درباره تشکیل این مرکز می دهند.
شهلا میرگلو بیات عضو فراکسیون زنان مجلس معقتد است که دولت لایحه تشکیل این مرکز را باید به مجلس ارائه دهد تا اقدامات و مصوبات قانونی آن هر چه زودتر تصویب شود.
به گفته او، ساختار این مرکز باید به شیوه ای باشد که یک شورای عالی با ریاست رئیس جمهور و عضویت نمایندگان مجلس و پژوهشگران و متخصصان این حوزه تشکیل شود و رئیس دبیرخانه برای پیگیری مصوبات را رئیس جمهور تعیین کند.این مرکز باید به نهادی منسجم برای مراجعه زنان به منظور حل مشکلاتشان تبدیل شود،
تاکید رهبر انقلاب حجت را برای انجام فعالیتهای منسجم زنان تمام کرد
همچنین توران ولی مراد از دیگر فعالان حوزه زن نیز تشکیل هر چه سریعتر مرکز فراقوه ای زنان را خواستار شد. او معتقد است تاکید رهبری بر تشکیل مرکز فراقوه ای زنان حجت را تمام کرد و از این به بعد می بایست شاهد فعالیتهای منسجم و به دور از موازی کاری در عرصه زنان در کشور باشیم.قطعا با تشکیل یک مرکز فراقوه ای که فراجناحی نیز باشد می توان به اتمام نابسامانی های وضع موجود در حوزه زنان در ابعاد اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و... امیدوار بود.
به گفته وی، در طول سالهای گذشته مشکلات زنان روی کاغذ بسیار خوب حل شده است، اما در عمل هیچ اتفاقی دیده نمی شود و من معتقدم بسیاری از این طرح ها و نظرات سلیقه ای تنها برای پر کردن کشوی بخش بایگانی ادارات مفید است.
نظر شما