به گزارش مهر ، دفتر مطالعات حسابرسي مديريت و امور زيربنايي ديوان محاسبات كه در مرداد سال 84 آغاز به كار كرده است، علاوه بر وظايف سازماني در نظر دارد مسائل زيست محيطي كه يكي از زير بخش هاي امور زيربنايي است را در دستور كار خود قرار دهد و با حسابرسي از برنامه ها و فعاليتهاي زيست محيطي ،بررسي اثار ريست محيطي ديگر برنامه ها و فعاليتها را نيز در برنامه خود منظور نمايد.
در گزارش ديوان محاسبات آمده است: البته امروزه اين حسابرسي بر مبناي حسابرسي عملكرد انجام مي پذيرد . بطوريكه ميزان تحقق صرفه اقتصادي ، كارايي و اثر بخشي در عملكرد هر برنامه و فعاليتي مورد بررسي و ارزيابي قرار مي گيرد و سازمان ديوان محاسبات كشورها ( اينتوساي) براي اين شيوه حسابرسي ، روشها و دستورالعمل هايي را نيز ارايه كرده است. و در حال حاضر حداقل 70 درصد حسابرسي هاي بعضي از كشورهاي توسعه يافته بصورت عملكردي مي باشد.
ديوان محاسبات كشور از سال 78 ( 1999 ميلادي ) عضو گروه كاري حسابرسي زيست محيطي وابسته به اينتوسازي بوده و در مجموعه گروه كاري كشورهاي آسيايي ( آسوساي) در اين خصوص فعاليت مي نمايد و با حضور موثر در نشست هاي اين گروه كاري با مبادله اطلاعات لازم و ارايه پيشنهادات ، تجربيات خود را نيز در زمينه هاي حسابرسي مزبور به گروه كاري ياد شده منعكس و در مجموعه اسناد، مدارك و نشريه فصلنامه سازمان جهاني فوق الذكر درج شده است.
بر اساس اين گزارش، هيات حسابرسي زيست محيطي ديوان محاسبات كشور طي يك سال گذشته سه طرح " مديريت مصرف و كاهش هدر رفت آب " ، " ايجاد توسعه تاسيسات فاضلاب شهرها" و " صيانت از جنگلهاي شمال " را در حد مقدورات و امكانات مورد بررسي قرار داده و نتايج حسابرسي هاي خود را در راستاي كمك به حفاظت محيط زيست كشور در اختيار مجريان طرحهاي مذكور قرارداده است.
در گزارش ديوان محاسبات آمده است: دستگاههاي اجرايي با تقويت كنترلهاي داخلي خود برنامه هاي مربوطه را در اين چارچوب تنظيم و با دقت در عملكرد ها و مد نظر قرار دادن آثار زيست محيطي آنها، منابع حياتي كشور و محيط زيست از تخريب و آلودگي ها مصون مانده، ذخاير خدادادي و انفال عمومي براي اين نسل و نسلهاي ديگر حفظ گردد.
نظر شما