به گزارش خبرگزاری مهر، نشست تخصصی بررسی ابعاد فرهنگی قطعنامه سازمان ملل با عنوان "جهان عاری از خشونت و افراط گری"با حضور علی خرم استاد حقوق بین الملل و سفیر سابق ایران در ژنو پنج شنبه 18 اردیبهشت، در سالن بخش بین الملل بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران برگزار شد.
در ابتدای این نشست تخصصی، علی خرم در رابطه با طرح موضوع قطعنامه سازمان ملل با عنوان جهان عاری از خشونت و افراط گرایی گفت: این قطعنامه توسط رئیس جمهور کشورمان در زمستان سال گذشته مطرح و با موافقت کشورهای عضو سازمان ملل روبه شد. در حال حاضر این قطعنامه توسط بان کی مون دبیر کل سازمان ملل مورد بررسی قرار دارد.
وی در خصوص هدف طرح این قطعنامه توسط حسن روحانی گفت: جهان خواستار چنین ایده ای است، زیرا تشنه شنیدن جهان عاری از خشونت و افراطی گری هستند.
این استاد حقوق بین الملل با اشاره به مُفاد قطعنامه جهان عاری از خشونت گفت: این قطعنامه قویاً هر گونه حمایت از تنفر ملی، نژادی و مذهبی که منجر به تحریک به تبعیض، خصومت یا خشونت شود را محکوم می کند.
وی افزود: این قطعنامه از تمامی کشورهای عضو میخواهد از بردباری و احترام متقابل، حمایت و درخصوص آن اطلاع رسانی کنند. همچنین بر مشارکت بالقوه رسانهها تاكيد و بر تفاهم بیشتر میان مذاهب، اعتقادها، فرهنگها و مردم و افزايش بردباری و احترام متقابل در راستای تقویت مبارزه با افراط گرایی خشونت بار، اقدام کنند.
خرم ادامه داد: قطعنامه جهان عاری از خشونت توصیه می کند که جوامع نیز در مقابله با افراط گرایی خشونت بار از طریق تقویت روابط میان خودشان و تأکید بر نقاط و منافع مشترک شان، مشارکت کنند.
وی در ادامه تشریح مُفاد قطعنامه گفت: تمامی کشورها و سازمانهای بینالمللی را ترغیب میکند تا آگاهیهای عمومی و اذهان عمومی را در قبال خطرات خشونت فرقهای و نابردباری روشن سازند و در راستای حمایت از اشاعه بردباری، تحمل و حقوق بشر گام بردارند.
سفیر سابق ایران در ژنو در ارتباط با حقوق زنان گفت: این قطعنامه تأکید میکند که کشورها قویاً تمامی انواع خشونت علیه زنان را محکوم کنند و از انجام اقداماتی که ملاحظات مذهبی و سنتی در آنها مانع اجرای تعهداتشان در قبال ریشهکنی خشونت علیه زنان همانگونه که در بیانیه رفع خشونت علیه زنان آمده است، بپرهیزند. از دبیر کل سازمان ملل خواستاریم تا راه اجرایی این قطعنامه را جویا شود و مسیری را برای عملی شدن آن هموار کند.
وي همچنین از یونسکو، بازوی فرهنگی سازمان ملل نیز خواست این موضوع را در دستور کار خود قرار دهد.
نظر شما