به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر" ، در سرآغاز اين دو فصلنامه آمده است : راه اندازي دو فصلنامه "مطالعات هنر اسلامي" با توجه به اين حقيقت است كه هنر اسلامي متأثر از جهان بيني اسلامي است و هنرمند مسلمان در ايجاد اثر هنري، مهارت فني را با معرفت ديني در مي آميزد. كار هنري او علاوه بر ايجاد تفاهم و تعادل در صورت و معنا، به نيازهاي مادي و روحي انسان هم توجه دارد.
"دو فصلنامه مطالعات هنر اسلامي " شامل چهار بخش است: در بخش اول كه به هنرهاي تجسمي اختصاص دارد مقالات سير تحول و تكامل طراحيهاي ايراني از مغول تا صفويه، نقش بيننده در فضاي نگارگري ايراني و بررسي صورتك در ايران دوران اسلامي منتشر شده اند.
بخش دوم اين دو فصلنامه به معماري اختصاص دارد. مقالات كتيبه هاي ابنيه دوران آل بويه با تأكيد بر مضامين مذهبي، بررسي معماري موجود در نگاره هاي دوران تيموري و صفوي، تزيينات كتيبه اي مسجد جامع سمنان از مقالات اين بخش هستند.
بخش سوم به موضوع هنرهاي كاربردي مي پردازد و مقاله بررسي نام مبارك علي (ع) بر روي هنرهاي كاربردي دوره هاي صفويه و قاجاريه در موزه ايران باستان در اين بخش منتشر شده است.
بخش پاياني اولين شماره "دو فصلنامه مطالعات هنر اسلامي" به پژوهش هنر اختصاص دارد. جايگاه و نمود مذهب در نگارگري بهزاد و صورت و معنا در نقاشي قهوه خانه، كاشيكاري با موضوع عاشورا از مقالات اين بخش هستند.
نظر شما