محمدرضا عباسی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: عدم آگاهی مردم از نحوه مصرف آبزیان و ارزش های غذائی آبزیان که به عنوان دارو در پیشگیری از انواع بیماری ها مطرح است مهمترین دلیل برای سرانه پائین مصرف شیلات در سبد کالای خانوار سمیرم است.
وی افزود: با توجه به تاثیر مصرف شیلات و آبزیان بر ارتقای سلامت جامعه شهرستان سمیرم و هم استانی ها ، فرهنگ سازی مصرف شیلات ضروری است چراکه این موضوع موجب پایداری تولید و افزایش سطح اشتغال و بهره وری می شود.
مدیر شیلات سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان از استعداد فراوان شهرستان سمیرم برای تولید ماهیان سرد آبی قزل آلا سخن گفت و با بیان اینکه هم اکنون در این شهرستان 26 واحد مزرعه تولید و پرورش ماهی سرد آبی فعال وجود دارد که سالانه بیش از دو هزار تن تولید دارند، اذعان داشت: در اثر برنامه ریزی صحیح مسئولان ذی ربط شاهد افزایش تولید و مصرف شیلات در دو دهه گذشته بوده ایم.
وی وجود منابع آبی خدادادی ، آب و هوای سرد و خنک و دمای آب کمتر ار 20درجه ساتنی گراد را از عوامل زمینه ساز برای تولید ، اشتغال و سرمایه گذاری متقاضیان در شهرستان سمیرم در بخش ماهیان سرد آبی ذکر و تصریح کرد: متقاضیان این بخش می باید ضمن مراجعه و هماهنگی با مدیریت اداره جهاد کشاورزی ، شبکه دامپزشکی ، محیط زیست و دیگر ادارات ذی ربط نسبت به بررسی مدارک و اخذ مجوز اقدام کنند.
عباسی بیان داشت: هر چند تولید شیلات و ماهی قزل آلا در شهرستان سمیرم با مشکلاتی روبرو است ولی شهرستان سمیرم توانسته است با تلاش و همت تولید کنندگان و کارشناسان این بخش رتبه اول استانی را در استان اصفهان در تولید ماهیان قزل آلا کسب کند.
وی در ادامه به نقش اثرگذار شرکت های تعاونی شیلات برای پیگیری مشکلات بخش شیلات و ارتقای بهره وری و بهبود کیفیت محصول در شهرستان سمیرم اشاره کرد و افزود: در حال حاضر وجود بیماری ها ، کم آبی ، تلفات و وجود افراد غیر بومی مهمترین مشکلات پیش روی بخش شیلات در شهرستان سمیرم است که خود بر ضرورت ساماندهی موارد مذکور دلالت دارد.
مدیر شیلات سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان از علاقمندان حوزه شیلات و آبزی پروران درخواست کرد ضمن رعایت ضوابط بهداشتی تولید نسبت به هماهنگی با ادارات جهاد کشاورزی و شبکه دامپزشکی شهرستان را برای پایداری تولید سالم مورد توجه قرار بدهند.
نظر شما