در گذشت فيلسوف و زبانشناس برجسته آمريكايي

دونالد ديويدسون فيلسوف و زبان شناس برجسته آمريكايي در سن هشتاد و شش سالگي دار فاني را وداع گفت .

به گزارش خبر گزاري مهر به نقل از روز نامه نيويورك تايمز چاپ آمريكا ،  نظريات ديويد سون  در حوزه فلسفه  و به ويژه فلسفه زبان و همچنين تحليلهاي  زبانشناختي وي بر طيف وسيعي از متفكران و فيلسوفان غربي تاثير عميقي نهاده است .


به نوشته اين روز نامه ، ديويدسون نظريات خود را طي چهار دهه در سخنراني ها و كرسي هاي دانشگاهي در دانشگاههاي آمريكا و بويژه دانشگاه كاليفرنيا ارايه كرده است . دكتر ديويد سون ضمن تاكيد بر فلسفه ويتگنشتاين در حوزه فلسفه زبان ،  تعاملات اجتماعي را از پايه هاي زبان و دانش ذهن بر مي شمرد . 
دو نالد هربرت ديويدسون در ششم مارس 1917 در اسپرنگفيلد ماساچوست ، ديده به جهان گشود و دوران كودكي خود را به همراه پدر از شهري به شهر ديگر مهاجرت كرد . خانواده وي در نه يا ده سالگي وي در جزيره استيتن اقامت گزيدند . ديويد سون  در سالهاي دبيرستان به فراگرفتن و مطالعه آثارفيلسوفاني چون  نيچه وكانت پرداخت . وي پس از اتمام دبيرستان ، موفق به دريافت بورس تحصيلي براي تحصيل در دانشگاه هاروارد شد . دونالد  در اين دوره ابتدا ادبيات تطبيقي را فراگرفت ، سپس به ادبيات كلاسيك روي آورد و در ادامه به مطالعه فلسفه پرداخت .
ديويد سون در سال 1939 از هاروارد فارغ التحصيل شد و به كاليفرنيا رفت و در همان شهر در راديو "بيگ تاون"  مشغول به كار شد . او پس از دو سال مطالعه بي وقفه فلسفه ،  به مدرسه تجاري هاروارد دعوت شد اما اندكي  پس از آن به نيروي در يايي ملحق گشت . بعد از تقريبا نزديك به سه سال و نيم ، وي تلاش كرد كه رماني بنويسد اما در اين كار موفق نشد و بازهم به سوي مطالعات فلسفي خود كشيده شد. دونالد ديويدسون  بعدها مدرسه  تجاري هاروارد  را رها كرد . وي براي نخستين بار در كالج كويين شروع به تدريس فلسفه كرد و پس از آن تا آخر عمر در دانشگاه كاليفرنيا تدريس كرد .  او مقاله بسيار مطولي درباره فلسفه   افلاطون با عنوان " فيلبوس " كه به مكالمه ميان سقراط  و فيلبوس مي پردازد ، نگاشته است .

کد خبر 22910

شهر خبر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha