۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۳، ۱۵:۵۸

شکوهی:

استفاده از فنآوری های نوین آموزشی و تدریس در مقطع ابتدایی توسعه می یابد

استفاده از فنآوری های نوین آموزشی و تدریس در مقطع ابتدایی توسعه می یابد

قزوین- خبرگزاری مهر: معاون دفتر آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش گفت: استفاده از فنآوری های نوین تدریس در مقطع ابتدایی برای افزایش قدرت یادگیری کودکان، تقویت تعمیق و اندیشه و خلاقیت ونوآوری و ایجاد آسایش و آرامش برای دانش آموزان کشور ضروری است.

به گزارش خبرنگار مهر، جشنواره فنآوری تدریس و مدیریت دوره ابتدایی با محور درس پژوهشی، ظهر چهارشنبه با حضور مرتضی شکوهی مدیرکل دفتر ابتدایی وزارت آموزش و پرورش، سالار قاسمی مدیرکل آموزش و پرورش استان، معلمان و مدیران مدارس ابتدایی استان در سالن تربیت معلم شهید رجایی قزوین برگزار شد.

مرتضی شکوهی در این جشنواره گفت: مدیریت در فرآیند آموزشی بسیار مهم و تاثیرگذار است و یک مدیر مدرسه برای رسیدن به اهداف تعیین شده باید اطلاعات علمی لازم را برای تحقق برنامه ها در اختیار داشته باشد.

وی افزود: باید به گونه ای برنامه ریزی کنیم تا آموخته های پایدار و با کیفیت در مدارس ما شکل بگیرد و بتواند دانش آموزان را تحت تاثیر خود قرار دهد.

شکوهی بیان کرد: تفکر و اندیشیدن در کودکان باید با روشهای فعال تدریس ترویج شود و معلمان با راهبردهای مناسب در فعالیتهای آموزشی قدرت یادگیری افراد  را با استفاده از جوهره وجودی کودکان در عرصه زندگی متجلی کنند.

نیازمند فنآوری نوین در آموزش هستیم

شکوهی بیان کرد: در بخش آموزش نیازمند ابزارهای نوین و فنآوری های جدید برای رسیدن به اهداف مورد نظر و تحقق اخلاق، اعتقاد، ایمان، تفکر و تعقل در دانش آموزان هستیم و برگزاری این جشنواره ها ما را در رسیدن به نتایج بهتر یاری می کند.

معاون مدیرکل آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش اظهارداشت: از ابزارهای و فنآوری های نوین و تکنولوژی روز استفاده می کنیم تا دانش آموزان با خشنودی و حفظ کرامت انسانی در کلاس حضور پیدا کنند و معلمان با کارشناسی کمک کنند تا به مقاصد خود دست یابیم.

وی افزود: نرم افزارهایی که تولید می کنیم در کنار اهداف مستقیم برای دستیابی به برنامه ریزی انجام شده بایستی در تولید نرم افزارها با ابعاد فرهنگی و اندیشه های انسانی، دینی و سایر عناصری که می تواند بعنوان هدف های ضمنی آموزش ما را تحت تاثیر قرار دهد.

شکوهی گفت: امروز دغدغه‌های اصلی تمام نظام‌های آموزش و پرورش در دنیا آموزش باکیفیت است و هدف از تهیه و تألیف منابع، متون، برگزاری نشست‌ها و گردهمایی‌های مرتبط با آموزش و پرورش، بسترسازی برای اندیشیدن و ارائه آموزش با کیفیت است.

وی یادآورشد: وضعیت دسترسی به آموزش در کشور از شرایط خوبی برخوردار است و دسترسی حدود 99 درصدی دانش‌آموزان به آموزش همگانی شرایط خوبی را برای ما رقم زده است که تداوم فعالیتها را ضروری می کند.

معاون مدیرکل دفتر ابتدایی وزارت آموزش و پرورش اضافه کرد: هر چند در حوزه آموزش و پرورش مشکلاتی وجود دارد اما با عزم جدی و ارتقاء سطح آموزش معلمان برای بهتر انجام شدن کارها تلاش می کنیم.

این مسئول تصریح کرد: معلمان شرکت کننده در این جشنواره می‌توانند در انتقال دانش، تجربه، نگرش‌، عقاید، باورها موثر باشند و دستاوردهای خود را برای سایر همکاران خود بازگو و ارائه کنند.

وی بیان کرد: اگر بخواهیم زحمات وتلاشمان در دوره ابتدایی به نتیجه برسد مهمترین وظیفه ما ایجاد محیطی امن، آرامش بخش و با احترام و تکریم برای دانش آموزان است و آنچه در مبانی نظری روش های نوین سنجش و ارزشیابی به ویژه در دوره ابتدایی مورد توجه قرار داد این است که سنجش و ارزشیابی برای فرزندان ما تعادل و آرامش و آسودگی آنها را برهم نزند.

شکوهی یادآورشد: معلمی پیدا نمی شود که یکی از کارهایش سنجش و ارزشیابی نباشد زیرا سنجش و ارزشیابی دانش آموز عملکرد دیرینه و تاریخی به قدمت شکل گیری نظام آموزش و پرورش به شکل نهادی و رسمی است و آن چه که در مورد ارزشیابی تغییر یافته همان چیزی است که متناسب با زمان تغییر یافته است . در گذشته معلم مطلبی را تدریس می کرد و در یک زمان خارج از تدریس اقدام به سنجش می کرد که آیا دانش آموز به آنچه که مورد نظر معلم ، کتاب درسی و اهداف آن پایه و دوره بوده رسیده است یا نه . اگر به هدف رسیده بود کارش را ادامه می داد و اگر نرسیده بود با آن شیوه هایی که در آن زمان مرسوم بود با دانش آموزان برخورد می کرد . یا تنبیه می کرد ، یا بعنوان دانش آموز تنبل معرفی کرد ، یا تجدید و یا مردود می کرد . آنجه در نفس سنجش و ارزشیابی وجود دارد همچنان به قوت خود باقی مانده است.

این مسئول گفت: امروزه علمای تعلیم و تربیت و معلمان با تجربه اعتقاد دارند سنجش و ارزشیابی دانش آموز، سنجش عملکرد معلم است چون دانش آموز محصول تلاش و نتیجه معلم است لذا وقتی دانش آموز را ارزشیابی می کنیم در واقع محصول خودمان را ارزشیابی کرده ایم و هدئف این است که معلم بداند آیا دانش آموزش به آنچه که لازم بوده دست پیدا کرده یا نه و اگر این کار ممکن نشده علت چیست و سهم معلم چه میزان است.

وی بیان کرد: هدف ارزشیابی کیفی و توصیفی این است که باور کنیم دانش آموز ممکن است در عدم موفقیت خود سهم داشته باشد و شاید عدم موفقیت آنها ناشی از سایر عوامل باشد پس نباید فقط دانش آموز را مستحق دریافت یا عدم دریافت نمره و یا توبیخ و تنبیه و تجدید یا مردودی بدانیم.

شکوهی تصریح کرد: معلمان همانطوری که نگاهشان به تدریس، دانش آموز و مدیریت کلاس تغییر یافته و از مدیریت منسوخ سی سال گذشته برای آموزش و برنامه ریزی کلاس استفاده نمی کنند، باید دیگاهشان نسبت به سنجش و ارزشیابی دانش آموز نیز تغییر پیدا کند.

کد خبر 2291481

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha