به گزارش خبرنگار مهر، همین یک سال پیش بود که مدیریت تالار فرشچیان اصفهان با سلام و صلوات به بخش خصوصی واگذار شد و حمید کشاورز راد، مدیر جدید آن برنامه های زیادی برای اجرا در آن تعریف کرد، اما به تازگی مدیر کل ارشاد اعلام کرد از عملکرد این مدیر جدید راضی نبوده و این اداره تصمیم دارد مدیریت این مجموعه را به یکی از معاون های خود واگذار کند. اقدامی که به نظر مغایر با خصوصی سازی می آید. با محمد رضا رهبری، معاون فرهنگی تالار فرشچیان اصفهان در زمان خصوصی سازی آن و حجت السلام محمد قطبی، مدیر کل اداره ارشاد استان اصفهان برای بررسی چرایی ناموفق بودن این خصوصی سازی صحبت کرده ایم.
با ما همکاری نشد
معاون فرهنگی پیشین تالار فرشچیان اصفهان در این باره گفت: واگذاری تالار فرشچیان به بخش خصوصی فرصتی بود که از دست رفت، چرا که به کمک این تجربه جدید می شد اقتصاد هنر اصفهان را شکوفا کرد.
محمد رضا رهبری در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: در یک سال اخیر که مدیریت تالار فرشچیان اصفهان در اختیار گروه ما بود، برنامه های زیادی داشتیم، اما از میانه کار به اندازه کافی با ما همکاری نشد و برنامه ها روی زمین ماند.
وی بیان داشت: باید اداره ارشاد استان به ما کمک می کرد، چرا که مرکز فرهنگی فرشچیان می توانست به قلب فعالیت های فرهنگی اصفهان تبدیل شود.
رهبری افزود: ما در بخش هنرهای تجسمی رویکردهای نوینی داشتیم که امکان اجرای آن ها فراهم نشد. تصمیم داشتیم مجموعه ای از گالری ها با هویت های کاری مختلف، همراه با آموزش های هنری و نگاه آکادمیک و علمی در این مجموعه فعال شود.
وی ادامه داد: ما قصد داشتیم به درگیر کردن هنرمندان و صاحبان گالری های خصوصی با گالری های این مجموعه بپردازیم، اما متاسفانه برای انجام این اهداف با ما همراهی نشد و به اندازه کافی دستمان باز نبود.
اداره ارشاد از روی ناچاری فرشچیان را خصوصی کرد
معاون فرهنگی پیشین تالار فرشچیان اصفهان عنوان داشت: اداره ارشاد استان از روی ناچاری تالار فرشچیان را خصوصی سازی کرد، ولی می توانست از این فرصت به درستی استفاده کند، اما به دلیل اشتباهاتی که وجود داشت از نیمه کار اتفاقات خوبی رخ نداد.
وی اذعان داشت: مجموعه فرشچیان به یک مجموعه خدمات رسانی تبدیل شده بود، اما ما اعتقاد داشتیم باید نقش صرف خدمات رسانی آن از بین برود و در مقابل، این مجموعه نقش موثری در جریان های هنری سطح شهر ایفا کند و واجد یک شخصیت هنری شود.
رهبری گفت: ما برای تبدیل آمفی تئاتر این مجموعه به تئاتر شهر هم پیگیری کردیم، امکان این کار فراهم شد، حتی تابلوی آن را هم درست کردیم و با وزارت ارشاد توافق کرده بودیم، اما پس از مدتی این وزارتخانه بهانه آورد که به دلیل واگذاری این مجموعه به بخش خصوصی نمی تواند با تبدیل آمفی تئاتر آن به تئاتر شهر موافقت کند.
وی افزود: می شد سالن آمفی تئاتر این مجموعه را به صورت جداگانه به عنوان تئاتر شهر به وزارت ارشاد معرفی کرد، اما کسی دلسوزانه ماجرا را پیگیری نکرد.
معاون فرهنگی پیشین تالار فرشچیان اصفهان اذعان داشت: سالن سینمای مجموعه فرشچیان، سیستم های فنی لازم و مناسب برای اکران فیلم را ندارد، اما من متخصص فنی آوردم و با تهران هم برای تامین امکانات دیجیتالی و سرور این سالن مکاتبه کردیم، اما پاسخ مناسبی به ما داده نشد و به همین دلیل این سالن فعلا امکانات فنی مناسب برای اکران فیلم را ندارد.
اداره ارشاد نمی تواند مدیریت فرشچیان را در اختیار بگیرد
مدیر کل اداره ارشاد استان اصفهان نیز در این باره افزود: براساس ماده 88 قانون اساسی، دولت و اداره ارشاد استان نمی تواند مدیریت مجتمع فرشچیان را در اختیار داشته باشد و باید یکی از سه مدل واگذاری خدمات، واگذاری مدیریت یا واگذاری مدیریت و خدمات را انتخاب کند.
حجت السلام محمد قطبی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: مدل اول به دلیل این که مجتمع فرشچیان یک مکان است، شامل آن نمی شود. در مدل سوم هم مجموعه باید هزینه های جاری خود را از طریق کسب درآمد تامین کند و اداره ارشاد نمی تواند به آن کمک مالی کند.
وی افزود: با انتخاب مدل دوم اداره ارشاد می تواند به این مجموعه کمک مالی کند و انجمن های هنری زیر نظر اداره هم می توانند به صورت رایگان در این مجموعه فضایی در اختیار داشته باشند.
قطبی بیان داشت: این کار واگذاری به بخش خصوصی نیست و تنها مدیریت مجموعه را واگذار می کنیم. در این شیوه مدیریت مجموعه فرشچیان هزینه های جاری خود را تامین می کند، ولی اداره ارشاد هم می تواند به آنها کمک مالی کند.
وی ادامه داد: برای مثال هزینه اجاره سالن این مجموعه برای برگزاری همایش ها به ازای هر شب یک میلیون تومان است، ولی اهالی تئاتر برای اجرا در این سالن به ازای هر شب 360 هزار تومان اجاره می دهند و مابقی هزینه اجاره را اداره ارشاد تامین می کند.
اتفاق جدی در فرشچیان رخ نداد
مدیر کل اداره ارشاد استان اصفهان اذعان داشت: قرارداد ما با موسسه بهروش برای اداره تالار فرشچیان یک ساله بوده که زمان آن به پایان رسیده و تمدید آن در صورت تمایل هر دو طرف قرارداد امکان داشت.
وی عنوان داشت: شورای سیاست گذاری اداره کل ارشاد شامل معاونت فرهنگی، معاونت هنری، معاونت اداری و مالی، حراست و مدیر کل با تمدید موافق نبود، چرا که اشکالاتی در سیستم مدیریتی موسسه از لحاظ مالی و مدیریتی وجود داشت.
قطبی گفت: از لحاظ مالی باید تمام عملیات مالی و حسابداری مجتمع از طریق حساب متمرکز موسسه بهروش انجام می شد که رعایت نشده بود. از طرف دیگر مدیریت مجتمع به اندازه کافی با هنرمندان و اهالی فرهنگ همراهی و تعامل نداشت و رضایت ما حاصل نشد.
وی افزود: نکته دیگر این است که ما به دنبال این بودیم که این مجموعه پررفت و آمد و دارای پویایی و تحرک شود، اما متاسفانه اتفاق جدی و تحولی در آن رخ نداد و ناکارآمد عمل شد.
مدیر کل اداره ارشاد استان اصفهان بیان داشت: اکنون مدیریت این مجموعه به موسسه نخبگان شهر اندیشه سپاهان به مدیریت محمد قلمکاریان، معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ وارشاد اسلامی استان واگذار شده است.
واگذاری مدیریت به مناقصه نیاز ندارد
وی در پاسخ به این سوال که آیا واگذاری این مجموعه به یکی از معاونت های ارشاد قانونی بوده، اظهار داشت: محمد قلمکاریان، کارمند استخدامی ما نیست و از لحاظ قانونی این موضوع هیچ مشکلی ندارد، چرا که موسسه تحت مدیریت وی متعلق به بخش خصوصی است.
قطبی ادامه داد: تنها اجرای بند الف ماده 88 قانون اساسی یعنی واگذاری خدمات به مناقصه نیاز دارد، اما در صورت اجرای بند "ب" و "ج" آن یعنی واگذاری مدیریت یا واگذاری مدیریت و خدمات به مناقصه نیازی نیست و اداره ارشاد مستقیما یک موسسه را برای واگذاری انتخاب می کند.
وی عنوان داشت: ما پیشنهاد تئاتر شهر شدن سالن آمفی تئاتر تالار فرشچیان را برای اداره هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فرستاده ایم که هنوز تایید نشده، ولی اگر تایید شود، این اداره اعتبار مالی ویژه ای به این سالن اختصاص خواهد داد.
گزارش : الهام باطنی
نظر شما