به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر مختار جلالی جواران، رئیس انجمن ژنتیک ایران با اعلام این خبر گفت: با توجه به حدود دو هزار بیماری با منشاء ژنتیکی که درد و رنج فراوانی به بیماران و خانوادههای آنها و هزینههای سنگینی را به جامعه تحمیل میکند، انجمن ژنتیک در راستای کمک به کاهش آلام بیماران با حمایت و همکاری بهزیستی استان تهران اقدام به راهاندازی بنیاد ژنتیک تهران کرده است.
وی افزود: مراسم افتتاحیه اين بنیاد، سوم خرداد ماه همزمان با افتتاح نخستین کنگره بینالمللی و سیزدهمین کنگره ژنتیک ایران با حضور جمعی از مسوولان کشوری، اساتید و محققان داخلی و خارجی در دانشگاه شهيد بهشتي برگزار میشود.
جلالی خاطرنشان کرد: بنیاد ژنتيك در بدو تاسیس عمدتا در زمینه مشاوره و فرهنگسازی در زمینه پیشگیری از بیماریهای ژنتیک فعالیت خواهد داشت و در ادامه با تامین تجهیزات آزمایشگاهی لازم در زمینه تشخیص پیش از تولد بیماریهای ژنتیکی و نهایتا درمان بیماران به مردم خصوصا اقشار محروم جامعه ارائه خدمت خواهد کرد.
وی تاکید کرد: هدف بنیاد، توسعه فعالیتها به سراسر کشور است، خصوصا این که انجمن ژنتیک ایران حتی در دورترین شهرهای کشور نيز اعضايي دارد که میتوانند برنامههای بنیاد ژنتیک را در اقصی نقاط ایران اجرایی کنند؛ با این حال با توجه به حمایت سازمان بهزیستی استان تهران و روند طولانیتر کسب مجوز فعالیت در سطح ملی در بدو تاسیس بنیاد بر تهران متمرکز شدهایم.
رئیس انجمن ژنتیک ایران با اشاره به خیریه بودن بنیاد از عموم مردم خصوصا خيرین دعوت کرد به این بنیاد کمک کنند.
دکتر فروزنده محجوبی، عضو هیات مدیره انجمن ژنتیک نيز در این رابطه گفت: بنیاد ژنتیک در حوزه آموزش ژنتیک از سطح عموم جامعه تا پزشکان و متخصصان این حوزه، ارائه مشاورههای ژنتیک و خدمات آزمایشگاهی در زمینه بیماریهای مادرزادی و ارائه درمانهای مناسب به مبتلایان فعالیت خواهد داشت.
عضو هیات امنای بنیاد ژنتیک تهران با ابراز تاسف از شیوع نسبتا بالای بیماریهای مادرزادی در کشور اظهار داشت: درصد قابل توجهی از بیماریهای ژنتیکی ناشی از ازدواجهای فامیلی است که متاسفانه همچنان در برخی مناطق کشور بسیار شایع است؛ لذا یکی از برنامههای محوری بنیاد آشنا کردن خانوادهها و جوانان با خطرات ازدواجهای فامیلی به ویژه در خانوادههای دارای فرزندان بیمار و شناسایی ناقلان ژن بیماری و تشویق به استفاده از روشهای تشخیص ژنتیکی پیش از تولد نوزادان است.
وی ابراز امیدواری کرد با افزایش آگاهی عمومی و توجه به تکنیکهای تشخیص بیماریهای ژنتیکی از تولد نوزادان مبتلا به این بیماریها، پیشگیری و زمینه ارائه خدمات درمانی مناسب به عموم بیماران فراهم شود.
نخستين کنگره بین المللی و سیزدهمین کنگره ژنتیک ايران، سوم تا پنجم خردادماه در مركز همايشهاي بينالمللي دانشگاه شهيد بهشتي برگزار ميشود.
نظر شما