حمیدرضا اسماعیلی تهیهکننده برنامه «چهارسوی علم» در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: این مستند به تمدن مصر در دوره فراعنه میپردازد. در هر قسمت از این مستند، موضوعاتی نظیر ایجاد یک امپراطوری، فراعنه در جنگ، معابد قدرت و در جستجوی جاودانگی تصویر میشود.
وی افزود: در این چهار قسمت جغرافیای مصر هم معرفی میشوند. به اعتقاد من موضوعات تاریخی نیز در وادی علم به حساب میآیند و بنابراین ما بخشی از برنامهمان را به این موضوعات اختصاص میدهیم مثل ویژه برنامههایی که برای موزهها داشتیم.
اسماعیلی یادآور شد: در قسمت اول این برنامه که امشب از شبکه چهار پخش میشود، ایجاد یک امپراطوری بررسی میشود چراکه مصر باستان یکی از موفقترین تمدنها را دارا است. به این منظور امشب «چهار سوی علم» چگونگی رسیدن به این موقیعت را بررسی خواهد کرد.
وی ادامه داد: اما فردا یکشنبه 28 اردیبهشت در قسمت دوم این مستند شگفت انگیز، مباحثی در خصوص فراعنه در جنگ و سیستم دفاعی مصر باستان، بررسی خواهد شد. برای قرنهای متمادی، فراعنه موفق به حفاظت از مصر در برابر هجوم جهان بودند، اما در هزاره دوم قبل از میلاد قبایل خارجی موفق به پیشروی شدند.
این تهیهکننده تأکید کرد: همچنین روز دوشنبه 29 اردیبهشت در قسمت سوم معابد قدرت، سقوط شاه اخناتون و نقش نهادهای مذهبی در تمدن 3000ساله مصر تبیین و تصویر میشود. مبلغان مذهبی و کائنات، قدرت بسیاری در مصر باستان داشتند اما در سال1850 قبل از میلاد، شاه اخناتون قدرت آنان را کاهش داد.
اسماعیلی در پایان تأکید کرد: روز سه شنبه و در قسمت چهارم این مستند «سیارهای به نام مصر»، در جستجوی جاودانگی و اعتقاد به زندگی پس از مرگ، بررسی میشود. اعتقاد به زندگی پس از مرگ، یکی از مهمترین اعتقادات مصر باستان است. در این قسمت تلاش فراعنه مصر، خصوصا رامسس در راستای آمادگی برای زندگی پس از مرگ تصویر میشود.
نظر شما