۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۳، ۱۱:۰۳

حجت الاسلام میرعمادی:

آیت الله کمالوند از مفاخر لرستان است/ عالمی که همواره همگام با امام بود

آیت الله کمالوند از مفاخر لرستان است/ عالمی که همواره همگام با امام بود

خرم آباد - خبرگزاری مهر: نماینده ولی فقیه در استان لرستان و امام جمعه خرم آباد از آیت الله کمالوند به عنوان یکی از مفاخر لرستان وعالم روشندلی که همواره همگام با امام بود یاد کرد.

حجت الاسلام سید احمد میرعمادی در گفتگو با خبرنگار مهر با تاکید بر ضرورت معرفی اندیشمندان و مفاخر لرستان اظهار داشت: در این راستا 31 اردیبهشت ماه امسال به مناسبت پنجاهمین سالگرد ارتحال آیت الله روح الله کمالوند در استان لرستان همایشی برگزار خواهد شد.

وی با بیان اینکه سه کمیته علمی، تبلیغی و پشتیبانی برای برگزاری این همایش تشکیل شده است، تصریح کرد: تا کنون برای برگزاری همایش دیدارهایی با علما و مراجع تقلید در سطح کشور برگزار و امکانات و تمهیدات لازم برای برگزاری همایش فراهم شده است.

حجت الاسلام میرعمادی با تاکید بر اینکه نقش روحانیون و علمای لرستان در صحنه های مختلف انقلاب برکسی پوشیده نیست، عنوان کرد: هدف از برگزاری این مراسم بزرگداشت، تجلیل و ادای احترام به مقام این عالمان مجاهد به ویژه آیت الله کمالوند است.

نماینده ولی فقیه در استان لرستان و امام جمعه خرم آباد در ادامه سخنان خود به ابعاد شخصیتی آیت الله کمالوند اشاره کرد و گفت: این عالم بزرگوار یکی از مفاخر استان لرستان است که علاوه براینکه یک شخصیت علمی بود اسوه و تندیس اخلاق نیز محسوب می شود که مبارزات سیاسی زیادی در دوران انقلاب داشت.

وی تصریح کرد: آیت الله کمالوند همچون نام خود "کمالوند" بود کمالات الهی و انسانی در ایشان تجسم یافته بود و نفوذ فوق العاده ای در میان مردم داشت.

حجت الاسلام میرعمادی آیت الله کمالوند را یار امام راحل دانست و گفت: این عالم گرانقدر از اوایل دوران طلبگی با امام راحل دوست و رفیق بود و در همه مبارزات سیاسی امام با ایشان همگام بود.

نماینده ولی فقیه در استان لرستان و امام جمعه خرم آباد افزود: آیت الله کمالوند همیشه از نهضت امام خمینی(ره) پشتیبانی می کرد و تا به ثمر رسیدن انقلاب اسلامی در ایران امام را تنها نگذاشت.

وی اظهار داشت: آیت الله کمالوند عالم روشندلی بود که در قالب تفسیر قرآن نیز فعالیت های فراوانی داشت و همواره حقایق قرآن را برای مردم بیان می کرد.

آیت الله کمالوند در سال 1319 هجری قمری در شهر خرم آباد و در خانواده ای کشاورز دیده به جهان گشود. وی تا سال 1336 قمری در خرم آباد به فراگیری علوم دینی پرداخت و از علمای آن دیار کسب فیض کرد سپس به امید حضور در محضر استاد بزرگوار حضرت آیة الله العظمی حاج آقا حسین بروجردی، عازم بروجرد شد.

از هم بحثهای آیت الله کمالوند می توان به حضرت امام (ره) در فلسفه و حضرت آیت الله العظمی سید محمد رضا گلپایگانی در فقه اشاره کرد. آن مرحوم همزمان با تحصیل و کسب فیض از محضر بزرگان، خود از استادان پرتوان حوزه علمیه قم به شمار می رفت. او هنگام ورود آیت الله بروجردی به تدریس کفایه و درس خارج مشغول بود و شاگردان نمونه و بارزی تربیت کرد.

مجاهد روشن بین خرم آباد در بسیج مردم علیه گروهک های منحرف و در جریان انقلاب اسلامی نیز نقش بسزایی داشت و با سخنرانی های بیدار کننده خویش نقشه های آنان را نقش بر آب می کرد؛ از حامیان و مریدان حضرت امام خمینی(ره) بود و دوشادوش آن مبارز قدم بر می داشت.

آیت‌الله کمالوند در بهمن‌ ماه‌ ۱۳۴۲ در خرم‌آباد دچار سکته‌‌ قلبی‌ شد و برای‌ درمان‌ به‌ تهران‌ عزیمت‌ کرد، ولی‌ در اردیبهشت ماه سال 1343 در تهران‌ دیده‌ از جهان‌ فرو بست‌.

انتشار خبر رحلت آیت الله کمالوند در خرم آباد با اندوه مردم همراه بود. البته مردم در سوگ آن مجتهد گرانقدر تنها نبودند، امام امت نیز در این مصیبت داغدار شد و در ماتم فرورفت. فرزند برومند رهبر فقید انقلاب اسلامی مرحوم آقا مصطفی(ره) در این باره فرمود: وقتی خبر فوت آقای کمالوند را به امام دادم آنقدر امام ناراحت و غمگین شدند که من از کارم پشیمان شدم.

پیکر این عالم بزرگوار پس‌ از تشییع‌ در تهران‌، وارد قم‌ شد و در صحن‌ حضرت‌ معصومه‌ (س‌) کنار قبر استادش‌ آیت‌الله حائری‌ به‌ خاک‌ سپرده‌ شد. آیات‌ عظام‌ امام‌ خمینی‌(ره)، گلپایگانی‌، نجفی‌ و شریعتمداری‌ در مراسم‌ تشییع‌ پیکر وی حضور یافتند.

همایش پنجاهمین سالگرد رحلت حضرت آیت الله العظمی حاج آقا روح الله کمالوند(ره) 31 اردیبهشت ماه امسال در خرم آباد برگزار می شود.

کد خبر 2293360

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha