محمود مرادی شامگاه یکشنبه در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: در کل استان کرمانشاه 68 باب کتابخانه عمومی وجود دارد و از این تعداد 17 باب در شهر کرمانشاه است که این آمار اصلا برازنده و در شان مردم فرهنگی استان نیست.
این استاد دانشگاه رازی کرمانشاه با اشاره به نامگذاری سال جدید توسط مقام معظم رهبری به نام سال فرهنگ و اقتصاد با عزم ملی و فرهنگ جهادی، گفت: ما باید به موضوع کتاب و کتابخوانی توجه بیشتری داشته باشیم کاری که در گذشته خیلی کم به آن پرداخته ایم و همیشه درگیر طرح مباحثی چون سهم نیم درصد شهرداری ها در جلسات بوده ایم در حالی که جلسات باید مکانی برای طرح مسائل و برنامه های فرهنگی باشد.
مرادی فرسوده شدن ساختمان نیمه کاره کتابخانه مرکزی استان را متذکر و لزوم توجه به این پروژه مهم استانی را گوشزد کرد و گفت: پروژه ساخت این کتابخانه که می تواند مرکز فکری و فرهنگی مهمی برای استان باشد هم اکنون به دلیل عدم اعتبار متوقف شده و لازم است پیگیری جهت شروع مجدد پروژه در دستور کار استانداری قرار گیرد.
استاد برجسته علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه رازی در اولویت قرار گرفتن موضوع کتابخانه های عمومی و ساخت و توسعه آنها را خواستار و افزود: اگر به فرهنگ جامعه بیشتر توجه شود بسیاری از معضلات و مشکلات فرهنگی و اجتماعی حل خواهد شد مثلا اگر نگاه فرهنگی در جامعه حکمفرما شود مسائلی چون پرداخت مالیات توسط مردم، رعایت حقوق شهروندی و موارد مشابه بسیار راحت انجام خواهد شد.
مرادی کتابخانه های عمومی و میزان منابع موجود آنها را بسیار پائین تر از استانداردهای لازم خواند و اضافه کرد: باید به کتابخانه های عمومی توجهی خاص داشت؛ کتابخانه های ما باید مملو از کتاب و دارای فضای کافی باشند تا مجموعه کتابخانه های عمومی هم بتواند جهت جذب مردم تبلیغات کنند.
وی در ادامه صحبت های خود با ذکر آمار وجود 52 هزار کتابخانه در کشوری مانند ایتالیا و اشاره به وسعت سرزمینی محدود این کشور، تصریح کرد: در حال حاضر تعداد کتابخانه های کشور کمتر از 3500 باب است که از استانداردهای بین المللی بسیار عقب است و باید تلاش کنیم به استانداردها برسیم.
مرادی در پایان راه اندازی تحصیلات عالی در مقطع کارشناسی ارشد علم اطلاعات و دانش شناسی در دانشگاه رازی را متذکر شد و بیان داشت: این در حالی است که متخصصین فارغ التحصیل ما مرکز و فضایی برای جذب و طرح مسائل فرهنگی و نظریه پردازی ندارند و لازم است با ساخت مراکزی چون کتابخانه مرکزی استان این نقیصه را برطرف کرد.
نظر شما