به گزارش خبرنگار مهر، محمدمهدی جوانمرد قصاب بعد از ظهر دوشنبه در نشست رایزن بازرگانی جمهوری اسلامی ایران و مدیران ارشد سازمان توسعه تجارت با تجار و بازرگانان خراسان جنوبی اظهار داشت: با توجه به شرایط موجود در افغانستان بیش از هشت ماه از متوقف شدن عملیات اجرایی پروژه های فنی و مهندسی در این کشور می گذرد.
وی تصریح کرد: در حال حاضر هیچگونه کمک مستقیمی از طریق ایران به افغانستان وجود نداشته و کشورهای دیگر نیز بصورت کمک بلاعوض با افغانستان همراهی می کنند.
رایزن بازرگانی جمهوری اسلامی ایران در افغانستان گفت: با توجه به رکود موجود در افغانستان ساخت و ساز در این کشور بی فایده بوده و سود ساخت و ساز و خدمات فنی و مهندسی در ایران نسبت به آن کشور قابل ملاحضه بوده و بهتر و مطلوب تر جواب می دهد.
جوانمرد قصاب با بیان اینکه کالاهای مصرفی بیشترین طرفدار را در افغانستان دارد، گفت: سال گذشته 2 میلیارد و 400 میلیون دلار صادرات از ایران به افغانستان صورت گرفته است.
وی بیان داشت: با توجه به وجود مشکلات اقتصادی در مجموع بین مرزهای خراسان جنوبی با مرزهای دوغارون هیچگونه تفاوتی وجود نداشته و مرزهای این استان به عنوان بهترین مرز برای صادرات کالا به کشور افغانستان شناخته شده است.
رایزن بازرگانی جمهوری اسلامی ایران در افغانستان یادآور شد: در صورت برداشته شدن ترافیک مرزی اجناس به راحتی به کشور افغانستان صادر می شود.
جوانمرد قصاب با بیان اینکه 90 درصد اجناس افغانستان وارداتی است، بیان کرد: در صورتی که نرخ های حمل و نقل کاهش یابد در بازار افغانستان برنده میدان خواهیم بود.
وی افزود: با توجه به ظرفیت های موجود در خراسان جنوبی و وجود کارخانجات عمده سیمان، گچ، کاشی و سرامیک و از این قبیل، این استان با توجه به نزدیک بودن به مرز افغانستان از پتانسیل های بسیار بالایی برخوردار است.
رایزن بازرگانی جمهوری اسلامی ایران در افغانستان تاکید کرد: هیچ چاره ای جز اینکه گمرکات را افزایش دهیم نیست در صورتیکه با وجود سه گمرک جوابگوی حجم صادرات به این کشور نیستیم.
جوانمرد قصاب اظهار کرد: با توجه به درگیر بودن کشور افغانستان با انتخابات ریاست جمهوری با انتخاب رئیس جمهور بسیاری از مشکلات این کشور رفع خواهد شد.
وی یادآور شد: اگر زیرساخت های لازم خدمات فنی و مهندسی در افغانستان فراهم شود با تعیین تکلیف وضعیت افغانستان بیشترین سهم را کشور ما خواهد داشت.
وی با بیان اینکه باید گمرکات اصلی با افغانستان را گسترش دهیم، تصریح کرد: در حال حاضر سه گمرک داریم که جوابگوی حجم صادرات به این کشور نیست.
نظر شما