به گزارش خبرگزاری مهر، شهیندخت مولاوردی ظهر سه شنبه در دومین نشست مشترک با مشاورین امور بانوان دستگاه های اجرایی در سال 93 که با حضور رییس مرکز آمار در محل این مرکز برگزار شد، این مطلب را عنوان کرد.
وی درباره اولویت برنامه های حوزه زنان و خانواده در سال 93 گفت: بر اساس اسناد بالادستی نظام و وعده های رییس جمهور در زمان انتخابات در حال تدوین شاخص های پیشرفت زنان هستیم.
به گفته مولاوردی، با توجه به در پیش بودن سالروز برگزاری انتخابات سال 92 ریاست جمهوری تلاش می کنیم تا در این ایام شاخص ها و برنامه های تعریف شده در حیطه وظایف معاونت امور زنان و خانواده را ارائه دهیم.
معاون رئیس جمهوری با اشاره به ماده 230 قانون برنامه پنج ساله پنجم توسعه ادامه داد: بر اساس این ماده، دولت مکلف است با همکاری سازمان ها و دستگاه های ذیربط از جمله معاونت امور زنان و خانواده رییس جمهوری با هدف تقویت نهاد خانواده و جایگاه زنان در عرصه های اجتماعی برای استیفای حقوق شرعی و قانونی بانوان در همه زمینه ها گام بر دارد.
مولاوردی با بیان اینکه شش تفاهم نامه در چارچوب ماده 230 با چند وزارتخانه امضا کرده ایم، ابراز امیدواری کرد این تفاهم نامه ها که محوریت آنها زنان سرپرست خانوار و زنان بهبود یافته از اعتیاد است در سال 93 اجرایی شود.
وی با اشاره به برخورداری ستاد ملی زن و خانواده از ظرفیت های بالا و لازم الاجرا بودن مصوبات آن اظهار امیدواری کرد که نخستین جلسه آن با حضور رییس جمهور و 8 وزیر عضو این ستاد برگزار شود.
معاون رئیس جمهوری درباره بودجه مورد نیاز در حوزه زنان و خانواده نیز خاطر نشان کرد: بررسی های لازم در این باره آغاز شده تا انشالله بتوانیم از قانون بودجه برای برنامه های حوزه زنان و خانواده بهره گیریم.
درخواست عضویت در شورایعالی آمار
مولاوردی با بیان اینکه معاونت امور زنان و خانواده عضو شورای عالی آمار کشور نیست ، ابراز امیدواری کرد که عضویت در این شورا با حق رای از آن معاونت مزبور شده تا برخی چالش های آماری در حوزه زنان مرتفع شود.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با بیان اینکه وضعیت شوراها و ستادهای عالی که معاونت امور زنان و خانواده در آن عضویت دارد، بررسی شده است، افزود: این معاونت در شورای عالی اشتغال، شورای اجتماعی و فرهنگی زنان و شورای اجتماعی کشور عضو نیست که انشا بزودی با بررسی های انجام شده بتوان در این شوراهای عالی عضو شد.
وی درباره لایحه جدید بیمه زنان خانه دار نیز گفت: این لایحه در حال طی مراحل پایانی می باشد و بررسی هایی در این زمینه در حال انجام است .
معاون رئیس جمهوری بااشاره به ماده 227 قانون برنامه پنجساله پنجم توسعه تصریح کرد، طبق قانون، دولت موظف است نسبت به تهیه و تدوین سند ملی امنیت بانوان و کودکان در روابط اجتماعی با مشارکت و برنامه ریزی برخی دستگاهها نظیر قوه قضاییه، وزارت کشور، سازمان بهزیستی و شهرداری اقدام کند.
به گفته مولاوردی، لایحه تامین امنیت زنان در برابر خشونت نیز در حال پیگیری است.
وی با تاکید بر اینکه تشکیل مرکز فراقوه ای زنان باید خارج از قوه مجریه باشد، گفت: در حال حاضر مرکز پژوهشهای مجلس از یکسو و شورای اجتماعی و فرهنگی زنان از سوی دیگر در حال بررسی تشکیل این مرکز هستند و پیشنهاداتی را هم ارائه کرده اند.
به گفته مولاوردی، در صورت تشکیل جلسات تخصصی و همراهی همه دستگاهها این مرکز تا یکسال آینده راه اندازی می شود هر چند تا تشکیل این مرکز بررسی های کارشناسانه ادامه خواهد داشت .
وی با بیان اینکه سه وزارتخانه بهداشت، تعاون، کار و رفاه اجتماعی و علوم، تحقیقات و فن آوری فاقد مشاور امور زنان است، گفت: این مساله را در هیات دولت پیگیری کرده و امیدوارم که هر چه سریعتر نسبت به انتخاب این افراد اقدام شود.
مولاوردی با اشاره به چهار سفر استانی رئیس جمهوری ادامه داد: این سفرها فرصت مغتنمی برای ظرفیت سنجی استانها و آشنایی با وضعیت حوزه زنان و خانواده از نزدیک بود .
مولاوردی با بیان اینکه اخیرا از چهار گزارش پژوهشی جمعیتی با محوریت جوانی، سالمندی، مهاجرت و زنان سرپرست خانوار با حضور رییس صندوق جمعیت سازمان ملل در تهران رونمایی شد، گفت: گزارش یادشده می تواند به طور موثری به سیاستگذاران در طراحی و تدوین سیاست ها و برنامه های ملی در زمینه مقابله با مشکلات در کشور یاری رساند.
ارائه گزارشی از آمارهای اشتغال و بیکاری زنان بر اساس طرح نیروی کار و آشنایی با نظام آمارهای ثبتی با تاکید بر ارائه گزارشی از آمار زنان و خانواده از دیگر موارد اشاره شده در صورتجلسه این نشست بود.
در این نشست همچنین مشاور امور زنان و خانواده دستگاهها به ارائه نقطه نظرات خود درباره مسائل مختلف حوزه یاد شده پرداختند.
نظر شما