۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۳، ۱۶:۰۹

حيدري:

طلاق ديگر در صدر آسيب‌هاي اجتماعي يزد نيست/ جلوگيري از متلاشي شدن 884 زندگي با اقدامات پيشگيرانه

طلاق ديگر در صدر آسيب‌هاي اجتماعي يزد نيست/ جلوگيري از متلاشي شدن 884 زندگي با اقدامات پيشگيرانه

يزد - خبرگزاري مهر: رئيس كل دادگستري استان يزد گفت: با راه اندازي كارگروه صلح و سازش، طلاق ديگر در صدر آسيب های اجتماعي و پرونده هاي ورودي به دستگاه قضايي استان يزد نيست.

به گزارش خبرنگار مهر، غلامحسين حيدري، ظهر چهارشنبه در نشست هم انديشي مسئولان عالي قضايي استان يزد با اصحاب رسانه اظهار داشت: بر اساس آمارهاي جمع آوري شده از همه استانهاي كشور، طلاق يكي از آسيب هاي اجتماعي بود كه حجم پرونده هاي ورودي آن بسيار بالا و همواره در رده هاي اول تا پنجم حجم پرونده ها قرار داشت و استان يزد نيز از اين امر مستثني نبود.

وي با بيان اينكه طلاق در بسياري از استانها در راس جرائم و آسيب هاي اجتماعي و در برخي استانهاي ديگر رتبه هاي دوم و سوم را داشت، عنوان كرد: در يزد، طلاق به لحاظ حجم پرونده هاي تشكيل شده در دستگاه قضايي استان يزد در رده پنجم قرار د اشت.

حيدري خاطرنشان كرد: از دو سال پيش، طرح ايجاد كارگروه صلح و سازش با همكاري بهزيستي به منظور پيشگيري از طلاق راه اندازي شد كه با اجراي اين طرح، طلاق از آيتم پنجم به آيتم دوازدهم در استان يزد رسيد.

رئيس كل دادگستري استان يزد با بيان اينكه اين طرح بسيار موفق بود و به تدريج در بقيه استانها نيز در حال اجراست، يادآور شد: بر اساس اين طرح، هر پرونده اي كه در دستگاه قضايي براي امر طلاق تشكيل مي شود، قبل از صدور هر حكمي، به اين كارگروه كه در فضايي خارج از دادگستري راه اندازي شده، ارجاع مي شود و در آنجا انواع مشاوره ها به زوجين داده مي شود و براي بازگشت آنها به زندگي و صلح و سازش ‌آنها تلاش مي شود.

اقدامات پيشگيرانه از متلاشي شدن 884 زندگي در يزد جلوگيري كرد

حيدري ادامه داد: در سال گذشته از بروز 884 طلاق به خاطر استفاده از اين روش در استان يزد جلوگيري شد كه اين آمار اگر به طلاق منجر مي شد، به طور قطع تبعات منفي بسياري براي جامعه به دنبال داشت.

وي با بيان اينكه صلح و آشتي اغلب زوج ها نيز پايدار است، تصريح كرد: بر اساس بررسي هاي انجام شده، تنها يك درصد زوج ها دوباره با مشكل مواجه شده و پرونده هاي آنها مفتوح شده است.

حيدري با بيان اينكه طرحي مشابه نيز براي جلوگيري از قصاص در حال تصويب است، عنوان كرد: گرچه قصاص حد الهي و حق اولياي دم است اما دين اسلام، بر رفعت و عطوفت اسلامي نيز تاكيد دارد بر اين اساس كارگروهي نيز در اين زمينه تشكيل خواهد شد.

ايجاد كارگروه عفو و بخشش براي جلوگيري از اجراي قصاص در آينده‌اي نزديك در يزد/ اراذل حمايت نمي شوند

رئيس كل دادگستري استان يزد ادامه داد: افرادي كه از دسته اراذل و اوباش و قداره بند باشند، به طور قطع در اين كارگروه حمايت نخواهند شد اما قتل هايي كه بر اثر يك اتفاق و بدون نقشه قبلي و يا واقعا ناخواسته صورت گرفته، در اين كارگروه مورد بررسي قرار مي‌ گيرند و تلاش مي شود با كمك اعضاي كارگروه، براي قاتل از خانواده مقتول رضايت گرفته شود.

حيدري عنوان كرد: براي اجراي اين طرح، نياز به همكاري رسانه ها به ويژه رسانه ملي بيش از گذشته وجود دارد و اميدواريم با همكاري اين قشر تاثيرگذار بتوانيم، فرهنگ بخشش و عفو را در جامعه بيش از گذشته نهادينه كنيم.

وي با بيان اينكه در مجموع در حوزه پيشگيري از وقوع جرم نياز به همراهي و تعامل و مشاركت اصحاب رسانه بسيار ضروري و لازم است، خاطرنشا نكرد: يزد از استانهايي است كه دستگاه قضا آن كمترين چالش و تنش را با اصحاب رسانه داشته و اين نقطه قوتي براي همكاري در حوزه پيشگيري از جرائم است.

لزوم ترويج فرهنگ حل اختلاف و ريش سفيدي در يزد

رئيس كل دادگستري استان يزد همچنين بيان كرد: يكي از فرهنگ هاي ديگري كه بايد با كمك اصحاب رسانه در ميان مردم يزد نهادينه شود، فرهنگ حل اختلاف و ريش سفيدي است زيرا حجم پرونده هاي تشكيل شده در دستگاه قضايي استان يزد نشان از آن دارد كه مردم براي كوچكترين مشكلات نيز به دادگاه مراجعه مي كنند و به اين مثل معروف اعتقاد بسياري دارند كه "دستي كه قاضي ببرد، خون نمي‌آيد".

وي تصريح كرد: اين ديدگاه سبب شده 70 تا 80 درصد پرونده هاي وارد شده به دستگاه قضايي استان يزد، پرونده هاي كم اهميت و داراي موضوعات و مسائل پيش پا افتاده باشند.

کد خبر 2296339

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha