به گزارش خبرنگار مهر، مسعود پورفرد در نشست نخست همایش اصول سیاست خارجی دولت اسلامی با موضوع عقلانیت و اعتدال اظهار داشت: انجمن مطالعات سیاسی حوزه علمیه در بهمن 83 توسط اساتید علوم سیاسی که دارای تحصیلات حوزوی و دانشگاهی هستند شکل گرفت و در حال حاضر 250 عضو دارد.
وی افزود: انجمن مطالعات سیاسی در حدود 5 دوره هیئت مدیره به خودش دیده که هرکدام برنامههایی داشتهاند.
نائب رئیس انجمن علمی مطالعات سیاسی حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه انجمن مطالعات سیاسی حوزه علمیه قم 150 انجمن تخصصی و 50 کارگاه تخصصی دارد گفت: این انجمن 13 گروه تخصصی دارد که فلسفه سیاسی، جامعه شناسی سیاسی، مطالعات بانوان، فقه سیاسی از آن جمله هستند.
وی با اشاره به اینکه یک نشریه علمی پژوهشی توسط این انجمن چاپ میشود ادامه داد: برگزاری جشنواره بینالمللی امام خمینی(ره) و همکاریهای علمی با دانشگاههای صنایع دفاع از اقدامات اخیر این انجمن هستند.
پور فرد اظهار کرد: ایجاد فضای گفتوگو میان اندیشمندان و صاحبنظران از اهداف این انجمن است چراکه دوره تک صدایی به پایان رسیده است.
وی تبلیغ و ترویج گفتمان چند صدایی در راستای رسیدن به وحدت فرهنگی را موضوع مهمی دانست که انجمن علمی مطالعات سیاسی حوزه علمیه قم آن را دنبال میکند.
وی افزود: در مسیر رسیدن به این اهداف لازم است تا نهادهای مردم نهاد و انجمنهای علمی و تخصصی وارد این عرصه شوند.
اهتمام به عقلانیت است از شاخصهای مهم انسانهای متعهد است
نائب رئیس انجمن علمی مطالعات سیاسی حوزه علمیه قم تصریح کرد: یکی از شاخصهای مهم انسانهای متعهد اهتمام به عقلانیت است. گاهی عقل در مورد شناخت امور دانستنی است و گاهی در مورد امور انجام دادنی پس جدایی میان عقل عملی و عقل نظری یک امر اعتباری است.
وی ادامه داد: ممکن است انسانهای متعهد گاهی فقط به عقل عملی تکیه دارند و بر اساس این نگاه ابزاری صرف میخواهند حرکت کنند. گروه دیگر هم تکیه به میراث فرهنگی اسلام دارند و عقل را به عنوان منبع استنباط میدانند.
پور فرد با اشاره به اهمیت آزاداندیشی گفت: آزاد اندیشی یکی از عوامل مهم ترویج فرهنگ است و گسترش دانش بدون آزاداندیشی امکانپذیر نیست.
نائب رئیس انجمن علمی مطالعات سیاسی حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: انسانهای آزاداندیش اجازه میدهند گفتار مخالف مطرح شود و با استنباط عقلی به آن پاسخ میدهند و تلاش میکنند فرهنگ تعاملی را جایگزین فرهنگ تقابلی کنند.
نظر شما