به گزارش خبرنگار مهر، دكتر اسكندر زند كه در اختتاميه اولين كنگره بينالمللي و سيزدهمين كنگره ژنتيك ايران سخن ميگفت، خاطرنشان كرد: لايحه ذخاير ژنتيكي امروز چهارشنبه در كميسيون فرعي دولت بررسي و براي تصويب نهايي به هيات دولت ارائه ميشود كه اميدواريم با تصويب آن گامهاي بلندي در زمينه ذخيرهسازي و بهرهبرداري از ذخاير ژنتيكي كشور برداشته شود.
وي تصريح كرد: امروزه در كشاورزي از چهار عنصر موثر در توليد استفاده ميشود كه عبارتند از كودها و سموم، مكانيزاسيون و ظرفيتهاي دانش ژنتيك. در كشور ما از كودها و سموم به حد كافي و شايد بيشتر استفاده شده و وقت آن است كه از ذخاير ژنتيكي غني كشور نيز بيش از پيش بهره بگيريم.
زند اظهار داشت: دانش ژنتيك كارآيي موثر خود را در تامين امنيت غذايي به خوبي اثبات كرده و اگر بعد از انقلاب سبز، تحولي در تامين غذا و جلوگيري از قحطي در مناطق وسيعي از جهان صورت گرفته مرهون تلاشهاي محققان ژنتيك است.
رئیس سازمان تحقیقات و آموزش و ترویج کشاورزی خاطرنشان كرد: امروز انقلاب ژنتيك در كنار انقلاب سبز و انقلاب قهوهاي در عرصه كشاورزي دنيا مطرح است و در برخي كشورها مثل تركيه بحث ذخاير ژنتيكي حتي بيش از دو نهاده اصلي كشاورزي كه آب و خاك هستند مورد توجه قرار دارند. در كشور ما به رغم وجود ذخاير ژنتيكي فراوان، مشكلات زيادي در دسترسي آسان به اين ذخاير وجود دارد كه اميدواريم زيرساختهاي لازم براي حفظ و بهرهگيري از آنها در كشور فراهم شود.
معاون وزير جهاد كشاورزي همچنين طي سخناني در نشست تخصصي چالشهاي زيست فناوري كشاورزي و تجاريسازي گياهان تراريخته كه با حضور دو تن از نمايندگان مجلس و جمع كثيري از اساتيد دانشگاهها، محققان و نمايندگان انجمنهاي علمي در سومين روز كنگره بينالمللي ژنتيك برگزار شد با تاكيد بر اين كه بخش كشاورزي بايد با حمايت دولت و كميسيون كشاورزي مجلس از وضعيت شهروند درجه 2 و 3 خارج شود، اظهار داشت: قانون ملي ايمني زيستي كه در آن بر توليد محصولات تراريخته و استفاده از مهندسي ژنتيك در بخش كشاورزي تاكيد شده يكي از مترقيترين قوانين مصوب مجلس است كه تلاش ميكنيم به بهترين نحو این قانون را اجرايي کنیم.
نظر شما