به گزارش خبرنگار مهر، رسول دیناروند ظهر چهارشنبه در نهمین گردهمایی مدیران و روسای آزمایشگاههای کنترل غذا و دارو کشور با بیان اینکه دستگاه اصلی ناظر بر سلامت و کیفیت غذا و داروی کشور آزمایشگاههای کنترل غذا و دارو هستند اظهار داشت: بخشی از امنیت غذا و دارو و بخش عمده تری از تضمین سلامت و کیفیت فرآورده های غذایی بر عهده این آزمایشگاهها است.
وی با بیان اینکه اگر این آزمایشگاهها فعالیتهای خود را به خوبی انجام دهند نتیجه آن سلامت مردم خواهد بود ادامه داد: در غیر اینصورت نتیجه این کار بیماری مردم و از بین رفتن جایگاه و شان این آزمایشگاهها خواهد بود.
رئیس سازمان غذا و داروی کشور با اشاره به نقش ویژه آزمایشگاههای کنترل کیفیت و همچنین آزمایشگاههای قطب تصریح کرد: متاسفانه ما تنها عادت کرده ایم به حرف زدن و آمار اعلام کنیم این در حالیست که در همه دنیا افراد مبتنی بر شواهد صحبت می کنند.
دیناروند با تاکید بر اینکه اگر حرفی را در مورد سلامت می زنیم باید مبتنی بر شواهد باشد عنوان کرد: آزمایشگاههای کنترل کیفیت غذا و دارو یکی از مراجعی است که شواهد را باید بگوید.
وی با اشاره به ارائه آمارهایی در رابطه ورود برنج های آلوده بیان داشت: در ایران رسم است که می گویند هرچه برنج به کشور وارد می شود آلوده است و بارها شنیده ایم که ایران بزرگترین مصرف کننده دارو در جهان است از کجا این آمارها را می آورند؟
رئیس سازمان غذا و داروی کشور با تاکید بر نظارت در حوزه عرضه محصولات ادامه داد: به طور حتم نظارت در سطح عرضه از نظارت در گلوگاه و هنگام ورود به بازار بسیار معتبرتر است.
دیناروند با بیان اینکه متاسفانه جهت گیریها در گذشته در این زمینه مفید و موثر نبوده است ادامه داد: در این راستا از آزمایشگاههای غذا و داروی کشور خواسته ایم که موضوع " پی ام اس" را راه اندازی کنند.
وی با بیان اینکه در دنیا همواره شاهد ارائه گزارش سلامت به صورت سالانه هستیم ادامه داد: این در حالیست که در کشور ایران حتی یک بار هم اقدام به تهیه چنین گزارشی نشده است.
رئیس سازمان غذا و دارو کشور با بیان اینکه در تهیه این گزارش های سلامت باید موضوعاتی از قبیل فرآورده های سالم، نگرانی های مردم در این حوزه، تبعات ایجاد شده در حوزه سلامت و ... مدنظر قرار گیرد گفت: در صورتی که اقدام به تهیه این گزارش نکنیم به واقع در حوزه سلامت به هیچ عنوان موفق نبوده ایم.
دیناروند با تاکید بر کمک گرفتن از بخش خصوصی و آزمایشگاههای همکار در حوزه سلامت مواد غذایی تصریح کرد: همچنین طی سال 93 مهم ترین استراتژی مدنظر تجهیز آزمایشگاهها، سطح بندی آزمایشگاهها و رفع کمبودهای آزمایشگاههای غذا و دارو خواهد بود.
وی با تاکید بر اینکه آزمایشگاههای غذا و دارو باید "پی ام اس" یا نظارت برعرضه محصول در بازار را طی امسال به درستی انجام دهند گفت: متاسفانه به عنوان مثال سال گذشته عمده آزمایشگاههای غذا و دارو کشور در تست برنج ناتوان عمل کردند و نتایج را دقیق اعلام نکردند.
رئیس سازمان غذا و دارو کشور همچنین بر ضرورت توسعه آزمایشگاههای همکار و مجاز در کشور تاکید کرد.
نظر شما