۸ خرداد ۱۳۹۳، ۱۰:۲۶

سرکار:

فضای مناسبی برای بهره برداری از سرمایه های فکری ایجاد نشده است/ عدم وجود حلقه واسط بین دانشگاه و صنعت

فضای مناسبی برای بهره برداری از سرمایه های فکری ایجاد نشده است/ عدم وجود حلقه واسط بین دانشگاه و صنعت

تبریز- خبرگزاری مهر: رئیس ستاد راهبردی نانو کشور گفت: فضای مناسبی برای بهره برداری، رشد و ترقی سرمایه های فکری در کشور ایجاد نشده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، سعید سرکار شامگاه چهارشنبه در نشست تخصصی نانو فناوری و صنعت در جمع صاحبان صنایع و در نمایشگاه بین المللی تبریز با بیان اینکه بین دانشگاه و صنعت حلقه واسطه ای وجود ندارد، اظهار داشت: متاسفانه بین دانشگاه و صنعت حلقه واسطه ای وجود ندارد و ایجاد شرکت های دانش بنیان می تواند رابطه صنایع و دانشگاه را برقرار کند.

وی همچنین با بیان اینکه امروزه رسوخ نانو فناوری در صنایع مشهود است، اظهار داشت: متاسفانه اقتصاد کشور ایران مبتنی بر فروش مواد خام است و ضرورت دارد که اقتصاد مبنی بر دانش بنیان را در کشور توسعه دهیم.

 رئیس ستاد راهبردی نانو کشور خاطرنشان کرد: کشورهای پیشرفته دنیا بدون پشتوانه صنعتی و مواد خام دارای اقتصاد علمی هستند.

سرکار ادامه داد: اکنون در برهه خاصی از زمان قرار داریم که تکنولوژی های نوظهوری وارد عرصه شده اند که به عنوان فناوری های نو در جامعه مطرح هستند که زمینه های فعالیت آنها ارتباط محیط با تفکر انسان هاست.

وی گفت: متاسفانه کشور ایران در زمینه های آی سی تی و بیو تکنولوژی فرصت را از دست داده است، اما در زمینه نانو تکنولوژی با یک اختلاف زمانی چند ساله وارد این علم نوظهور شده است.

 رئیس ستاد راهبردی نانو کشور با بیان این مطلب اظهار داشت: با توجه به اینکه در داخل کشور منابع انسانی توانمندی وجود ندارد، استفاده از فناوری های نوظهور می تواند فرصت بسیار مهمی برای کشور  باشد.

سرکار ادامه داد: اقتصاد دانش بنیان مبتنی بر محصولات دانش بنیان است.

وی تغییر نگرش در دانشگاه ها را ضروری دانست و افزود: هدف از پژوهش در دانشگاه ها نباید تولید مقالات باشد بلکه مقاله باید محصول پژوهش باشد تا بتوان از آن در زمینه های مختلف استفاده کرد.

رئیس ستاد راهبردی نانو کشور با بیان این مطلب ابراز داشت: بنیه علمی کشور در دنیا در سطح بسیار مطلوبی قرار دارد و امیدواریم در دانشگاه ها به جای تولید مقاله به توسعه علم پرداخته شود.  

سرکار با بیان اینکه صنعت باید ریشه و بنیه داشته باشد، اظهار داشت: در کشور ما به جای صنعت فقط کارخانه وجود دارد که محصولی در آنجا تولید نمی شود بلکه محصولات وارداتی را با تغییرات جزئی به بازار عرضه می کنند.

وی ادامه داد: صنعت برای اینکه توان رقابت خود را در دنیا حفظ کند، نیازمند همکاری با دانشگاه است، اما متاسفانه در کشور ما صنایع و دانشگاه ها با اهداف جداگانه و مستقل تشکیل می شوند.

رئیس ستاد راهبردی نانو کشور اضافه کرد: ارتقاء کیفیت در صنایع موجود حفظ بازارهاست و تولید صنعت و ارتقای کیفیت از اهداف مهم شرکت های دانش بنیان است.

سرکار خاطرنشان کرد: در حال حاضر نانو تکنولوژی و فناوری های نو در هشت صنعت کشور مورد استفاده قرار می گیرد.

وی با اشاره به رتبه ایران در زمینه نانو تکنولوژی در دنیا افزود: کشور ایران در زمینه نانوتکنولوژی یکی از 10 کشور برتر دنیا محسوب می شود و رتبه هفتم را دراین خصوص داراست.

سرکار در پایان این نشست گفت: متاسفانه ایجاد شرکت های دانش بنیان در کشور از اهمیت خاصی برخوردار نیست و ضرورت دارد که با ایجاد زمینه های تشویقی برای اساتید دانشگاه ها این شرکت ها ایجاد شود.  

کد خبر 2300956

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha