۹ خرداد ۱۳۹۳، ۹:۳۳

در همايش بعثت نماد وحدت و رحمت بررسی شد؛

افراط گرايي تيغ دو دمي كه شيعه و سني را متأثر مي كند/اسلام با هيچ ديني سر جنگ ندارد

افراط گرايي تيغ دو دمي كه شيعه و سني را متأثر مي كند/اسلام با هيچ ديني سر جنگ ندارد

مشهد- خبرگزاري مهر: همايش بعثت نماد وحدت و رحمت به مناسبت عيد مبعث و برانگيخته شدن پيامبر عظيم الشأن اسلام جهت هدايت بشريت با حضور علمای شیعه و سنی در مشهد برگزار شد و کارشناسان فرق و مذاهب در این همایش بر ايجاد گفتمان هاي مشترك ميان شيعه و سني و اعتدال گرايي تاکید کردند.

به گزارش خبرنگار مهر، همايش بعثت نماد وحدت و رحمت در مشهد با حضور علما و فضلاي شيعه و اهل سنت مناطق تلفيقي، ائمه جمعه و فرمانداران مناطق تلفيقي و استاندار خراسان رضوي و جمعي از اساتيد برجسته كشوري برگزار شد.

این همايش با سخنرانی و حضور حجت الاسلام محمود مرويان حسيني مدير كل تبليغات اسلامي خراسان رضوي، آيت الله شيخ جواد مروي عضو فقهاي جامعه مدرسان حوزه علميه قم، مولوي اسحاق مدني عضو مجمع جهاني تقريب مذاهب اسلامي، جدي كارشناس ارشد علوم استراتژيك برگزار شد.

تقریب بین مذاهب یک فرآیند جاری در خراسان رضوی است

 مدير كل تبليغات اسلامي خراسان رضوي با تبيين اهداف برگزاری اين همايش گفت:‌ این همايش نماد وحدت بين علماي اسلام و تقريب بين مذاهب است كه تبديل به يك فرايند جاري در  خراسان رضوي شده است.

حجت الاسلام محمود مرويان با اشاره به اينكه پيامبر ما هزار و 423 سال پيش در سرزمين و در ميان مردمي برانگيخته شد كه اخلاق جاهلي و غيرانساني و چپاول خوي متعارف آنان شده بود؛ افزود:‌ در آن زماني كه از مهر و شفقت خبري نبود و كمالات انساني و فضيلت معنايي نداشت پيامبر ما با اخلاق خوش و سعه صدر مردم را به حكمت و اخلاق و معنويت دعوت مي كرد.

وي با بيان اينكه حضرت محمد(ص) مردم را به عقلانيت و منطق فرا مي خواند گفت:‌ پيامبر آن جامعه اي را كه گرد خشونت و دوري از اخلاق بر آن پاشيده بودند احياء و زنده و از بين آن انسان ها مردماني فرهيخته تربيت كرد.

وي با اشاره به اينكه پيامبر اسلام (ص) پيكره جامعه آن زمان را تطهير كرد ادامه داد:‌ آن حضرت قبيله گرايي، نژاد پرستي و بدوي گري جاهلانه را با اخلاق كريمانه تبديل كرد.

مدير كل تبليغات اسلامي خراسان رضوي با بيان اينكه بعثت پيامبر اسلام (ص) پايه اوج و رشد جامعه آن زمان عربستان بود گفت:‌ امام خميني (ره) نيز با انقلاب خود كه همانند يك بعثت بود مردم سراسر جهان را به خدا فراخواند.

 وي با اشاره به اينكه امام خميني (ره) مسلمانان جهان را با يكديگر متحد كرد و به آنان عزت بخشيد افزود:‌ امام با وجودي كه در كشوري حكومت مي كرد كه مذهب شيعه داشت ولي هيچگاه مردم را به يك جانبه گرايي مذهبي دعوت نكرد.

وحدت به عنوان يك سرمايه بزرگ ديني

حجت الاسلام مرويان حسيني با بيان اينكه امام همواره به يكپارچگي جهان اسلام و وحدت ميان شيعه و سني تأكيد داشت ادامه داد:‌ در دوران هشت سال جنگ تحميلي شيعه و سني در كنار يكديگر و در جبهه هاي حق عليه باطل خونشان در هم آميخته شد تا پرچم جمهوري اسلامي ايران همواره بر افراشته باقي بماند.

وي با اشاره به اينكه وحدت ميراث پيامبر اسلام، اهل بيت (س) و صحابه وفادار رسول الله (ص) است افزود:‌ وحدت به عنوان يك سرمايه بزرگ ديني و اجتماعي بايد همواره پاس نگه داشته شود زيرا اين سرمايه عظيم باعث رشد همه جانبه انسان ها و اخوت و مودت بين آنان مي شود.

مدير كل تبليغات خراسان رضوي با بيان اينكه وحدت يك استراتژي اساسي، راهبرد اسلام و مسيري است كه صحابه مكرم رسول الله (ص) و عالمان شيعه و سني پيش روي ما قرار دادند ادامه داد:‌ اين مهم ترين دليلي است كه باعث شده استكبار جهاني با امت اسلام سر ناسازگاري داشته باشد.

وي با اشاره به اينكه جريانات تكفيري توطئه اي از سوي استكبار براي زمين گير كردن اسلام و مسلمانان است افزود:‌ اين وظيفه و رسالت عالمان بزرگ است كه انديشه وحدت بين مذاهب اسلامي و تقريب ميان مسلمانان را بيش از بيش مستحكم كنند.

حجت الاسلام مرويان با بيان اينكه شيعه و سني در طول ساليان متمادي در مناطق تلفيقي با يكديگر در تعاملات اجتماعي همراه بودند گفت:‌ استكبار جهاني اين را نمي خواهد و به همين دليل جريان تكفير را در برابر جريان وحدت و تقريب قرار داد.

مدير كل تبليغات اسلامي خراسان رضوي با اشاره به بيانات مقام معظم رهبري ادامه داد:‌ ايشان همواره تأكيد دارند كه علماي شيعه و سني بايد با انديشه هاي والاي خود وحدت و تقريب را بين مردم توسعه داده و تبديل به يك گفتمان مذهبي و فرهنگي كنند.

اسلام با هيچ ديني سر جنگ ندارد

همچنين در اين همايش كارشناس ارشد علوم استراتژيك با بيان اينكه در تلقي عمومي امنيت يعني نبود ترس نسبت به منابع، ارزش ها و عدم تعرض به حيثيت، مال، جان و ناموس مردم گفت:‌ يك بخش از توليد كنندگان امنيت مردم، بخش ديگر حاكمان و گروه سوم نخبگان، بزرگان و گروه هاي مرجع در يك جامعه هستند.

جدي با اشاره به اينكه علما و روحانيون يكي از مؤثرترين گرو هاي مرجع در جامعه هستند افزود:‌ در توليد امنيت فكر و انديشه هايي كه توسط علما و روحانيون به مردم ابلاغ مي شود نقشي اساسي دارد.

وي با بيان اينكه در بعد فردي هدايت عمومي افراد جامعه به سمت رشد، تعالي و كمال از وظايف علما و روحانيون است ادامه داد:‌ در بعد اجتماعي اين گروه وظيفه سنگين تري را به عهده دارند كه آن ساختن جامعه اي است كه مد نظر اسلام است.

اتحاد مسلمانان بزرگترين خطر براي استكبار جهاني

وي با اشاره به اينكه حكومت نبوي يك جامعه الگوي وحدت براي مسلمانان بود افزود:‌ اتحاد مسلمانان بزرگترين خطر براي استكبار جهاني است.

كارشناس ارشد علوم استراتژيك با بيان اينكه دشمن اتحاد و وحدت مسلمانان را هدف قرار داده است گفت: تا زماني كه مسلمانان متفرق بوده و با يكديگر سازگاري نداشته باشند، بدون وزن و اثر هستند.

وي با اشاره به اينكه اسلام با هيچ ديني سر جنگ ندارد افزود:‌ بحث مربوط به استراتژي جريان صليبي كه اسلام را عنوان دشمن مسيحيت به دنيا معرفي كرده از تفكرات صهيونيست نشأت گرفته و به دنبال از بين بردن اسلام است.

جدي با بيان اينكه اسلام با ظرفيت هاي فوق العاده خود مي تواند استكبار، استثمار و استبداد را در جهان ريشه كن كند؛ گفت: راهكار استعمار آمريكا و انگليس براي اين امر اين است كه با به وجود آوردن يك جنگ درون ديني و تفرقه در بين شيعه و سني نگذارند اسلام به يك قدرت واحد تبديل شود.

وي افزود:‌ مشروعيت بخشيدن به گروه هاي افراطي همچون طالبان و القاعده، بخشي از نقشه دشمنان اسلام و براي اين است كه جبهه اتحاد مسلمانان را در مقابل قدرت هاي پوشالي غرب در هم بشكنند.

وي با اشاره به جنگ هاي دروني افغانستان و پاكستان گفت:‌ اين درگيري ها و ايجاد يك جبهه تكفيري فقط با هدف از بين بردن اسلام در اين كشورها ايجاد شده است.

ايجاد جنگ هاي فرقه اي و مذهبي برای حفظ منافع صهيونيست هاست

كارشناس ارشد علوم استراتژيك با بيان اينكه حفظ منافع صهيونيست از مهم ترين خواسته هاي آمريكا است افزود:‌ ايجاد جنگ هاي فرقه اي و مذهبي در لبنان و فلسطين نيز به همين دليل است.

وي با اشاره به اينكه جهان استكبار سعي مي كند جريان تكفيري را به اهل تسنن نسبت بدهد گفت:‌ هوشياري علماي اهل سنت و اقدام به موقع آنان در تقبيح اين جريان و اعلام برائت از آنان باعث شكست نقشه دشمنان اسلام شده است.

افراط گرايي تيغ دو دمي است كه شيعه و سني را متأثر مي كند

وي با بيان اينكه افراط گرايي تيغ دو دمي است كه شيعه و سني را متأثر مي كند افزود:‌ بيداري اسلامي ظرفيت قابل توجهي است كه مانع از رسيدن استكبار به مقاصد شوم خود مي شود.

جدي با بيان اينكه استكبار سعي كرده كه تصوير خشني از اسلام به جهانيان معرفي كند گفت:‌ بيشتر شبكه هاي ماهواره اي با ماهيت ضد فرهنگي به دنبال تخريب اسلام هستند.

وي افزود:‌ آن چيزي كه امنيت جامعه ما را به خطر مي اندازد نشانه رفتن و تهاجم به بنيادي ترين ارزش هاي اسلام ،رواج مسائل غير اخلاقي در بدترين شكل آن و توهين به مقدسات اسلام و شيعه است كه در دستور كار اين شبكه ها قرار دارد.

وي با بيان اينكه امنيت مقدمه ايجاد توسعه است گفت:‌ ايجاد گفتمان هاي مشترك ميان فضاي فكري شيعه و سني اعتدال گرايي و دامن نزدن به اختلافات مذهبي زمينه ايجاد امنيت را در جامعه فراهم مي كند.

اين همايش به منظور ايجاد وحدت و بهره گيري از ظرفيت عظيم شخصيت پيامبر عظيم الشأن اسلام و مقابله با جريان هاي تكفيري و استمرار بيداري اسلامي برگزار شد.

کد خبر 2301293

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha