به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر"، يكي از ضعفها و مشكلاتي كه از سوي كارشناسان و صاحبنظران به عنوان ضعفي مهم در عرصه فعاليتهاي قرآني مطرح مي شود عدم برنامه ريزي مناسب در اين زمينه است .
كارشناسان و فعالان اين عرصه اعتقاد دارند در شرايطي كه متولي مشخص و واحد، با برنامه ريزي دقيق و كارشناسانه، بر فعاليتهاي اين عرصه نظارت ندارد، ضعفهاي بسياري را در اين زمينه شاهد خواهيم بود چرا كه نهادها و مراكز مختلف به طور پراكنده فعاليتهايي را خواهند داشت كه البته بسياري از آنها غير كارشناسانه بوده، تأثيرگذاري مثبتي نيز در امر آموزش اصولي ، دقيق و سازنده قرآن كريم نخواهد داشت :
حجت الاسلام هاشم زاده هريسي: ضعف اصلي فعاليتهاي قرآني عدم برنامه ريزي مناسب با نظارت متولي خاص است
حجت الاسلام هاشم هاشم زاده هريسي ، قرآن پژوه و نماينده مجلس خبرگان رهبري با تأكيد بر ضرورت وجود يك نهاد خاص براي آموزش قرآن كريم گفت: تا زماني كه آموزش قرآن به شكل متمركز و تحت نظارت يك واحد مسئول برنامه ريزي نشود، آموزش به صورت سليقه اي انجام مي گيرد و در اين شكل آموزش ، نتايج مطلوب به دست نخواهد آمد چرا كه به نيازهاي جامعه و اولويتها توجه نشده است .
آموزش لفظي تنها مقدمه اي براي آموزش مفاهيم قرآن كريم است |
هاشم زاده عدم توازن آموزش لفظي و آموزش مفاهيم را مشكل دوم در اين عرصه عنوان كرد و گفت: آموزش لفظي تنها مقدمه اي براي آموزش مفاهيم است و مي تواند تأثيرات مثبتي در درك و دريافت مفاهيم داشته باشد، اما متأسفانه امروز شاهد هستيم كه تنها به آموزش لفظ در قالب روخواني و حفظ اكتفا مي شود. در واقع از آنجا كه آموزش لفظ براي اساتيد آسانتر است تنها به اين آموزش مي پردازند، حال آنكه هدف اصلي درك مفاهيم قرآن است و اين درك نياز به منابع جامع و اطلاعات غني دارد.
از ديگر ضعفهايي كه از سوي كارشناسان و قرآن پژوهان در گفتگوهاي اختصاصي با "مهر" مطرح شده است، نبود يك برنامه جامع براي نحوه آموزش قرآن كريم است .
اين گروه اعتقاد دارند فقدان اين برنامه، موجب شده است فعاليتهاي سليقه اي در اين راستا گسترش يافته و هركس به فراخور خود، در امر آموزش فعاليتهاي پراكنده اي داشته باشد، در صورتيكه با تدوين برنامه اي جامع و عملي و همچنين ملزم كردن تمام نهادهاي آموزش قرآن كريم به فعاليتهاي منسجم، مطابق با برنامه فوق، ارتقاي سطح آموزش، انسجام و هماهنگي در فعاليتها را شاهد خواهيم بود.
كارشناس قرآن در دفتر تأليف كتب درسي: نبود مباني جامع آموزشي مهمترين چالش در زمينه آموزش قرآن است
رضا نباتي كارشناس قرآن در دفتر برنامه ريزي و تأليف كتب درسي آموزش و پرورش، با تأكيد بر نقش مؤثر آموزش و پرورش در اين عرصه با اشاره به اينكه آموزش و پرورش مسئوليت خود را در اين زمينه درست انجام نداده است، گفت: در اين نهاد هيچ نظارت و پشتيباني تعريف شده اي وجود ندارد، مدارس و معلمان به هرشكل سليقه اي تدريس مي كنند، در اين ميان مديران مدارس كه مي توانند بهترين ناظران عرصه آموزش قرآن باشند مديريت لازم در زمينه آموزش و پرورش را اعمال نمي كنند .
كارشناس قرآن در دفتر برنامه ريزي و تأليف كتب درسي آموزش و پرورش در ادامه به آموزش و ارتقاي منابع انساني در اين زمينه تأكيد كرد و گفت: در وضعيت فعلي تنها كميت آموزش نيروهاي انساني و تربيت معلمان در عرصه قرآن افزايش يافته است اما به كيفيت اين آموزش توجهي نشده است، اين امر مسئله آموزش را دچار مخاطره كرده است، در اين راستا نياز به يك وحدت رويه در سيستم آموزشي در حيطه قرآن الزامي بشدت احساس مي شود.
نباتي به نظام تعليم و تربيت اشاره كرد و گفت : اين نظام بايد به اين مسئله توجه كند كه ما اگر بخواهيم مشكل قرآن آموزي كشور را از ميان برداريم بايد دست به اقداماتي بزنيم كه افراد نياز به قرآن را احساس كنند، توده مردم به قرآن علاقه دارند اما بهره آنها از اين نعمت بسيار اندك است، دليل اين امر آن است كه تعاريف نظري جامعي در اين زمينه وجود ندارد ومتوليان آموزش تنها به حفظ و قرائت قرآن توجه دارند، در حاليكه اگر افراد مفاهيم قرآني را درك كنند تأثير بيشتري از آن مي پذيرند و به آن احساس نياز بيشتري خواهند داشت .
حجت الاسلام موسوي هوايي : نظامهاي آموزشي در راستاي آموزش قرآن كريم عملكرد بسيار ضعيفي دارند
حجت الاسلام سيد جواد موسوي هوايي معاون پژوهشي و آموزشي سازمان تبليغات اسلامي گفت: براي موفقيت و طي طريق سعادت، بايد قرآن كريم سرلوحه زندگي تمام انسانهاي مسلمان قرار گيرد كه البته نكته مهم در اين زمينه ، درك مناسب از مفاهيم قرآني است .
حجت الاسلام موسوي هوايي سيستم آموزشي را عاملي بسيار تعيين كننده و تأثيرگذار براي رسيدن به اين جايگاه معرفي كرد و گفت : بايد زمينه انس با قرآن را از اوان كودكي آغاز كرد، در واقع مراكز آموزشي بايد قرآن را با جان و روح كودكان كه آينده سازان جامعه هستند، عجين كنند .
حجت الاسلام موسوي هوايي با اعلام اينكه در مقاطعي خاص، چون دانشگاه قرآن، از ميان دروس آموزشي حذف مي شود، اين مسئله را يكي از ضعفهاي بزرگ فعلي اعلام كرد و يادآورشد : مربيان و مسئولان بايد توجه داشته باشند كه بحث در مورد مسائل مختلف قرآن كريم، درك مفاهيم آن را بسيار ساده تر خواهد كرد.
حجت الاسلام ايازي : تدوين نظام آموزشي مشخص راهكاري براي رفع برخي از مشكلات امروز است
حجت الاسلام سيد محمد علي ايازي قرآن پژوه و محقق نبود يك نظام مشخص و مدون در زمينه آموزش قرآن را يكي از بزرگترين مشكلات اين عرصه عنوان كرد و گفت: تاكنون تمام فعاليتهاي آموزشي قرآن كريم، تنها با تكيه بر تجربه و به شكل سليقه اي انجام شده است و به همين دليل از انسجام و هماهنگي لازم برخوردار نيست .
حجت الاسلام ايازي تأكيد كرد: تدوين يك نظام آموزشي مشخص و تأئيد شده، هماهنگي در عرصه آموزش قرآن كريم را ايجاد كرده و موجب مي شود تا تمام دستگاهها و نهادهايي كه براي آموزش قرآن فعاليتهايي دارند، از اين نظام تبعيت كرده، فعاليتهاي آنها ارزشي، مثبت و مؤثر باشد.
وي استفاده از خط عثمان طه براي چاپ قرآن را مشكل ديگري عنوان كرد و گفت: شكل نگارش اين خط با قرائت آن تفاوت دارد، به همين دليل چنين خطي، قرائت قرآن را براي نوآموزان بسيار مشكل كرده و در بسياري موارد دلزدگي را ايجاد مي كند، بي ترديد چنين نتيجه اي مطلوب نبوده، بايد براي رفع آن، اقدامات لازم انجام شوند.
حجت الاسلام ايازي پيشنهاد كرد شورايي از متخصصان قرآن تشيكل شده، با سياستهاي مشخص و با تكيه بر تجربه فعالان عرصه آموزش قرآن كريم، نظام آموزشي مشخصي تدوين و در اختيار مراكز آموزشي قرار گيرد.
كارشناسان اين عرصه اعتقاد دارند علاوه بر موارد فوق، فعاليتهاي قرآني با مشكل ديگري هم مواجه هستند و آن عدم استفاده و بهره گيري از ابزارهاي روز براي آموزش مؤثر و ماندگار است.
اين گروه مي گويند بايد براي جلب و جذب هر چه بيشتر مخاطب و همچنين تأثيرگذاري مناسب، به موازات پيشرفتها و نيازهاي روز پيش رفته، از ابزار و امكانات امروز براي آموزش بهتر قرآن كريم بهره گرفت:
پورمعين: عدم استفاده از علوم و فناوري روز بزرگترين ضعف براي آموزش قرآن كريم است
محمد رضا پورمعين رئيس فرهنگسراي قرآن اظهار داشت : نداشتن تكنيك آموزشي مناسب بزرگترين ضعف در زمينه آموزش قرآن كريم است، متأسفانه در كشور لوازم و تجهيزات آموزشي مرتبط با قرآن كريم ناچيز هستند و در راستاي ارتقاي كمي و كيفي اين بخش نيز فعاليتهاي محدودي صورت مي گيرند.
وي در ادامه افزود : انجام فعاليتهاي آموزشي با سه هدف دانش افزايي اطلاع رساني و رفع نياز معرفتي صورت مي گيرد. فعاليتهاي آموزشي قرآن همواره در بعد اول و سوم خالي از عيوب جدي و اشكالات اساسي هستند اما آنچه طي چند سال گذشته در زمينه آموزشهاي علمي، فرهنگي، هنري و حتي صنعتي صورت مي گيرد نشان از ضعف اساتيد در بهره گيري از اين تكنيكها و روشهاي روز دارد.
رئيس فرهنگسراي قرآن با تأكيد بر اينكه نبود و يا كمبود وسائل آموزشي، ضعف بزرگي براي دستگاهها و نهادهاي آموزش قرآن كريم محسوب مي شود و نتايج فعاليتها را با ضعفهاي بسيار مواجه مي كند، گفت: بايد به توليدكنندگان و توزيع كنندگان علم در رابطه با آموزش قرآن اين هشدار را بدهيم كه امروزه استفاده از تكنيكهاي جديد سمعي وبصري، هنري، علمي و لابراتوارهاي تخصصي فونتيك NLP و مهارتهاي آموزشي امري اجتناب ناپذير است.
پورمعين با اعلام اينكه عليرغم تمام پيشرفتهاي علمي صورت گرفته، در آموزش قرآن هنوز از روشهاي سنتي و قديمي استفاده مي شود، گفت : اين در حاليست كه سواد قرآني بنا به نظر دفتر برنامه ريزي تأليف كتب و كارشناسان سازمان دارالقرآن كريم از رشد چشم گيري برخوردار نيست.
رئيس فرهنگسراي قرآن گفت: با توجه به رويكرد بسيار خوب رايج در حوزه دين و قرآن آموزي، شايسته است طي تدابير جدي در حوزه آموزش اعم از اساتيد، مربيان، قاريان و مراكزي كه به امر مقدس آموزش اهتمام دارند بازنگري و بازآموزي نمايند تا قرآن آموزان نيز از ابزارها و تكنيكهاي آموزشي بهره مند شوند و به ديگران نيز منتقل كنند.
منابع آموزشي از ديگر مشكلات اين عرصه است ، فعالان عرصه آموزش قرآن كريم منبعي جامع، كامل و تأئيد شده را براي استفاده به منظور آموزش عمومي در اختيار ندارند و همين امر موجب شده، هر كس از منبعي خاص كه در دسترس دارد استفاده كند، درچنين شرايطي علاوه بر پراكندگي فعاليتها، سطح آموزش نيز نزول يافته و نمي تواند از استانداردهاي مطلوب و شايسته برخوردار باشد:
عضو هيت علمي مركز جهاني علوم اسلامي: برخي از منابع قرآني بسيار ضعيف هستند
محمد جواد اسكندرلو عضو هيئت علمي مركز جهاني علوم اسلامي گفت : در برخي از منابعي كه به عنوان كتابهاي درسي در مقاطعي چون دانشگاه مورد استفاده قرار مي گيرند، ضعفها و حتي اشكالات بسياري وجود دارند كه بايد مسئولان امر، در راستاي رفع آنها اقدامات لازم را داشته باشند .
وي با اشاره به اينكه برخي از منابع اصلي قرآني براي كنكور و دانشگاه با مواضع تشيع و برداشتهاي علماي شيعه، اختلاف دارد، بر ضرورت توجه به اين اشكالات تأكيد كرد و گفت : شك نيست كه وجود چنين اختلافاتي در چنين منابعي، تأثيرات جبران ناپذيري را در پي خواهد داشت .
عضو هيئت علمي مركز جهاني علوم اسلامي در ادامه بر ضرورت بازنگري كتابهاي آموزشي تأكيد كرد و يادآورشد : در چنين شرايطي جايگزين كردن كتابهاي تأئيد شده يكي از راهكارهاي بسيار مناسب براي رفع نواقص و ضعفهاي موجود است.
اسكندرلو سرعت در پرداختن به اين موضوع را ضروري اعلام و تصريح كرد: چنانچه در اين زمينه اقدامات اساسي، در اسرع وقت صورت نگيرند، نتايجي كه از تدريس و پرداختن به منابع ضعيف، ناقص و اشتباه ايجاد خواهند شد، در بسياري موارد جبران ناپذير و مخرب هستند.
علاوه بر مشكلات و ضعفهايي كه عنوان شد، آموزش قرآن كريم با مشكلات ديگري نيز مواجه است؛ عدم استفاده از رسم الخط ساده، عدم توجه به مباني و مفاهيم قرآن، عدم تمركز فعاليتها و فعاليت بسيار ضعيف آموزش و پرورش، عليرغم تأثيرگذاري بالايي كه مي توانند داشته باشد، از ديگر ضعفها و مشكلات عرصه آموزش قرآن كريم هستند :
حجت الاسلام جعفري نيا : عدم استفاده از رسم الخط ساده بزرگترين مشكل قرآنهاي امروز است
يعقوب جعفري نيا مؤلف تفسير كوثر و از فعالان عرصه قرآن، گفت : يكي از بزرگترين مشكلاتي كه در حال حاضر در عرصه قرآن وجود دارد و اين ضعف ضعفهاي بسياري در روخواني و روانخواني قرآن كريم را در پي دارد، بهره گيري و استفاده از رسم الخط عثمان طه است.
وي با اشاره به اينكه اغلب مؤسسات آموزشي اين خط را براي آموزش نوآموزان انتخاب مي كنند، دشواري رسم الخط فوق را يادآورشد و گفت : اين انتخاب موجب مي شود، قرآن آموز در خواندن كلمات و عبارات با مشكل مواجه شده ، امكان روخواني و روانخواني قرآن كريم را از دست بدهد.
علاقه به قرائت قرآن ريشه در فطرت مسلمانان دارد و چنانچه قرآنها به شكلي مناسب چاپ و منتشر شوند، افراد بسياري از بركات معنوي آن بهره مند خواهند شد |
مؤلف "تفسير كوثر" در ادامه با اشاره به اينكه در زمينه آموزش قرآن همواره ارگانها و مراكز مختلفي چون: آموزش و پرورش، دارالقرآن، اوقاف، هيئتها و سازمان تبليغات اسلامي مسئول و فعال بوده اند ، گفت : عليرغم اينكه دستگاههاي فوق در اين زمينه فعاليتهاي مثبت و ارزنده اي داشته اند، اما شكي نيست كه اگر آموزش قرآن كريم ، تحت نظارت يك واحد مشخص انجام شود، نتايج بهتر و مطلوبتري حاصل خواهند شد.
حجت الاسلام جعفري نيا تصريح كرد: عدم استفاده از خط عثمان طه كه خطي قديمي و بسيار مشكل است، يكي از راههاي تقويت ميل به خواندن قرآن كريم در گروههاي مختلف جامعه است و البته فعال شدن يك دستگاه واحد به عنوان متولي نيز در اين زمينه بسيار تأثيرگذار خواهد بود.
امينيان : درك معاني و مفاهيم قرآني در آموزشهاي امروز كمتر مورد توجه است
كرم خدا امينيان قرآن پژوه اظهار داشت : فعاليتهاي آموزشي قرآن كريم، بايد از اوان كودكي و دوران ابتدايي مدرسه آغاز شود تا تأثيرگذاري مناسب را در فرد داشته و اثرات آن ماندگار باشند.
وي با تأكيد بر اينكه در اين دوره نبايد كودك را تنها به حفظ كردن صرف آيات و سوره هاي قرآن كريم تشويق و ترغيب كرد، گفت : آموزش قرآن به كودكان بايد به شيوه اي باشد كه كودك علاوه بر آشنايي دقيق با الفاظ و تلفظ كلمات عربي كتاب آسماني، به درك مفاهيم نيز دست يافته و اين درك و آگاهي به زندگي بهتر وي كمك كند.
اين قرآن پژوه با اشاره به اينكه خواندن قرآن از ثواب بسياري برخوردار است، درك معاني و مفاهيم قرآني را مهمترين هدف از قرائت قرآن عنوان كرد و گفت: بايد با برنامه ريزي هاي دقيق و كاربردي، زمينه كسب اطلاعات دقيق از اين كتاب آسماني براي همه فراهم شود كه مهمترين راهكار براي رسيدن به اين مرحله، ارائه آموزشهاي دقيق و صحيح از سنين كودكي است.
امينيان تأكيد كرد: مراكز آموزشي كشور بايد توجه داشته باشند كه آموزش شتاب زده و حفظ آيات و سوره هاي قرآن كريم به تنهايي مفيد واقع نمي شود، بلكه بايد با آموزش تدريجي و گام به گام، آموزشي همراه با درك مفاهيم به كودكان ارائه شود تا نتيجه اين درك و دريافت را در زندگي فردي و اجتماعي گروههاي مختلف جامعه شاهد باشيم.
دكتر رضايي : مباحث زيربنايي قرآن كريم كمتر مورد توجه قرار مي گيرند
دكتر محمد علي رضايي مدير گروه قرآن پژوهي پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي، مديريت را يكي از مشكلات مهم و حساس اين عرصه اعلام كرد و گفت: در حال حاضر، مديريت واحدي كه فعاليتهاي قرآني را ساماندهي و مديريت كند، وجود ندارد و بي ترديد اين امر عدم تمركز و انسجام در فعاليتهاي اين عرصه را به دنبال خواهد داشت.
مدير گروه قرآن پژوهي پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي عدم پرداخت پژوهشگران به مباحث قرآن پژوهي در عرصه جديد را مشكلي ديگر براي فعاليتهاي قرآني اعلام كرد و افزود: پژهشگران امروز كمتر به مباحثي چون: هرمونتيك، قرآن و علوم جديد، علوم تجربي قرآن، زبان قرآن، مباحث روانشناسي تفسير و قواعد تفسير مي پردازند و اين امر موجب مي شود پژوهشهاي انجام شده، در دنياي امروز كمتر جنبه كاربردي داشته باشند.
وي در اين مورد با اشاره به اينكه متأسفانه امروز به مباحثي چون صوت و لحن، بسيار پرداخته مي شود و حتي رسانه هاي تصويري وشنيداري نيز به اين بخش، توجه خاصي دارند ، تأكيد كرد : در كنار فعاليتهايي كه در راستاي مباحث روبنايي انجام مي شوند، پژهشگران از اقدامات عميق گريزان هستند و در اين زمينه فعاليتهاي بسيار ضعيفي صورت گرفته اند كه نياز به بازنگري در اين زمينه بسيار ضروري است .
دكتر پور حسن : فعاليتهاي قرآني كشور از تمركز مناسب برخوردار نيستند
دكتر قاسم پورحسن، استاديار دانشگاه علامه طباطبايي با تأكيد بر اينكه، براي فعاليت مناسب و تأثيرگذار، نيازسنجي و انسجام در فعاليتها، ضرورتي انكارناپذير هستند، گفت: بي شك بايد مركزي واحد، در راستاي مطالعه نيازهاي عمومي اقشار مختلف جامعه و هدايت فعاليت بخشهاي متعدد و پراكنده قرآني ، اقدام كند .
دكتر پورحسن وجود اين مركز را راهكاري براي هدفمند كردن فعاليتهاي قرآني نهادهاي مختلف اعلام كرد و گفت : در حال حاضر مراكز بسياري در استانهاي كشور، بويژه قم و تهران ، پژوهشهاي متعدد قرآني را انجام مي دهند، اما از آنجا كه اين پژوهشها بدون هدف و برنامه ريزي انجام مي شود كارآمد نيستند، ضمن اينكه در اين ميان كارهاي تكراري بسياري نيز انجام مي شوند كه جز صرف هزينه و بكه ارگرفتن بيهوده نيروهاي انساني، نتيجه ديگري ندارند.
وي با اشاره به اينكه دانشكده الهيات ، به عنوان يك نهاد دولتي، مي تواند گروه قرآني تشكيل و با اعتبارات مشخص براي ساماندهي و هدفمند كردن فعاليتهاي قرآني اقدام كند ، گفت : در صورتيكه نهاد و يا مركزي مشخص، مسئوليت برنامه ريزي فعاليتهاي قرآني را بر عهده داشته باشد، نيازهاي افراد و جامعه، مطابق روز بخوبي سنجيده و ارزيابي شده، با توجه به آنها مباحث قرآني و پژوهشهاي مختلف انجام مي شوند.
حاجي شريف: آموزش و پرورش براي آموزش قرآن فعاليت بسيار ضعيفي دارد
احمد حاجي شريف معاون آموزش و پژوهش سازمان دارالقرآن الكريم اظهار داشت : در عرصه فعاليتهاي قرآني آنچه بيش از هر چيزمسئله ساز بوده و ضعفهاي بسياري را در پي دارد، نبود يك دستگاه هماهنگ كننده است .
وي با اشاره به اينكه انجام فعاليتهاي متعدد و متنوع، به صورت موازي ضرورتي است تا ايجاد شرايطي براي اداي حق مطلب در شاخه هاي مختلف را موجب شود، گفت : در اين ميان آنچه ضعف محسوب شده و موجب مي شود اين فعاليتها ضعيف، ناكارآمد و در برخي موارد مضر موجود باشند، عدم هماهنگي بين دستگاههاي مختلف براي انجام اين برنامه ها است.
آموزش و پرورش در رأس نهادهاي مسئول براي آموزش قرآن كريم است كه متأسفانه ساعات بسيار محدود و غير مفيدي را به اين درس اختصاص داده است |
در نهايت كارشناسان و فعالان عرصه قرآن كريم تأسيس نهادي مستقل به منظور ساماندهي فعاليتهاي قرآني را بهترين راه براي رفع ضعفها و مشكلات فعلي اعلام كردند:
زكي لو : تأسيس نهادي مستقل براي ايجاد انسجام در فعاليتهاي قرآن ضروري است
مجيد زكي لو مدير كل آموزش و پژوهش سازمان دارالقران الكريم تأكيد كرد : مهمترين و بزرگترين مشكلي كه در حال حاضر، در عرصه فعاليتهاي قرآني وجود دارد، نبود يك متولي مشخص قرآني در نظام جمهوري اسلامي است.
مدير كل آموزش و پژوهش سازمان دارالقرآن الكريم با اشاره به اينكه در جمهوري اسلامي ايران بايد وزارتخانه اي با عنوان "وزارت قرآن " تأسيس و فعال شود، گفت : جاي چنين وزارتخانه اي در كشور بسيار خالي است كه بايد با ديدي ارزشي چنين نهادي راه اندازي شود.
زكي لو ، افزود: يك نهاد رسمي مي تواند بخوبي، فعاليتهاي پراكنده و متعدد كشور را ساماندهي كرده و نابساماني هايي را كه امروز شاهد آن هستيم برطرف كند .
مدير كل آموزش و پژوهش سازمان دارالقرآن الكريم با اعلام اينكه فعاليتهاي اين چنيني، صرف وقت نيروهاي انساني و اتلاف بودجه را در پي دارد ، افزود: بي شك راه اندازي و تأسيس مركزي به عنوان هدايت كننده و نظارت كننده فعاليتها، در راستاي رفع بسياري از مشكلات فعلي مؤثر خواهد بود .
با توجه به فرمايش رهبر معظم انقلاب مبني بر اينكه " كتاب انقلاب قرآن است " ، بايد اهتمام ويژه اي به اين كتاب آسماني شود |
مدير كل آموزش و پژوهش سازمان دارالقرآن الكريم تصريح كرد: با توجه به فرمايش رهبر معظم انقلاب مبني بر اينكه " كتاب انقلاب قرآن است "، بايد اهتمام ويژه اي به اين كتاب آسماني شده و امكانات و شرايط لازم براي ارتقاء جايگاه آن و همچنين بهره مندي اقشار مختلف از آن فراهم و بعنوان الگويي براي ملل اسلامي مطرح شويم .
زكي لو با تأكيد بر اينكه حمايت، هدايت و نظارت، سه اصل اساسي براي ايجاد انسجام و قوت در عرصه فعاليتهاي قرآني است، گفت : با تأسيس نهاد و يا مركزي واحد و مستقل، اهداف فوق تحقق يافته، پيشرفتهاي مطلوبي را در اين عرصه شاهد خواهيم بود.
نظر شما