۲۵ شهریور ۱۳۸۴، ۱۲:۲۹

بيماري هلندي و راهكارهاي مقابله با آن(1)

دولت بايد در برداشت از منابع حساب ذخيره ارزي سخت گيري كند

دولت بايد در برداشت از منابع حساب ذخيره ارزي سخت گيري كند

يك كارشناس مسائل پولي و بانكي گفت : برداشت ازمنابع حساب ذخيره ارزي براي هزينه هاي جاري مهمترين علت ابتلا اقتصاد ايران به بيماري هلندي است .

ضياء ملكي در گفت وگوبا خبرنگار اقتصادي مهر درباره راههاي درمان بيماري هلندي گفت : هزينه درآمدهاي ارزي براي سرمايه گذاري در بخش زير بنايي اگر چه در آغاز تورم زا است اما با به بهره برداري رسيدن اين طرحها اقتصاد ايران شاهد پويايي و رشد خواهد بود و بدين ترتيب بيماري هلندي ايران نيز مداوا مي شود .

به گفته وي ، درحال حاضر شاهد هزينه كردن درآمدهاي نفت وگاز به طور بي قيد و شرط هستيم به گونه اي كه در اثر افزايش نقدينگي ناشي از درآمدهاي ارزي تورم افسار گسيخته اي در ايران به وجود آمده است .

وي در باره عملكرد دولت براي مداوا اين بيماري گفت : عملكرد دولت در مداواي اين بيماري تاكنون خوب نبوده است چرا كه در طي اين سالها شاهد هستيم دولت با برداشت از صندوق ذخيره ارزي هزينه هاي جاري خود را تامين مي كند واين بزرگترين ضربه به اقتصاد كشور است .

ملكي در ادامه افزود : مجلس بايد در بهره برداري از منابع حساب ذخيره ارزي سخت گيري هاي بيشتري را اعمال كند و همه طرحهاي را كه اعتبار آن از اين صندوق تامين مي شود را تصويب نكند تا بدين ترتيب اين اقتصاد كه بيماري آن درسال اخير به دليل رشد بيش از حد قيمت نفت تشديد شده است به تدريج مداوا شود در غير اين صورت شاهد رشد نرخ تورم خواهيم بود .

وي در پايان گفت : در برنامه 5 ساله چهارم افزايش نقدينگي كشور 16 درصد پيش بيني شده بود درحالي كه اين رقم هم اكنون 30 درصد است و دلايل آن در بالا ذكر شد .

کد خبر 230218

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha