به گزارش خبرنگار مهر، نشست بررسی آخرین وضعیت اعتباری و اجرایی مصوبات سفر رهبر انقلاب به کرمانشاه ظهر امروز در استانداری این استان و با حضور نماینده بانک مرکزی و مدیران عامل بانک های کشور برگزار شد.
جلسه ای که در آن روند تخصیص اعتبار برای این پروژه ها بررسی شد و شاید بتوان برآیند آن را این مطلب عنوان کرد که بسیاری از طرح های مصوب در زمانبندی مورد نظر اجرایی نشده و یا از منابع بانکی محروم مانده اند.
معاون برنامه ریزی استانداری کرمانشاه در این نشست با ذکر نام برخی از بانک ها از عدم عمل به تعهدات سخن گفت و اعلام کرد که بیش از یک هزار و 200 میلیاردتومان طرح ایجادی آماده برای شروع اجرا در کرمانشاه وجود دارد.اصغر میرزایی همچنین اعلام کرد که 27 درصد از طرحهای ایجادی مصوبات سفر رهبری به کرمانشاه محقق شده است.
اما بانکها نیز برای چگونگی عمل به تعهدات خود و یا دلایل کندی رسیدگی به برخی از مصوبات دلایل خاص خود را داشتند.
اختیار تصمیم گیری برای اجرای طرح های کوچک به استانها سپرده شود
محمدرضا پیشرو در این نشست با انتقاد از طولانی شدن پروسه تصمیمگیری برای طرحها در نتیجه ارسال آن به تهران گفت: باید یک اختیاراتی به استانها داده شود تا برای طرحهای کوچک سریعتر به نتیجه برسند، طرحهایی که به تهران میرود به این زودی ها برنمیگردد.
وی افزود: یکی از مشکلات ما این است که باید طرحها برای تأیید به تهران برود و این باعث کند شدن روند اجرای طرحها خواهد شد.
پیشرو ادمه داد: لذا باید برای طرح هایی با 4 تا 5 میلیارد تومان اعتبار اختیاراتی به استانها داده شده و تفیذ اختیار صورت گیرد.
وی در بخش دیگر نرخ منابع بانکها را بالا عنوان کرد و گفت: چنانچه از ما بخواهند برای اجرای طرحهای ایجادی مشارکت کنیم البته با نرخی بالاتر از بانک مرکزی ما آمادگی داریم.
بانک رفاه در خصوص مصوبات سفر رهبری به تعهدات خود عمل کرده است
در ادامه این جلسه مدیرعامل بانک رفاه کشور گفت: از اعتبارات تعیین شده برای مصوبات رهبری و سهمیه در نظر گرفته شده، بانک رفاه تاکنون حدود 33 و نیم درصد پرداخت، 30 درصد در دست اقدام و 21 درصد نیز در حال تصمیمگیری است که چنانچه بتوانیم آنها را نیز اجرا کنیم حدود 90 درصد تکیمل شده است.
محمدرضا نظری با اشاره به پروژه پالایشگاه آناهیتا و عدم پیشرفت آن افزود: این پروژه مورد تاکید مقام معظم رهبری در سفر به استان کرمانشاه بوده که میتواند استان را متحول کند ، اما برای اجرای آن یک یا دو بانک کافی نبوده و باید کارگروهی از بانکها تشکیل و در آن مشارکت کنند.
وی تاکید کرد: متاسفانه یکی از مشکلات کشور بانک محور بودن است و تمام توقعات به سمت بانکهاست، در دنیا 30 تا 34 درصد ازطرحها از منابع بانکی تکمیل میشود اما در ایرن اینگونه نیست.
نظری افزود: برای شکوفایی در عرصه صنعت و حرکت درست بانکها در مسیر عمل به وظایفشان نیازمند خروج از بانک محوری هستیم.
تکمیل طرحهای نیمه تمام اولویت بانکها ست
مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی نیز گفت: بانکها در پرداخت اعتبارات به مصوبات سفر مقام معظم رهبری طرحهای تکمیلی و سرمایه درگردش را در اولویت قرار دهند تا از طریق تحقق این مصوبات هر چه سریعتر به اشتغالزایی مناسب برسیم.
سید علی اصغر میر محمد صادقی افزود: لذا بانکهای استانی نیز در پرداخت تسهیلات برای تحقق مصوبات سفر رهبری طرحهای تکمیلی و سرمایه در گردش را مد نظر و در اولویت قرار دهند.
صادقی تصریح کرد: با توجه به وضعیت موجود در کشور و محدودیت منابع در حال حاضر هیچ بانکی نمیتواند طرحهای در وضعیت صفر و ایجادی را بپذیرید.
وی با تأکید بر اینکه سقف اعتبارات بانک ها برای پروژه های سفر رهبری نباید کاهش داشته باشد گفت: بانک ها تسهیلات مربوط به سفر رهبری را با نرخ 12 درصد پرداخت کنند.
طرح های ایجادی پیگیری شوند/ درآمد سرانه استان پایین است
همچنین رئیس سازمان، صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه بر ضرورت اجرای طرحهای ایجادی در استان تاکید کرد و گفت: اجرای 4 طرح ایجادی میتواند 150 هزار نفر اشتغالزایی را به دنبال داشته باشد.
رضا رحیمی افزود: رهبر معظم انقلاب به بحث اشتغال و توسعه استان تاکید داشته اند که باید این موضوع مورد توجه مسئولین باشد.
وی درآمد سرانه استان برای یکسال را 4 میلیون تومان عنوان کرد و گفت: این درآمد از میانگین کشوری که 6 میلیون تومان بوده نیز پایین تر است.
رحیمی عدم سرمایهگذاری در استان را از عوامل عقبماندگی کرمانشاه عنوان و تصریح کرد: به همین دلیل باید طرحهای ایجادی در دستور کار قرا گیرد.
وی در پایان گفت: هماکنون هزار و 238 میلیارد تومان طرح ایجادی در استان آماده اجراست.
میراث فرهنگی نیازمند خط اعتباری است/ به جای صنعت به گردشگری توجه کنید
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه، نیز در این نشست با انتقاد از اینکه اعتباراتی در حوزه میراث به این اداره کل اختصاص داده نشده گفت: با توجه به اینکه گردشگری محور توسعه است امیدواریم از این خط اعتباری سهمی نیز به این بخش اختصاص یابد.
علی فعلهگری افزود: با توجه به آلودگی هوای استان ناشی از ریزگردها پیشنهاد میشود خیلی به دنبال طرحهای صنعتی نباشید و بخشی را به گردشگری اختصاص دهید.
نظر شما