به گزارش خبرنگار مهر، کوروش پرند ظهر دوشنبه در جریان بازدید از مراکز کارآفرین استان كردستان در سنندج اظهار داشت: فنی و حرفه ای متولی اشتغال نیست ولي در خصوص خوداشتغالی آموزش ها و مهارت های لازم را به افراد جویایی کار ارائه می دهد.
وی با اشاره به این مطلب که این سازمان توانسته تا کنون 15 هزار نفر اشتغالزایی را داشته باشد، افزود: حمایت از کارآفریانان بزرگ برای راه اندازی کارگاه های خرد هم بستری برای آموزش و هم بستری را برای اشتغال فراهم می کند و این امر یکی دیگر از اولویت های کاری است.
معاون وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعي و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور بیان کرد: ورود سرمایه گذاران به سرمایه گذاری در کارگاه های اشتغالزایی خرد هم در روند تولید و هم در اشتغالزایی نقش موثری ایفا می کند و از این رو برنامه های سازمان فنی و حرفه ای به این سمت سوق داده می شود.
پرند یادآور شد: خوشبختانه در حال حاضر در سال به دو میلیون نفر از داوطلبان آموزش های مهارتی ارائه می شود و این امر خود در بحث اشتغالزایی و درآمدها بسیار موثر است.
وی ادامه داد: در حال حاضر یکی از طرح های سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور در حوزه اشتغال، آموزش، تولید بازاریابی و فروش است و اين مهم شامل مدل های مختلف است.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در پنج حوزه صنعت نساجی و پوشاک، قالیبافی، سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی، داروهای گیاهی و گیاهان دارویی و بازاریابی و بسته بندی و فروش تیم هایی برای کار در حوزه اشتغال تدارک دیده شده اند كه عملياتي كردن اين مهم می تواند هم در افزایش تولید هم در اشتغالزایی مستقیم و غیر مستقیم نقش بسزایی ایفا کند.
پرند اظهار داشت: خوشبختانه در این طرح از ظرفیت ادارات تعاون، كار و رفاه اجتماعي، صندوق مهر امام رضا، سازمان آموزش فنی و حرفه ای و بهزیستی به عنوان تسهیل کننده بخش خصوصی استفاده می شود.
وی افزود: یکی دیگر از برنامه های سازمان فنی و حرفه ای کشور انعقاد قرار داد چهار جانبه بین اتحادیه فرش کشور، سازمان فنی و حرفه ای، صندوق مهر امام رضا و معاونت وزارت تعاون است تا در این راستا به پنج هزار نفر آموزش های مهارتی قالیبافی ارائه شود و به سمت تولید و بازاریابی سوق داده شوند.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور بیان کرد: فرش یکی از صنایعی است که در کنار اشتغالزایی و بهره وری تولید می تواند در حوزه فرهنگ وارد شود و فرهنگ هر استان و منطقه را به دیگر کشورهای جهان معرفی کند.
طرح کارورزی فارغ التحصیلان بیکار اجرا می شود
پرند یادآور شد: با توجه به آمار بیکاران فارغ التحصیل در کشور فنی و حرفه ای طرح کارورزی فارغ التحصیلان بیکار را اجرا می کند.
وی ادامه داد: ارائه آموزش های مهارتی در کنار دانش می تواند بسترهای اشتغالزایی و افزایش تولید را در کشور فراهم کند.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور گفت: در این طرح صندوق مهر امام رضا تسهیلات را پرداخت کرده و دولت نیز بیمه آنها را تقبل می کند تا فارغ التحصیلان در فضای صنعتی مهارتی مشغول به کار شوند.
پرند با اشاره به این مطلب که چرخه تولید و توسعه کشور با مهارت آموزی و کارآفرینی گره خورده است، اظهار داشت: توسعه مهارت آموزی در بین اقشار مختلف جامعه می تواند توسعه و اشتغال پایدار را ایجاد کند و این امر یکی از اولویت های کاری فنی و حرفه ای است.
کارگاه های کارآفرین زنجیره ارزشی و تولیدی را به هم گره می زنند
وی همچنین در جریان بازدید از کارگاه قالیبافی و فرش بافي در سنندج بيان كرد: در کارگاه های کارآفرین زنجیره ارزش با طراحی و تهیه منابع اولیه انجام می شود.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور افزود: در کارگاه قالی بافی کار بازاریابی به صورت کامل انجام می شود و محصولات آن در کشورهای دیگر فروخته می شود و چرخه تولید، بازاریابی و فروش به صورت کامل اجرا می شود.
پرند بیان کرد: خوشبختانه در تمامی کارگاه های قالی بافی آموزش های مهارتی ارائه و طراحی و تهیه منابع اولیه، بازاریابی و نظارت و کنترل کیفیتی به صورت مجموعه ای زنجیر وار انجام می شود.
وی یادآور شد: بهترین مدل عملیاتی برای توسعه اشتغال در کسب و کارهای کوچک این گونه کارگاه ها است و رونق و توسعه هر چه بیشتر این گونه کارگاه ها باید مد نظر مسئولان باشد.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور ادامه داد: در شرایط کنونی و با توجه به وضعیت کشورهای پیشرفته یکی از راه های رفع بیکاری حفظ مشاغل خانگی و کسب و کارهای کوچک است و توسعه این مشاغل بهترین راه برای غلبه بر مشکلات است.
پرند در پايان گفت: انتظار می رود با برنامه ریزی مناسب، ارائه مدل های کارآفرینی و جذب سرمایه گذاران توانمند در آینده نزدیک شاهد مهارت آموزی، اشتغالزایی و تولید بالا در استان کردستان باشیم.
نظر شما