۲۵ شهریور ۱۳۸۴، ۱۱:۵۲

بيست و هفتم مهرماه / روز شعر و ادب پارسي / - 2

صميمي خلخالي : اين كه مي گويند زمانه " شعر " گذشته ، پذيرفته نيست / نمي توان در كنار اقيانوس ايستاد اما صداي آب را نشنيد

صميمي خلخالي : اين كه مي گويند زمانه " شعر " گذشته ، پذيرفته نيست / نمي توان در كنار اقيانوس ايستاد اما صداي آب را نشنيد

پاشا صميمي خلخالي - شاعر ، گفت : هر چقدر هم كه زندگي ما مدرن شود ، نمي توانيم ارزشهاي وجودي و تاثير شعر و ادب بر زندگي انسانها را ناديده بگيريم ، اساسا دليل اين كه برخي زندگي مدرن را در مقابل شعر و ادب قرار مي دهند ، براي من مبهم و غير قابل تحليل است .




اين شاعر و مصحح متون كهن ادبيات ، در گفت و گو با خبرنگار فرهنگ و ادب مهر ،  با بيان اين مطلب افزود : " شعر " همواره در زندگي انسانها آرام بخشي كم هزينه و پرتاثير بوده است ، چه در بين عوام و چه در ميان خواص . ديده ايم و شنيده ايم كه حتي ستارگان ديگرهنرها و ساير رشته هاي كلامي ، از فروغ شعر بهره برگرفته اند و آن را در آثار خود انعكاس داده اند .


پاشا صميمي خلخالي تصريح كرد : اين كه عده اي ، دائما براي شعر آيه ياس مي خوانند و فقدان شعر و شاعر را براي جامعه اتفاق چندان با اهميتي نمي دانند ؛ به نظر من به خطا مي روند ، در دين مبين اسلام هم به اهميت شعر و كلام منظوم اشاره شده ، همان طور كه از شاعراني كه خط جاهليت و خطي به جز يكتا پرستي و خدا پرستي را در پيش مي گيرند ، انتقاد جدي شده است ، اين موضوع نشان از اهميت شعر دارد .


ستارگان ديگرهنرها و ساير رشته هاي كلامي ، از فروغ شعر بهره برگرفته اند و آن را در آثار خود انعكاس داده اند

اين شاعر با تاكيد بر اين كه انتخاب روز بيست و هفتم شهريور به عنوان روز ملي شعر و ادب و بزرگداشت استاد شهريار ، انتخابي مناسب و شايسته تقدير است ، ياد آور شد : امروزه ، ما به شاعران موحد و فرهنگ گستري نيازمنديم كه با انديشه توحيدي حركت كند و سطح مطالعات و بينش خود را در مسيري كه در پيش گرفته است ، ارتقا بدهد ، درست همان گونه كه شاعران و سخنوران بزرگ و انديشمندي چون مولانا ، حافظ ، نظامي ، عطار و ... بوده اند ، اين بزرگان در واقع اشاعه دهندگان شريعت ناب و انديشه توحيدي بوده اند و هستي را از منظر شعر به نظاره نشسته اند .


صميمي خلخالي كه در آستانه روز ملي شعر و ادب با مهر سخن مي گفت ، در پايان گفت و گو با مهر ، ياد آور شد : نمي توان در كنار اقيانوس ايستاد اما صداي آب را نشنيد ... ، شعر و ادب در ايران ، يكي از سرمايه هاي ديرين فرهنگي ملتي است كه از با فرهنگ ترين مردمان در اعصار مختلف بوده اند ، همين امروز هم به فرهنگ اصيل اين ملت از بيرون مرزها هجمه مي شود ، به راستي اگر " شعر " را از زندگي خود حذف كنيم ، چه محصول ديگري براي جايگزيني آن در اختيار داريم ؟ بنا بر اين ، اين كه مي گويند زمانه " شعر " گذشته ، به هيچ وجه پذيرفته نيست .
کد خبر 230383

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha