حسین فرزانه در گفتگو با خبرنگار مهر به مناسبت روز جهانی محیط زیست اضافه کرد: امروزه زباله بیشترین خسارت را به محیط زیست وارد می کند که در این زمینه و به منظور کاهش این خسارت ها در اکثر کشورهای توسعه یافته روش های جایگزین دفن زباله اجرا می شود.
وی با بیان اینکه روزانه بطور متوسط 300 تن زباله در شهر اردبیل تولید و جمع آوری می شود، تصریح کرد: این میزان در برخی ایام خاص از جمله در چند روز اول عید به بیش از 400 تن نیز افزایش یافته بود.
مدیرعامل سازمان پسماند شهری شهرداری اردبیل ابن میزان تولید روزانه را نیازمند اجرای طرح تفکیک و به خصوص احداث کارخانه تفکیک زباله عنوان کرد و افزود: ایجاد کارخانه تفکیک زباله یکی از راهکارهای موثر برای جلوگیری و کاهش خسارت به محیط زیست بوده که در این راستا روند احداث کارخانه تفکیک زباله اردبیل نیز بزودی آغاز خواهد شد.
وی در عین حال کاهش تولید زباله را از مهمترین تاکیدات در شرایط قعلی و به منظور کاهش آلودگی محیط زیست برشمرد و ادامه داد: افزایش استفاده از ظروف یکبار مصرف و تغییر الگوی مصرف جامعه در حال حاضر به مهمترین عوامل تشدید خسارت به محیط زیست است.
فرزانه عدم استفاده از وسایل پلاستیکی، استفاده از یکبار مصرف های گیاهی و تجزیه پذیر، بازیافت زباله، ارتقاء فرهنگ، ترویج آموزش های حفظ محیط زیست و... را از جمله مهترین راهکارهای حفظ محیط زیست عنوان کرد.
به گفته وی فرهنگ حفظ و توسعه محیط زیست باید در بین خانواده ها و جامعه بویژه در مدارس ترویج پیدا کند که در این خصوص آموزش مهمترین رکن برای سالم نگهداشتن محیط زندگی است.
مدیرعامل سازمان پسماند شهری شهرداری اردبیل با تاکید بر لزوم ترویج فرهنگ حفظ و توسعه محیط زیست در بین کودکان گفت: دانش آموزان اردبیل باید با بهره گیری از آموزش های لازم، سفیران شهرداری در رشد و توسعه فرهنگ شهری بویژه تفکیک زباله باشند.
وی با بیان اینکه دانش آموزان با آموزش های ارائه شده می توانند سفیران این سازمان در خانه ها و در بین بزرگترهای خود بوده و در فرهنگ سازی تفکیک زباله در بین خانواده ها نقش داشته باشند، متذکر شد: فرهنگ حفظ و توسعه محیط زیست باید در بین کودکان ترویج پیدا کند و در این خصوص آموزش مهمترین رکن آماده سازی کودکان برای سالم نگهداشتن محیط زندگی است.
فرزانه نظافت شهری را لازمه برخورداری از زمین پاک و محیط پاک دانست و با اشاره به نقش مدارس در ترویج این فرهنگ مهم عنوان کرد: آینده زمین پاک در دست کودکان امروز است و باید مدارس به نقش آموزش توجه ویژه ای داشته باشد.
وی با اشاره به قطع 17 اصله درخت برای تولید هر تن کاغذ اضافه کرد: فرهنگسازی برای مصرف درست کاغذ از سوی کودکان و دانش آموزان در مدارس از جمله نکات مرتبط با حفظ محیط زیست است که تاکنون توجه نشده است.
مدیرعامل سازمان پسماند شهرداری اردبیل همچنین به طرح های مرتبط با تفکیک زباله در مرکز استان اشاره کرد و بیان داشت: طرح تفکیک زباله در مدارس اردبیل از سه سال پیش در مدارس اردبیل آغاز شده، اما در برخی مدارس این طرح اجرا نشده بود؛ که امسال مصمم هستیم اجرای آن را در تمام مدارس تکمیل کنیم.
وی با بیان اینکه امسال تلاش می کنیم تمام مدارس تحت پوشش طرح تفکیک زباله قرار گیرند، ادامه داد: این طرح هم اکنون در تمامی ادارات و دستگاه های اجرایی مرکز استان به اجرا گذاشته شده است.
فرزانه اجرای این طرح در مدارس را علاوه بر دنبال کردن اهداف شهرداری در این زمینه، باعث آموزش و ترویج فرهنگ حفظ محیط زیست در بین دانش آموزان و بویژه کودکان اردبیل دانست.
وی همچنین از آغاز طرح تفکیک زباله از مبدا در بین خانواده ها و از منازل شهروندان خبر داد و افزود: در این طرح که با مشارکت بخش خصوصی اجرا می شود، بنا شده 24 مرکز تفکیک زیباله در سطح شهر اردبیل دایر شود، که در اولین اقدام یک مرکز در شهرک زرناس راه اندازی شده و استارت طرح زده شده است.
مدیرعامل سازمان پسماند شهری شهرداری اردبیل با بیان اینکه این طرح قبل از این در ادارات و دستگاه های اجرایی استان اجرا می شد، عنوان کرد: اما اجرای این طرح برای پسماندهای خانگی ضروری بود که خوشبختانه با راه اندازی اولین مرکز طرح آغاز شد و امدواریم امسال این روند تکمیل شود.
وی با اشاره به اجرای این طرح توسط یک شرکت بخش خصوصی به عنوان طرف قرارداد تاکید کرد: در قالب این طرح هفته ای یک بار زباله های تفکیک شده شهروندان از محات و درب منازل جمع آوری خواهد شد.
نظر شما