به گزارش خبرگزاری مهر، این روبات نخستین روبات انسان نمای جهان است که می تواند احساسات انسانی را بخواند.
شرکت "سافت بانک" سازنده این روبات آن را "Pepper" ( فلفل) نام گذاری کرده است و قصد دارد آن را از فوریه امسال با قیمت 1900 دلار به بازارهای ژاپن عرضه کند. این روبات که در حومه شهر توکیو به نمایش درآمده است ، پا ندارد اما دست هایی دارد که به خوبی می تواند آنها را تکان دهد.
این روبات با "ماسایوشی سان" مدیر اجرایی شرکت سافت بانک دست داد و خوش بش کرد.
این روبات از موتور عاطفی و هوش مصنوعی برپایه محاسبات ابری برای بررسی ژست، بیان و لحن گفتار انسان استفاده می کند.
سان گفت: هدف ما ساخت روبات های مهربان و خونگرمی است که بتوانند به مردم لبخند بزنند.
قد پپر 121 سانتی متر ، وزن آن 28 کیلوگرم است و رنگ آن سفید است و هیچ مویی بر سر ندارد. دو چشم عروسکی دارد و یک نمایشگر تخت بر روی سینه اش.
این روبات با مشارکت شرکت آلدباران روباتیک ساخته شده که متخصص طراحی، تولید و فروش روبات های انسان نمای خودکار است.
پپر علاوه بر بهره مندی از جدیدترین شیوه های تشخیص صدا، 14 حسگر دارد: دو حسگر لمسی در دستانش، سه حسگر در سرش، و شش حسگر لیزری و سه حسکر ضربه گیر در پایه اش.
این روبات همچنین دو دوربین و چهار میکروفون بر روی سر و قابلیت دسترسی به شبکه وای فای و اینترنت دارد. پپر می تواند آواز بخواند و لطیفه تعریف کند.
برونو میسونیر بنیانگذار و مدیر اجرایی آلدباران گفت: مهمترین نقشی که روبات ها می توانند داشته باشند، همدم های مهربان و عاطفی است که زندگی روزمره ما را بهبود بخشند، شادی بیاورند، به طور مداوم ما را شگفت زده کنند و موجب رشدمان شوند.
معاشرت با روبات ها در ژاپن بسیار محبوب است اما روبات های همدم تاکنون موفقیت عمده ای در بازار کسب نکرده است.
شرکت سونی چند سال پیش روبات کودک نمایی ساخت که بسیار کوچک تر از "پپر" بود و می توانست حرکات ظریفی انجام دهد، اما این محصول هرگز تجاری نشد.
شرکت هوندا نیز روبات سخنگوی "آسیمو" را ساخت که برای مصارف خانگی بسیار پیچیده و گرانقیمت بود. این روبات فقط در چند نمایشگاه عرضه شد.
هیتاچی و تویوتا نیز از دیگر شرکت های ژاپنی هستند که دستی بر ساخت روبات های انسان نما برای دوستی و معاشرت انسانی داشته اند .
محققان می گویند روبات های انسان نما می توانند به یاری سالمندانی که نیاز به کمک و مراقبت دارند بیایند.
نظر شما